• Etusivu
  • Talo

Kotipiha kauniiksi luonnonkivillä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.12.2006
200612_2247.jpg

Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.

Laaja valikoima


Tulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus.

Tulikiven pihakivet – kuten laatat, muurit sekä noppa- ja reunakivet - on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niillä on helppo rakentaa harmonisia kokonaisuuksia.

Pihatiet, käytävät ja reunukset


Tulikiven noppa- ja reunakivien luonnonmukainen lohkottu pinta antaa pitoa piha-alueille ja käytäviin. Kivistä on helppo tehdä kaarevia muotoja. Reunakivillä puolestaan saadaan pihaan ryhtiä ja pidetään nurmikon ja istutusten välit siistinä. Noppakivillä voi päällystää isoja alueita, ja niitä voidaan käyttää myös tehosteraitana tai istutusten rajaajana.

Muurit, sokkelit ja aidat


Tulikiven lohkopintainen, graniittinen muurikivi sulautuu upeasti ympäristöönsä värimaailmansa ja luonnonmukaisen pintansa ansiosta. Muurikivivalikoimassa on värivaihtoehtoina vaalean ja tumman harmaa sekä punainen. Muurikivellä voi verhota muureja, sokkeleita ja aitoja. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksiin ja istutusaltaiden rakentamiseen. Ne sopivat niin rinnepihaan kuin tasamaalle.

200612_2248.jpg
200612_2249.jpg
200612_2250.jpg
200612_2251.jpg

Valitse näköisesi pihakivet


Tulikivi-mallisto on kattava, mutta jos vakiomallistosta ei löydy mieleistä ratkaisua, pihakivet voidaan toteuttaa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pienillä yksityiskohdilla, kuten ladontatavalla, saadaan helposti aikaan yksilöllinen leima. Suunnittelemme asiakkaan kanssa yhteistyössä vaikka kiviportaita, tukimuureja, suihkukaivorakenteita sekä muita erikoisrakenteita.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57193.jpg
Portaat Rudus-maisematuotteilla
KATSO MUITA IDEAKUVIA TÄÄLTÄ >>
20216_71338.jpg
Älykäs, selkeä ja moderni muodoiltaan
Mitä odotat tämän päivän hanalta? Moderneja muotoja sekä selkeitä linjoja kenties, vai kaipaatko enemmän älykkyyttä sekä ekologisuutta? Uudet Oras Stela -sarjan design-hanat vastaavat odotuksiisi. Nämä uutuudet sopivat nykyaikaiseen sisustukseen sekä vastaavat monen käyttäjän toiveisiin.Tutustukaamme Stelaan tarkemmin.
20234_81475.jpg
Miten sisustan muodikkaan tummilla väreillä?
Maanläheiset värit ovat tämän vuoden sisustuksen kulmakiviä: oliivin ja sammaleen vihreää, terrakottaa, tummaa laivastonsinistä, ruskean sävyjä ja tummaa puuta. Pyöreät ja kaarevat muodot pehmentävät vintagen, erityisesti jugend-aikakauden, inspiroimia värisävyjä. Jugend-teema tuo myös ylellisyyden tuntua sisustukseen.Näiden sisustusvärien ja -trendien seuraksi ja tueksi sopivat erinomaisesti antrasiitti tai musta. Mutta miten käytät ja yhdistät näitä tummia värejä parhaalla mahdollisella tavalla? Lue sisustusneuvojan vinkit.
20082_9085.jpg
Kastellin energiatehokkuus huippuluokkaa
Talopakettien energiatodistukset tulivat vuodenvaihteessa pakollisiksi. Keskustelu asumisen energiatehokkuudesta käy vilkkaana ilmastonmuutoksen takia.VTT ja Kastelli-talot Oy käynnistivät vuonna 1997 tutkimuksen*, jossa tutkittiin talon tiiveyttä, lämmöneristystä, rakenteen kosteuskäyttäytymistä ja sisäilman laatua.10 vuoden seurantatutkimus osoittaa, että Kastelli-talo on säilyttänyt erinomaiset tulokset jokaisessa mitatussa kategoriassa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Harjannostajaiset
Toimenpiteet:Kun rakennus on saavuttanut harjakorkeuden, pidetään normaalin käytännön mukaiset harjannostajaiset. Harjannostajaiset merkitään työmaan aikatauluun.Vastuuhenkilö:ProjektipäällikköDokumentit:Harjannostajaiskutsu, tiedote, aikatauluHyväksyntä:Tilaaja
20233_81000.jpg
Tätä eristettä käyttämällä säästät lämmityskuluissa
Muotonsa erinomaisesti säilyttävä, ihoa, silmiä ja hengitysteitä ärsyttämätön puukuitueriste on hyvä valinta niin uudiskohteeseen kuin remontoitavaankin taloon. PEFC-sertifioidusta kuusihakkeesta valmistettu eriste hallitsee hyvin kosteuden vaihtelut ja vaimentaa ääntä tehokkaasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton