• Etusivu
  • Rakentaminen

Sauna kiinnostaa aina

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.07.2011
20117_27154.jpg

Laudepuiden muoto luo ilmeikkyyttä.

Saunat ovat aina eräs kiinnostavimmista osa-alueista asuntomessuilla. Kokkolassa on esillä erityyppisiä saunaratkaisuja aina perussähkösaunoista puulämmitteisiin rantasaunoihin.

Saunojen materiaaleissa ei ole varsinaisesti mitään uusia tuulia, mutta monipuolisia ja varmasti kaikkien makuun sopivia ratkaisuja löytyy. Aina kuitenkin jotain uudentyyppistäkin löytyy.

Katso Rakentaja.fi-TV -esitys saunoista...

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.
20123_30111.jpg
Betonin valinta
Betonin valinnan lähtökohtana on täyttää kovettuneelta betonilta vaaditut ominaisuudet. Valinta riippuu valettavasta rakenteesta ja sille asetetuista teknisistä ominaisuuksista. Rakenteen käyttötarkoituksen lisäksi on siis huomioitava useita muita tekijöitä, jotta betonirakenne onnistuu halutulla tavalla.
201511_44786.jpg
Erinomainen levyratkaisu remontoijalle
Erityisesti puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on jokaiselle vanhan kiinteistön remontoijalle tarkoitettu erikoislevy. Levy on helppo käsitellä ergonomisen levykokonsa ja keveämmän painonsa ansiosta.
201011_23833.jpg
Hormien kunnostus
Savuhormin massaus ei heikennä tulisijan vetoaVuotavan savuhormin korjaamiseen on kaksi toisistaan poikkeavaa menetelmää, sisäputken asentaminen tai hormin tiivistäminen massauksella. Tässä jutussa keskitytään jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Massaus soveltuu korjausmenetelmäksi, jos hormin läpimitan ei haluta pienenevän. Ohut laastikerros ei heikennä tulisijan vetoa. Päinvastoin, pinnoittamalla hormiin saadaan sileämpi sisäpinta, joka itse asiassa parantaa vetoa.Ennen kuin mistään korjaustoimenpiteistä päätetään, on syytä selvittää hormin rikkoutumisen ja vuotojen syyt. Hormin vaurioitumisen syynä voi olla joko veden tai savukaasujen sisältämien syövyttävien aineiden kondensoituminen hormin sisäpinnalle, hormin yläosan ulkopuoliset pakkasvauriot, tai erilaiset mekaaniset vauriot.Suurin ongelma savuhormien kestävyyden kannalta on sekä kosteuden että syövyttävien savukaasujen kondensoituminen hormin sisäpinnalle. Kondensoituminen ei useimmiten ole vaaraksi hyvälaatuiselle poltetulle tiilelle, mutta muurauslaastiin sen vaikutus on suuri. Laastin sisältämä kalkki muuttuu kipsiksi, mikä aiheuttaa hormin saumojen rapautumista.Veden kondensoituminen hormin sisäpinnalle alkaa, kun pinnan lämpötila alittaa vesikastepisteen. Hormin pinnalle tiivistyvä vesi ja savukaasujen sisältämät syövyttävät aineet kuten rikkihappo imeytyvät hormirakenteisiin.Hormi voi rapautua myös ulkopuolelta, sillä hormirakenteisiin joutunut vesi voi jäätyessään aiheuttaa piipun yläosassa ulkopinnan tiilien rapautumista.Yhteydenottopyyntö hormin kunnostuksestaLisätietoa hormien kunnostuksesta...
Keravan kirsikkapuu
Eräänä kesänä Keravalla…
Jos et ole ennen käynyt Keravalla, viimeistään tänä vuonna siellä pitäisi vierailla. Vuosi 2024 on Keravalla yhtä juhlaa, kun kaupunki täyttää sata vuotta.
20161_45160.jpg
Bitumikattolaatta vaimentaa sateen ropinan
Suomessa sataa vettä lähes jokaisena vuodenaikana. Kotitalossa katto on ensimmäinen sateen vastaanottaja. Sateen ropina ei kaikista kuulosta ihanan rentouttavalta. Katteen valinta nousee tällöin suureen rooliin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton