• Etusivu
  • Talo

Harjannostajaiset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Kun rakennus on saavuttanut harjakorkeuden, pidetään normaalin käytännön mukaiset harjannostajaiset. Harjannostajaiset merkitään työmaan aikatauluun.

Vastuuhenkilö:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Harjannostajaiskutsu, tiedote, aikataulu

Hyväksyntä:
Tilaaja

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20118_27588.jpg
Asunnossa radonongelma?
Suomessa 300 ihmistä vuodessa sairastuu radonaltistuksen aiheuttamaan keuhkosyöpään. On perusteltua epäillä korkeita radonpitoisuuksia, jos asunto sijaitsee harjulla tai soramaalla tai se on rakennettu kallion päälle. Vielä enemmän syytä epäilyyn on, jos ilmanvaihto asunnossa ei toimi. Mikäli asunnossa on esimerkiksi koneellinen ilmanvaihto tai huippuimuri, niiden tulee olla päällä jatkuvasti. Ikävin tilanne on, jos ilmanvaihtoa ei ole järjestetty lainkaan tai se on huono. Onneksi ilmanvaihto on helposti korjattavissa.
20209_66624.jpg
Muista tämä, kun harkitset öljylämmityksestä luopumista
Viime syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea tukea öljylämmityksen vaihtamiseen, kun on vaihdettu kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustuksen suuruus oli 2500–4000 euroa. Hakemuksia on tähän mennessä jo tullut huimat yli 11 000 kappaletta. Vuodelle 2021 määrärahaa on varattu lisää 9,4 miljoonaa euroa, jolla kannustetaan pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.Lämmitysjärjestelmä on aika vaihtaa, kun vanha järjestelmä tulee tiensä päähän tai energiakustannuksia halutaan pienentää. Tällöin kannattaa harkintaan ottaa varsinkin maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumppu. Suurimman 4000 euron avustuksen saa, kun vaihtaa öljylämmityksen edellä mainittuihin lämpöpumppuihin. Avustuksen lisäksi lämpöpumpulla lämmität kotisi varmasti ja energiatehokkaasti ympäri vuoden.Lue lisää avustuksesta >>
20125_30697.jpg
Rakentaja.fin Suuri Kattotutkimus - Osallistu!
Mikä katemateriaali on suosituin uudiskohteissa? Entä remontointikohteissa? Mitkä ominaisuudet vaikuttavat katemateriaalin valintaan? Mikä katemateriaali mielestäsi vaatii vähiten huoltoa?Rakentaja.fin Suurella Kattotutkimuksella selvitetään mm. katemateriaalien hankintatapaa, tunnettuutta ja hintamielikuvia. Uuden tutkimusjärjestelmän ansiosta vastaaminen on nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan! Tutkimusaika on 7.-20.5.2012.
20212_68835.jpg
Ikkunatiivisteen asennus: tuuletusraolla vai ilman?
Ikkunatiivisteitä saattaa joutua vaihtamaan jopa kymmeniä kertoja ikkunan elinkaaren aikana. Tämä johtuu erityisesti tiivisteiden laadusta ja kestävyydestä. Vedontunne on varmasti se ensimmäinen mieleen tuleva syy ikkuna- ja ovitiivisteiden vaihtamiselle. Vetoisassa huoneessa asumismukavuus kärsii. Kun tiivistät ikkunat ja ovet oikein, huoneen lämpötilaa voidaan laskea 20-21 asteeseen asumismukavuuden siitä kärsimättä. Tiivisteet on hyvä tarkastaa vuosittain.
20144_39032.jpg
Laadukas ja kestävä hirsimökki kohtuuhinnalla?
Kesän lähestyessä alkaa suomalaisilla mökkikausi. Arjen kiireet jätetään taakse ja suunnataan mökin rauhaan. Onko sinun hirsihuvilasi tai –mökkisi vielä haaveissa? Hongan laaja hirsihuvila- ja mökkimallisto tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja jotka soveltuvat maisemaan kuin maisemaan ja oman perheesi tarpeisiin. Hongalta sinulla on myös mahdollista saada toiveidesi mukaan suunniteltu hirsimökki, -huvila sekä sauna vanhan mökin laajennusta unohtamatta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton