• Etusivu
  • Rakentaminen

Lisä- ja muutostyösuunnitelmien teettäminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Valvoja tai projektipäällikkö teettää suunnittelijoilla tilaajan esittämät lisä- ja muutossuunnitelmat. Oleellisten suunnitelmamuutosten teettämiseen tulee olla tilaajan hallituksen hyväksyntä.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Muutossuunnitelma
Suunnittelun lisätyötilaus

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20215_70469.jpg
Viikon sisustusidea: Mitä vanhan mosaiikkiparketin rinnalle?
KYSYMYS:Olemme ostaneet 70-luvun kerrostaloasunnon. Olohuoneessa ja eteisessä on siisti mosaiikkiparketti, joka on kellastunut. Kolmessa makuuhuoneessa ja keittiössä on erilaisia muovimattoa. Ajattelimme ensin laittaa kaikki lattiapinnat yhtenäisiksi uudella laminaatilla. Nyt kuitenkin ajatteluttaa parketin peittäminen.Jos säilyttäisimme vanhan parketin, mitä teemme muiden huoneiden lattioiden suhteen? Haittaako, jos ne ovat jotain muuta kuin parkettia tai kuinka ne saisi yhteensopiviksi parketin kanssa? Kellertävä mosaiikkiparketti ei liene kovin muodikasta, mutta jos ostamme sitä myös muihin huoneisiin, niin eihän lattioista sitenkään saa samanväristä, vai saako?
20153_42590.jpg
Mökki käymässä liian pieneksi ja ahtaaksi?
Vanha mökki - täynnä muistoja vuosikymmenten lomanvietoista ja lämpimistä kesäpäivistä. Mökki usein kokoaakin useamman sukupolven saman katon alle viettämään aikaa yhdessä. Perheen koon kasvaessa tilat käyvät usein pieneksi ja ahtaaksi. Muistojen takia paikasta ei hennoisi luopuakaan. Kuulostaako tutulta?Tällainen tilanne on usealla suomalaisella mökin omistajalla. Suomalaiset ovat mökkikansaa, mistä kertoo jo mökkien ja huviloiden määräkin. Näistä kuitenkin noin 200 000 ei vastaa enää tilojensa tai varustelunsa puolesta omistajiensa tarpeisiin. Mitä siis tehdä?
20237_82669.jpg
Kompostoinnilla saat ravinteikasta multaa niin kotona kuin mökilläkin
Kompostoimalla saa hyvää, ravinteikasta ja ilmaista maanparannusainetta puutarhan kasveille – samalla säästämme ympäristöä kierrättämällä maatuvan jätteen sen syntypaikassa. Hyvä komposti ei synny vahingossa. Tehokkaan kompostoitumisen perusvaatimukset ovat hapen ja ravinteiden riittävä saanti sekä sopiva kosteus ja lämpö. Kompostointi on tehtävä asiallisesti, eikä siitä saa aiheutua haittaa ympäristölle. Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida mullaksi ja siten kierrättää ravinteet omassa mökkipuutarhassa.
20191_55904.jpg
Ideat, ohjeet ja kivituotteet rakentamisen eri vaiheisiin
Millainen sora ja sepeli käy minnekin? Miten tilaan kiviainekset tontille? Miten varmistan, että perustusten valu sujuu? Voinko asentaa pihakivet itse?
20151_42110.jpg
Keittiön ovien ja runkojen materiaalit
Keskenään melko samannäköisissä keittiöissä on suuria hintaeroja. Yksi keittiön hintaan vaikuttavista tekijöistä on ovien ja runkojen materiaali, mikä erilaisten tyylien ja ovimallien viidakossa voi jäädä vähemmälle huomiolle. Materiaaleihin kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä lisäsijoitus laatuun voi maksaa itsensä takaisin, jos haluaa pitää keittiönsä kauniina ja käyttää sitä mahdollisimman pitkään.
20196_58740.jpg
Kodin lämmitys hallussa missä ja milloin vain
NIBE Uplinkin avulla voit sujuvoittaa arkea ja lomaa valvomalla kotisi lämmitystä ja aurinkosähköjärjestelmää kätevästi etänä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton