• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntyharjun Loma-asuntomessuihin kuukausi!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 23.05.2011
20115_26121.jpg

Rakentaminen Mäntyharjun loma-asuntomessualueella alkaa olla loppusuoralla, sillä heti juhannuksen jälkeen alkaviin messuihin on aikaa enää kuukausi. Portit avautuvat yleisölle 27.6. ja viimeistään silloin tulee kaiken olla valmista.

Messukohteiden rakentaminen on pysynyt hyvin aikataulussa ja useat kohteet ovatkin jo täysin valmiita myös sisustuksen osalta. Kohteissa on parhaillaan käynnissa pihatyöt.

20115_26122.jpg

Messuilla on esitteillä kaikkiaan 21 loma-asuntoa, 11 erillistä saunaa ja yksi omakotitalo. Yksi loma-asunto ja saunarakennus kuuluvat alueen alkuperäiseen rakennuskantaan ja ne ovat esillä peruskorjauskohteena.

Loma-asuntomessut tarjoavat nykyaikaista, mutta samalla kodikasta ja tunnelmallista loma-asumista Mäntyharjun Pyhäkosken alueella, kirkasvetisen Pyhäveden äärellä. Kaikilta loma-asuntotonteilta on näkymä Pyhävedelle.

Lisätietoa loma-asuntomessuista

20115_26181.jpg

Aukioloajat ja lippuhinnat

Mäntyharjun Loma-asuntomessut ovat avoinna päivittäin 27.6.-10.7.2011, kello 10-18. Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa.

  • Aikuiset 13 €
  • Lapset (7-15 v.) 8 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset , invalidit ja varusmiehet 10 €
  • Perhelippu (kaksi aikuista ja 7-15 v. lapset) 26 €
  • Ryhmälippu 10 € / hlö (min. 15 henkilöä, ennakkoilmoittautuminen)
  • Pysäköinti bussikuljetuksineen 7 € / 10 €
20115_26123.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201810_55138.jpg
Yksinkertainen tapa toteuttaa rossipohja
Finnfoamin valmistama rossipohjaeriste, FI-K600/210mm (u-arvo 0,17), 250mm (u-arvo 0,15) tai 370mm (u-arvo 0,09) on suunniteltu juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Eristevahvuus valitaan halutun u-arvon mukaan. Levy tarjoaa korkeaa puristuslujuutta, homehtumattomuutta sekä tiiviyttä. Tämän lisäksi levyn jäykkyys tekee mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi - kuulostaako hyvälle?
20083_9334.jpg
Kurastoppari stoppaa kuran
Mikäli Suomen talvi muuttuu ilmastonmuutoksen myötä plusmiinus nollakeliseksi läpi talven, kaivataan mitä suuremmassa määrin kotiovelle kuran; kosteuden ja hiekan pysäyttäjää. Hyvä ovimatto pitää lattiat puhtaana ja takaa näin eteiseen siistin ensivaikutelman.
202112_73965.jpg
Näin poltat kynttilöitä oikein: katso vinkit turvalliseen tunnelmointiin
Kynttilät ovat pimeänä vuodenaikana tärkeitä tunnelmanluojia, mutta valvomatta jätettyinä ne aiheuttavat merkittävän tulipaloriskin. Vuosittain syttyy keskimäärin noin sata kynttiläpaloa, joista suuri osa saa alkunsa kynttilöiden huolimattomasta ja käyttöohjeiden vastaisesta käytöstä. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) testauksissa markkinoilla olevista kynttilöistä ei löytynyt palovaaraa aiheuttavia puutteita.
20238_82805.jpg
Miksi kannattaisi rakentaa epävarmoina aikoina?
Omakotitalo on edelleen suomalaisten eniten haluama asuinmuoto. Omaa tilaa ja pihaa arvostetaan. Miten asumisen toiveet yhdistyvät tilanteeseen, jossa inflaatio ja hintojen nousu huolestuttavat? Tilanteessa on kuitenkin myös rakentamisen kannalta hyviä asioita.
20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
20238_82937.jpg
Pihapiirin valvontaan langaton liiketunnistin
Liiketunnistimia on käytetty pihoilla jo vuosia, mutta ovatko niiden ominaisuudet muuttuneet? Kyllä ovat. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maaston ja taustakentän tunnistus, ryömintäalueen suojaus ja valon automaattinen sytytys, kun astut ulos ovesta? Älä enää kapua laitteelle, vaan ohjaa liiketunnistintasi säätöjä kaukosäätimellä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton