Kokkolan pyöreä asuntomessualue on vertaansa vailla

Kokkolan kaunis ja omaleimainen asuntomessualue on vertaansa vailla, sillä osittain täyttömaalle rakennettu messualue on muodoltaan pyöreä. Messujen kaava-alueen kokonaisala on 9 hehtaaria, josta noin viisi hehtaaria rakentuu kompaktiksi messualueeksi. Messualueella on mahdollista toteuttaa suomalaista asumisen unelmaa: rantatonteille rakentamista, keskustan läheisyydessä. Asuntomessualue sijaitsee Vanhansatamanlahdella vain noin 2 km kaupungin ydinkeskustasta.
Messualue kesällä 2010. Kuva: Aki PaavolaMessualue kesällä 2010. Kuva: Aki Paavola
Messualue keväällä 2011. Kuva: Aki PaavolaMessualue keväällä 2011. Kuva: Aki Paavola

Asuntojen sijoittelulla on pyritty takaamaan kaikille oma suojaisa pihapiiri sekä lähes esteetön näkymä merelle. Messualueen keskellä on kohtaamispaikkana toimiva toriaukio, jonka ympärille sijoittuu korkeampi rakentaminen. Alueen kolme puistovyöhykettä lisäävät viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä. Messualueella on lisäksi oma pienvenesatama, johon mahtuu noin 40 pienvenettä.

Merellisen maiseman lisäksi messualueen ympäristö on myös muutoin luonnonläheinen, sillä alue on kiinteä osa Suntinsuun virkistys- ja vapaa-ajanaluetta.

Kokkolan Asuntomessut järjestetään 15.7.–14.8.2011 ja niillä esitellään kaikenkokoisia koteja eri-ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville ihmisille.

Asuntomessualue mereltä päin kuvattuna.Asuntomessualue mereltä päin kuvattuna.
 
Päivitetty
17.5.2011