• Etusivu
  • Talo

Moottoripyörällä messuille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.06.2008
20086_11467.jpg

Moottoripyöriä rivissä Reposaaren koulun pihalla. Raumalaispariskunta on juuri saapumassa messuvierailulle. Messut ovat kiinni juhannuksen ajan, mutta jatkuvat jälleen 23.6.

Moottoripyöräily harrastuksena lisääntyy Suomessa vuosittain ja moni vierailee messuillakin moottoripyöräreissun ohessa. Verkkolehtikin testasi, miten messureissu Reposaareen onnistuu moottoripyörällä.

Saapuminen messuille

Pohjoisesta päin ja miksei muualtakin tuleville motoristeille voi hyvin suositella reittiä 8-tieltä Ahlaisten kautta Reposaarentielle. Tie on varsin mukava ajaa ja maisemat kauniita. Pienempiä teitä löytyy pohjoisen suunnalta aina Merikarvialta asti ja niitä pitkin voi rantaa myötäillen ajella kohti Reposaarta. Kannattaa kuitenkin jompaankumpaan suuntaan ajaa myös Yyterin kautta, sillä siellä sijaitsee yksi loma-asuntomessujen oheiskohteista ja hyvällä säällä kannattaa vierailla myös Yyterin hiekkarannalla, jos rantaelämä kiinnostaa tai mikäli Yyterin hiekkaranta ei muuten ole tuttu paikka. Mitenkään Helsingin Hietalahtea tai Kalajoen hiekkasärkkiä väheksymättä Satakuntalainen kutsuu Yyteriä mielellään Suomen parhaaksi hiekkarannaksi.

Porin kautta tuleville lyhin reitti on ajaa Yyterin ohi kohti Mäntyluotoa ja vähän ennen Mäntyluotoa rampilta ylös ja kohti Reposaarta. Reitin varrella on Tuulipuisto tuulimyllyineen ja raikas merituuli saattaa puuskissa vähän vavisuttaakin, mutta tie on mitä hienoin ajella etenkin hyvällä säällä. Tuulimyllyjen ja nostosillan kohdalla 80 km/h nopeusrajoitusalue muuttuu hetkeksi 30 km/h rajoitusalueeksi ja tätä nopeutta onkin hyvä noudattaa, sillä nostosillan kohdalla tiessä on muutaman metrin matkalla teräsritilä, jossa hetkellisesti tuntuma tiehen häipyy kuin irtosorassa ajaisi. Kohtaa voisi kuitenkin kutsua pikemminkin yllättäväksi kuin vaaralliseksi. Autoiluun verrattuna, moottoripyörällä ajaessa saa nauttia meri-ilmasta ja –maisemista jo hyvän matkaa ennen Reposaarta.

Oma pysäköinti ja varustesäilytys

20086_11465.jpg

Loma-asuntomessuille Reposaareen matkaaville motoristeille on tarjolla oma parkki aidatulla koulun pihalla ja mahdollisuus myös ajovarusteiden säilytykseen koulun narikassa. Alue on valvonnan alainen ja varsin lähellä messujen pääporttia. Opastus perille on hyvä ja palvelu parkissa erittäin vieraanvarainen.

20086_11466.jpg

Samassa koulurakennuksessa on esillä myös Reposaaren historiaan perehdyttävistä valokuvista koottu näyttely, johon kannattaa tutustua. Näyttelyyn tutustuminen vie opastuksineen aikaa vain noin 10 minuuttia.

Tekemämme vierailun perusteella on helppo suositella messuvierailua toteutettavaksi moottoripyörällä.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201211_32834.jpg
Alapohjan haitat kosteus ja radon saadaan pois puhaltimen avulla
Alapohjan kuivatus poistaa haitalliset mikrobitAlapohjaa rasittaa kosteus sekä harjulla, soramaalla tai kallion päällä radon. Perustuksen täytesorakin saattaa säteillä radonia, mikäli se on louhittu korkean radonpitoisuuden kalliosta. Toimiva alapohjan tuuletus säästää kodin mikrobi- ja homevaurioilta sekä tuulettaa terveydelle haitallisen, keuhkosyöpää aiheuttavan, radonin pois talon alta. Ilmavuodot alapohjassa ja läpivientien kohdalla sekä rakenteiden liitospohjassa tuovat mikrobien aiheuttaman pahan hajun sekä radonin kodin sisäpuolelle, jos ilmanvaihto ei toimi.
20225_78061.jpg
Ilmanvaihto on ilmastoteko - lue miksi
Miten varmistaa, että kodin sisäilma pysyy terveellisenä mutta samalla energialasku ja ympäristökuormitus kurissa? Toisin kuin moni luulee, ilmanvaihto voi auttaa pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä ja energiankulutusta. Swegon on nyt ensimmäisenä valmistajana selvittänyt ilmanvaihtokoneiden todelliset ympäristövaikutukset.
20235_81894.jpg
Puupinnat kuntoon huoltomaalauksella
Ulkoseinät, aidat, terassit ja kalusteet kaipaavat huoltoa; haalistuneen maalin uusimista, värin vaihtoa tai kuluneen lakkapinnan kunnostamista. Perinteiseen pensseliin verrattuna maaliruiskulla työ käy nopeasti ja helposti.
Tulikivi Karelia-malliston Saramo Classic pinnalla
Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli
Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.
Knauf
Mitä märkätilan seiniin? – miten valita sopiva rakennuslevy?
Märkätilan rakenteisiin löytyy useita määräykset täyttäviä vaihtoehtoja. Puu- tai metallirankaseiniin soveltuvat sekä kipsilevyt, että sementtipohjaiset levyt. Kummatkin edellyttävät vesieristeen käyttöä. Soveltuvia levyjä ovat esimerkiksi erikoiskova kipsilevy, märkätilakipsilevy ja vaativiinkin kohteisiin soveltuva lasikuituverkolla vahvistettu sementtilevy. Usein ratkaisuna on edullisin määräykset täyttävä märkätilajärjestelmä. Omakotiasujan näkökulmasta voisi kuitenkin miettiä myös sitä, että tarvittava materiaalimenekki on varsin vähäinen ja rakenteen käyttöikä yleensä vähintään 30 vuotta. Muutaman euron ero neliöhinnassa alkaa tuolloin tuntua merkityksettömältä.
20116_26627.jpg
Epäkeskohiomakoneet
Boschin uudet PEX 300 AE- ja Pex 400 AE –epäkeskohiomakoneet toimivat tasaisesti mitä erilaisimpien kohteiden ja materiaalien hionnassa. Hionnan lisäksi näitä monipuolisia uuden sukupolven epäkeskohiomakoneita voi käyttää myös kiillottamiseen.Katso tekniset tiedot ja tilaa Jäsentukusta...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton