• Etusivu
  • Talo

Luonnonkivien avulla voit toteuttaa unelmiesi kylpytilan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 20.10.2008
200810_13653.jpg

Kylpytilan yhtenäinen seinä- ja lattiapinta vaaleaa Tulikivi Classicia.

Aidot asiat ja elävät materiaalivalinnat voivat tehdä kylpyhuoneissa ja pesutiloissa ihmeitä. Luksusta kylpytiloihin tuovat marmori- ja graniittipinnat sekä tehosteraidat. Marmoreiden ja marmorimosaiikkien kauniit pintakuviot eri värisävyineen luovat yksilöllisen ilmeen lattioille, seinille ja kivitasoille.

Kotimainen vuolukivi ei kopise eikä ole märkänäkään liukas, joten sekin sopii mainiosti kosteiden tilojen laatoituksiin. Lattialämmitteisissä tiloissa vuolukivi on myös ylivoimainen materiaali lämmönvarauskykynsä ansiosta.

Lisätietoa luonnonkivituotteista...

Tulikivi Classic -vuolukivitaso ja marmorinvalkea kaapisto luo aikaan tyylikkään kokonaisuuden.
Tulikivi Classic -vuolukivitaso ja marmorinvalkea kaapisto luo aikaan tyylikkään kokonaisuuden.
Luonnonkivi sopii myös saunaan. Seinäpinnassa vaaleaa Tulikivi Classicia.
Luonnonkivi sopii myös saunaan. Seinäpinnassa vaaleaa Tulikivi Classicia.

Luonnonkivien maailma on värikäs

Tulikiven laajassa mallistossa on yli 50 kivilajia. Päävärinsä mukaan kivet on jaettu viiteen eri värimaailmaan: ruskeat, mustavalkeat, harmaat, vihreät ja punaiset. Värimaailmat on koottu kivitauluihin. Kivitaulujen avulla on helppo luoda harmonisia sisustuskokonaisuuksia ja yhdistellä eri kiviä keskenään.

Lisää neuvoja kivenvalintaan löydät verkkosivuiltamme. Kätevä Kivilajiapuri auttaa sinua löytämään mieleisesi vaihtoehdot mallistostamme. Voit sommitella ja lajitella eri luonnonkiviä niiden lajin, värin, kestävyyden tai käyttökohteen mukaan. Se helpottaa lopullista valintapäätöstäsi. Sisusta kivellä -apuri auttaa sisustuskokonaisuuden suunnittelussa ja näyttää sopivat kiven ja puun yhdistelyvaihtoehdot.

Koska kivilajien ominaisuudet vaikuttavat sopivan materiaalin valintaan, vaihda aina pari sanaa Tulikivi-myyjän kanssa ennen lopullista päätöstäsi.

Vihreä värimaailma: saunan lattiassa Tulikivi Green -vuolukiveä ja seinissä Green Opal -marmorimosaiikkia.
Vihreä värimaailma: saunan lattiassa Tulikivi Green -vuolukiveä ja seinissä Green Opal -marmorimosaiikkia.
Ruskea värimaailma: Kylpytilan seiniä ja lattiaa verhoilee Cloudy Grey -marmorimosaiikki, joka taipuu upeasti kylpyammeen muotoihin.
Ruskea värimaailma: Kylpytilan seiniä ja lattiaa verhoilee Cloudy Grey -marmorimosaiikki, joka taipuu upeasti kylpyammeen muotoihin.

Ladontavaihtoehdoilla saat lisäilmettä

Luonnonkiviä voit yhdistellä keskenään melkeinpä rajattomasti. Muutama muistisääntö on kuitenkin hyvä pitää mielessä. Saman paksuisten kivien asentaminen on helpompaa kuin eri vahvuisten yhteensovittaminen. Pienissä pinnoissa on syytä käyttää enintään kahden värisiä kiviä, rauhattomuuden välttämiseksi. Ladontakuvioita vaihtamalla luot persoonallisia ratkaisuja.

Seinäpintojen näyttävyyttä voit lisätä vaikkapa Decorative-liuskekivillä. Niiden luonnonmukainen ja lohkoisen elävä pinta pääsee parhaiten esiin sileiden kivien kanssa. Decorative-kivi voi pilkahtaa seinälläsi satunnaisesti. Tai sitten voit käyttää sitä boordin tavoin suorina linjoina rytmittämässä seinäpintaa.

Kivien kokoa vaihtelemalla lisäät rustiikkista vaikutelmaa. Tulikiven mallistossa on vihreitä, tummanharmaita, hiekan ja terrakottan värisiä Decorative-liuskekiviä. Laattakokoja on kolme.

Elävästä marmorista saa yksilöllisiä ja hienostuneita sisustusratkaisuja vaihtamalla laatoitussuuntia. Kylpytilaa hallitsee Bianco Carrara -marmori.
Elävästä marmorista saa yksilöllisiä ja hienostuneita sisustusratkaisuja vaihtamalla laatoitussuuntia. Kylpytilaa hallitsee Bianco Carrara -marmori.
Verde Guatemala -marmori näyttää komealta niin kylpyhuonetasoissa kuin seinä- ja lattiapinnoilla. Lisäilmettä kylpytilaan on luotu vaalealla boordikivellä, joka tuntee nimen Bianco Statuario.
Verde Guatemala -marmori näyttää komealta niin kylpyhuonetasoissa kuin seinä- ja lattiapinnoilla. Lisäilmettä kylpytilaan on luotu vaalealla boordikivellä, joka tuntee nimen Bianco Statuario.

Saumaväri luo viimeisen silauksen

Saumaväri vaikuttaa olennaisesti laatoituksen lopputulokseen. Sauman värivalinnalla saat aikaan yhtenäisen tai vaihtoehtoisesti voimakkaasti ruudutetun väripinnan. Kivitauluissamme kullekin kivelle on valittu saumaväri helpottamaan lopullista päätöstäsi.

Palvelu on puoli tuotetta – myös luonnonkivissä

Kun kiinnostut kiven käytöstä kotisi sisustuksessa, piipahda aluksi juttelemassa Tulikivi-myyjän kanssa. Heidän kanssaan voit punnita parhaita vaihtoehtoja.

Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20098_17880.jpg
Aluskate - vain välttämätön paha?
Aluskatteen tarpeesta ja tärkeydestä ollaan montaa mieltä. Monille se on vain välttämätön paha, ja pakollinen kuluerä, josta halutaan säästää. Siksipä helposti tulee valittua se halvin muovikalvo mitä kaupasta löytyy. "Eihän se edes näy mihinkään sen jälkeen, kun vesikate on asennettu!" "Sehän on vain rakennusaikainen suoja, eikö kevytpressukin riittäisi?"Totuus on kuitenkin toinen: aluskatteella on useita tärkeitä tehtäviä. Ensinnäkin se ohjaa vesikaton raoista tai vauriokohdista läpi pääsevän kosteuden turvallisesti pois rakennuksesta. Toiseksi se huolehtii asuintiloista tulevan kondensoituvan vesihöyryn poistosta alusrakenteita ja lämmöneristeitä kastelematta. Lisäksi aluskate toimii rakennusaikaisena suojana, mutta vain väliaikaisesti. Vesikate suositellaan aina asennettavaksi mahdollisimman pian rakennuksen päälle.Lisätietoa Icopalin aluskatteista...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunnon virhe
Asunnossa on virhe, jos- se ei vastaa sitä, mitä voidaan katsoa sovitun- se ei vastaa rakennusmääräyksissä asetettuja vaatimuksia - sen ominaisuuksista aiheutuu tai voidaan perustellusti olettaa aiheutuvan haittaa terveydelle - rakentamisesta tai korjausrakentamisesta ei ole suoritettu hyvän rakennustavan mukaisesti taikka ammattitaitoisesti tai huolellisesti - rakentamisessa tai korjausrakentamisessa käytetty materiaali, ellei toisin ole sovittu, ei ole kestävyydeltään tai muilta ominaisuuksiltaan tavanomaisen hyvää laatua - asunto ei muutoin vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa - asunto ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut kohteesta ja sillä on vaikutusta kauppaan - myyjä on jättänyt antamatta ennen kaupantekoa tiedon, jolla voidaan olettaa olevan merkitystä kaupansyntymiseen- myyjä on jättänyt antamatta ostajalle tiedon sellaisesta asuntoa koskevasta erityisestä seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon, ja laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan - myyjä ei ole antanut ostajalle tarpeellisia erityistietoja asunnon materiaalien tai laitteiden käytöstä tai hoidosta taikka antanut näistä virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja - myyjä on antanut ostajalle asunnon ympäristöstä tai alueen palveluista virheellisen tai harhaanjohtavan tiedonOstaja ei saa virheenä vedota seikkaan, jonka hän on tiennyt kauppaa tehtäessä.Asunnon virheellisyyttä arvioidaan sen perusteella, millainen asunto on ollut ominaisuuksiltaan vaaranvastuun siirtyessä myyjältä ostajalle. Vaikka virhe ilmenee vasta vaaranvastuun siirtymisen jälkeen, vastaa myyjä siitä, mikäli virhe on ollut olemassa vaaranvastuun siirtymishetkellä.Myyjä voi antaa takuun asunnon, sen osan tai siihen kuuluvan laitteen käyttökelpoisuudesta tai muusta ominaisuudesta määrätyksi ajaksi. Takuusta on käytävä selkeästi ilmi takuun sisältö, sen antaja, voimassaoloaika ja muut tarpeelliset seikat vaatimuksen esittämiseksi. Tämän lisäksi takuusta on käytävä ilmi, että ostajalla on takuusta huolimatta lain mukaiset oikeudet ja takuulla ei rajoiteta näitä oikeuksia. Mikäli ostaja vaatii, takuu on annettava kirjallisena. Ostajalla on oikeus vedota takuuseen, vaikka se ei täyttäisikään lain asettamia edellytyksiä.
20072_3555.jpg
Tulikivelle kunniamaininta
Tulikivi Oyj:n uuden vuolukiviuunimalliston tuotteet ovat saaneet kunniamaininnan Fennia Prize 2007 –muotoilukilpailussa. Tuotteet suunniteltiin tiiviissä yhteistyössä Hannu Kähösen Creadesign Oy –muotoilutoimiston kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton