• Etusivu
  • Talo

Rakentaja.fin Suuri Kattotutkimus - Osallistu!

Saat sähköisen huoltokirjan käyttöösi veloituksetta (sh. 50 €)

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.05.2012
20125_30697.jpg

Mikä katemateriaali on suosituin uudiskohteissa? Entä remontointikohteissa? Mitkä ominaisuudet vaikuttavat katemateriaalin valintaan? Mikä katemateriaali mielestäsi vaatii vähiten huoltoa?

Rakentaja.fin Suurella Kattotutkimuksella selvitetään mm. katemateriaalien hankintatapaa, tunnettuutta ja hintamielikuvia. Uuden tutkimusjärjestelmän ansiosta vastaaminen on nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan! Tutkimusaika on 7.-20.5.2012.

Saat HuoltoOptimin käyttöösi veloituksetta (sh. 50 €)

Kaikki tutkimukseen osallistuvat saavat käyttöönsä sähköisen huoltokirjan, joka sopii niin uusille kuin vanhoille rakennuksille. Voit täyttää huoltokirjaa koko rakennushankkeen tai remontoinnin ajan ja tulostaa sen tarvittaessa. Eri huoltotöiden opastamisen lisäksi ohjelma myös muistuttaa tehtävistä huolto- ja tarkastustöistä. HuoltoOptimin latausohjeet saat sähköpostiisi 3 vrk:n kuluttua tutkimukseen osallistumisesta.

Arvonnassa palkintona Boschin akkuporakone (sh. 149 €)

Lisäksi kaikkien vastanneiden kesken arvotaan Boschin uutuustuote, kaksivaiheinen akkuruuvinväännin PSR 1800 Li. Ruuvinvääntimessä on mm. älykäs 3-portainen lataustilan näyttö, kohdevalo, luokkansa paras käsiteltävyys litiumioniteknologian ansiosta ja paljon muuta!

Tutustu ruuvinvääntimeen tästä

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20204_63957.jpg
Kuorikivi tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon
Lammi Kuorikivi on suunniteltu vastaamaan erityisesti ammattilaisten tarpeisiin ja toiveisiin, kerros- ja rivitalorakentamiseen. Se on kuitenkin erinomaisten ominaisuuksiensa takia yleistymässä myös pientalorakentamisessa. Valueristeharkko syntyi halusta parantaa rappaus­alustan ja pinnan hallintaa sekä ominaisuuksia. Se tuo harkkorakentamiseen mielenkiintoisen vaihtoehdon yksinkertaistamalla ja nopeuttamalla rakentamista sekä lisäämällä rakenteen ja rappauspinnan lujuutta ja käyttöikää.
20232_80818.jpg
Automaattisesti toimiva ilmanvaihto lisää asumis­mukavuutta
Vuonna 2022 valmistuneen hirsitalon asukkaat Heidi ja Jasper iloitsevat kotinsa hyvästä sisäilmasta ja toimivasta tulo-poistoilmanvaihdosta. Koneellinen ilmanvaihto on tehnyt asukkaisiin suuren vaikutuksen. Heillä on käytössään myös MyVallox Cloud -pilvipalvelu, jonka keräämästä datasta he näkevät kotinsa ilmanvaihdon toimivuuden ja tietoa sisäilman laadusta.
20135_34994.jpg
Ulkoseinän lisäeristys sisä- ja ulkopuolelta
Vanhat rakenteet eivät useinkaan vastaa nykyisiä vaatimuksia lämmöneristyskyvyltään. Lisälämmöneristyksellä saadaan vanhat rakenteet vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Kuitenkin ennen lisälämmöneristeen asentamista tulee rakenteen lämpö- ja kosteuskäyttäytyminen tutkia, jotta varmistutaan jatkossakin rakenteen toimivuudesta.Klikkaa tästä energiansäästölaskuriin ja laske paljonko lisäeristys säästää!
202111_73653.jpg
Kolme uutta vaihtoehtoa vanhan talotuulettimen tilalle
Talotuuletin on yleinen 80- ja 90-luvun asunnoissa käytetty ilmanvaihtoratkaisu. Se on keittiöön sijoitettu liesikuvun ja puhaltimen yhdistelmä, joka poistaa likaista ja kosteaa ilmaa keittiöstä ja WC-/kylpytiloista. Poistetun ilman tilalle virtaa raikasta ulkoilma ulkoseinissä olevien raitisilmaventtiilien kautta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
På Vasa bostadsmässa satsar man på grönbyggande
Målet är att åstadkomma vackra gårdar och trivsamma parker till sommarenTrädgårdsstadsdelen Sunnanvik erbjuder ypperliga ramar för grönbyggande. På det havsnära mässområdet har man medvetet satsat på grönområden och gårdsplaner. Där finns sammanlagt åtta olika parker, som man började bygga redan sommaren 2007. Målet är att hela området ska blomstra, så att det bjuder på trivsel för både mässbesökarna och sunnanviksborna samt alla vasabor.- Sunnanviks havsnära läge och grönskande natur är områdets mest älskade element. Bostadsmässområdet anknyter på ett naturligt sätt till hela stadens grönområdesnätverk. Naturvärdena har påverkat såväl planläggning och planering på mässområdet som byggandet av husen. Naturvänligheten främjas också av alternativa möjligheter till icke-förorenande el- och värmeproduktion, berättar projektchef Keijo Ullakko från Vasa bostadsmässbyrå.På Sunnanviks mässområde byggs 20 egnahemshus, 28 småhus i bolagsform och tre flervåningshus, och det kommer att finnas många olika slags gårdar att beundra. På Vasa bostadsmässa prövar man också för första gången på ett byalikt bostadsaktiebolag med sex egnahemshus i samma gårdsgemenskap. Huvudsamarbetsparten i pilotprojektet är objektutställaren Starkki. Målet för det nya konceptet är att synliggöra aktörer och planerare inom gårdsbyggandet på ett effektivare sätt.
20233_81068.jpg
Delegoi sähkön säästäminen omalle kodillesi
Tiesitkö, että uusista omakotitaloista yli 80 % lämpenee erityyppisillä lämpöpumpuilla? Näistä maalämpöpumppuja on peräti 50 % ja poistoilmalämpöpumppuja 22 %. Fiksu energiaratkaisu kiinnostaa rakentajia ja Kastelli-talot Oy haluaa olla vahvasti mukana tässä muutoksessa. Kastelli on tuonut hiljattain markkinoille uuden Kastelli Energiafiksu -tuotepaketin, jonka turvin jokainen Kastelli-kodin omistaja pääsee iloitsemaan tulevaisuuden älykkäistä ratkaisuista jo nyt. Aurinkosähkö yhdistettynä muuhun fiksusti suunniteltuun lämmitys- ja sähköjärjestelmään on yksi parhaista sijoituksista, mitä jokainen voi tehdä, niin taloutensa kuin ympäristönkin kannalta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton