• Etusivu
  • Talo

Kokkolan Asuntomessualue<BR> – pieni ja pyöreä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.07.2011
20117_27011.jpg

Kokkolan Vanhansatamanlahdelle sijoitettu asuntomessualue on rakennettu meren päälle. Mistään Venetsiasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan lahden pohjukkaan on ajettu täyttömaata. Messualue on muodoltaan pyöreä. Alue on suhteellisen pieni ja tiiviisti rakennettu, mikä vähentää messuvieraiden kävelyn määrää. Alue sijaitsee vain 2 km keskustasta, joten keskustan tuntumaan majoittuville vieraille itse alue on käytännössä kävelymatkan päässä.

Kokkolan pyöreä asuntomessualue on vertaansa vailla...

Mikä nimeksi?

Asuntomessualueen nimi on vielä auki ja Keski-Pohjanmaa-lehti järjestikin nimikilpailun, jonka myötä lehden toimitukseen lähetettiin kymmeniä nimiehdotuksia, joita varmaan nimestä päättävät virkamiehet hyödyntävät. Tulipa nimeksi mikä tahansa se voisi hyvin olla vaikka Kokkolan Ruori, joka kuvastaa pyöreää muotoa, satamaa ja meren läheisyyttä yleensä. Meren läheisyys on kaavamuodon ohella alueen selvä valtti.

Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.
Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.

Kaikenlaisia koteja - kaikenikäisille

Kokkolan asuntomessujen pääteemana on Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille, mikä ennakkoon vaikuttaisi olevan hyvin esillä. Alueelle rakennetaan omakotitalojen lisäksi myös mm. kerrostaloja. Senioriasumisen näkökulmasta tehtyjä suunnitteluratkaisuja on nähtävissä sekä pien- että kerrostaloissa ja varmasti mielenkiintoinen kohde tulee olemaan myös erityisesti iäkkäiden asukkaiden tarpeisiin suunniteltu Villa Seniori.

Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.
Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.

Asuntomessualue laajenee

Messuilla on esillä 40 näyttelykohdetta, mutta alueelle rakennetaan 131 asuntoa. Laajennustyöt alkavat heti messujen jälkeen. Alueeseen ihastuville saattaakin avautua mahdollisuus tontin hankkimiseen.

Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201110_28077.jpg
Hybridivaraajamallistosta
Hybridivaraaja vastaa tehostuneisiin energiatehokkuusvaatimuksiinUudet energiatehokkuusvaatimukset ja kuluttajien yhä tarkentuvat toiveet asettavat lisävaatimuksia myös lämminvesivaraajavalmistajille. Varaaja ei ole enää vain yksinkertainen säiliö lämpimän veden hetkelliseen säilömiseen. Sen toivotaan olevan optimaalinen niin kytkennöiltään kuin mitoiltaankin ja sen eristeen odotetaan omalta osaltaan vastaavan tiukentuneisiin vaatimuksiin. Myös varaajan lämmönvaihtimina toimivien kierukoiden on siirrettävä lämpöä riittävän tehokkaasti. Kokkolalainen Akvaterm – Suomen johtava varaaja- ja kylmäsäiliövalmistaja – on vastannut näihin vaatimuksiin kahdella uudella varaajamallistolla: AKVA SOLAR ja AKVA GEO. Mallistot on kehitetty erityisesti uusiutuvia energialähteitä käyttävien kuluttajien tarpeisiin. Niihin voidaan kuitenkin edelleen kytkeä myös perinteisempiä lämmönlähteitä.Lue lisää: Akvaterm hybridivaraaja
20193_56948.jpg
Älysovellus auttaa takkapuita palamaan puhtaammin
Kotimainen keksintö automatisoi takan ilmanoton ja estää tahattoman ylilämmittämisenPuun pienpolton päästöistä on käyty vilkasta keskustelua. Takan puhtaaseen palamiseen voi vaikuttaa sillä, miten ilmaa päästetään tulipesään palamisen eri vaiheissa. Harva kuitenkaan jaksaa tai osaa vahtia ilmansäädintä riittävän tarkkaan. Tulikivi on kehittänyt ratkaisuksi Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi takan ilmanohjauksen. Ilmansäädin liikkuu automaattisesti palovaiheiden mukaan ja varmistaa sopivan ilmamäärän. Järjestelmän sähköinen ohjaus toimii takkaan asennettujen mittausantureiden avulla. Takkaohjaimeen kuuluu lisäksi älylaitesovellus, joka neuvoo käyttäjää lämmittämään oikein. Se kertoo, milloin puuta kannattaa lisätä ja milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa. Senso-takkaohjaimen voi asentaa Tulikiven Karelia-sarjan varaaviin takkoihin.
20161_45101.jpg
Puitteeton tai sivuunliukuva terassilasitus
Lumon tuo parvekelaseista tutun tavan liu’uttaa ja avata lasit sivulle nyt myös terassilaseihin. Pystypuitteeton, elegantti lasitus on siro ja miltei huomaamaton. Voit nauttia näköaloista esteettömästi ja kauniilla säällä lasitus on mahdollista avata kokonaan.Lasitettu terassi avaa uusia sisustus- ja harrastusmahdollisuuksia. Neljä vuodenaikaa näyttävät parhaat puolensa avaralla puitteettomalla Lumon lasiterassilla.Tilaa maksuton esite!
20188_54446.jpg
Suunnitteletko tulisijaa kotiisi? - Huomioi nämä
Kesä alkaa hiljalleen taittua syksyksi ja samalla ilmat alkavat pimetä ja viiletä ja silloin tulisija on oiva keino luoda kotiin tai mökkiin lämmintä tunnelmaa sekä viihtyisyyttä. Hyvä tulisija onkin pitkäaikainen investointi ja sen laadukkuuden varmistaminen on erityisen tärkeää.Tulisijan suunnittelu tulisi aina tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa, jolla on kokemusta nimenomaan tulisijoista. Ammattilainen osaa parhaiten kertoa, mihinkä kohtaan kotiasi tulisija kannattaa sijoittaa.
20189_54730.jpg
Tunnelmallinen tuli paremmin esille
Olet varmaankin kuullut Tulikiven Karelia-mallistosta? Tämä kyseinen takkamallisto on nyt laajentunut uudella leveäluukkuisella takkamallilla, Saramolla. Saramo-takan vaakaluukku on levein mitä varaavista takoista löytyy, leveys on jopa 75 cm. Tähän uskomattoman suureen tulipesään voit laittaa hiillokselle kypsymään jopa pitkän lohifileen.
20131_33584.jpg
Kastelli-talo Lempäälään, 7. osa: Talvirakentajan tunnelmia
Kesällä 2012 alkaneessa seurantakohteessamme seuraamme asiakkaan omien suunnitelmien pohjalta toteutetun Kastelli-talon rakentamista Lempäälään. Lähtökohtana oli lehti-ilmoituksen perusteella yksityiseltä ostettu yli 2000 neliön tontti, jolle haluttiin yksikerroksinen omakotitalo.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton