• Etusivu
  • Talo

Kodin pinnoitetytöt jatkuvat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.05.2015
20154_42933.jpg

Kylpyhuoneen lattia on lähes kokonaan laatoitettu ja katoissa on paneelit. Olohuoneeseen vievä ovikin tuotiin myös jo paikalle.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Kodinhoitohuoneen seinät ovat valmiit ja lattia odottaa laatoitusta. Kylpyhuoneen lattia on lähes kokonaan laatoitettu ja katoissa on paneelit. Kyllä se vaan valmiimmalta alkaa näyttää koko ajan enemmän ja enemmän. Olohuoneeseen vievä ovikin tuotiin paikalle, jotta nähdään, että se varmasti sopii karmiinsa. Ensimmäisissä kuvissa kodinhoitohuoneen seinissä on pelkkä hiertopinnoite, mutta viimeisessä kuvassa näkyy valmis vaaleanharmaa maalipinta. Olen niin tyytyväinen tuohon seinäpintaan ja maalisävyyn, ihan nappi valinta!

20154_42934.jpg

Keittiössä seinät ovat lähes valmiit ja jäävät odottamaan tapettia. Vanhan puuhellan pohjavalua jouduttiin hieman kaventamaan, jotta se ei näy alakaappien alta ja tilalle laitettiin laudanpätkät.

Olohuoneen ja ruokahuoneen puolella alkaa tilanne olla tapetteja ja lattian maalausta vaille valmista.

Keittiössä seinät ovat lähes valmiit. Vanhan puuhellan pohjavalua jouduttiin hieman kaventamaan.
Keittiössä seinät ovat lähes valmiit. Vanhan puuhellan pohjavalua jouduttiin hieman kaventamaan.

Yläkerran lattiasta lähtivät viimeisetkin laudat ja purkuhommat yläkerran osalta saatiin vihdoin päätökseen. Mitään aarteita ei valitettavasti tuo lautalattia kätkenyt alleen.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20163_45575.jpg
Pintatöiden virheiden korjailua
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20174_48909.jpg
Pihakiviäänestyksen 2017 voittaja on selvillä
Rakentaja.fi järjesti maaliskuussa 2017 pihakiviäänestyksen, jossa esiteltiin neljä erilaista Ruduksen muurikivimallia. Äänestykseen osallistui yhteensä 5 803 äänestäjää.Kolme muurikiveä nousi selkeästi äänestäjien suosikeiksi. Tasaisessa kilvassa ykköseksi ylsi muotojen Muurikko, joka sai 34,4 % annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui lohkopintainen Aitakivi 31,2 % ja kolmanneksi näppärä Antikko 30,6 %. Suoralinjaista Paasikkoa äänesti 3,8 %.Muurikon kaunis kaarevalinjaisuus miellytti äänestäjiä ja se nähtiin muodoiltaan monikäyttöiseksi. Myös kiven pintaa kehuttiin ilmeikkääksi ja sopivan rouheaksi.Aitakiveä luonnehdittiin tyylikkääksi, luonnolliseksi ja eläväpintaiseksi, joka sopii moneen pihaan. Antikon äänestäjät pitivät kiven klassisuudesta, arvokkuudesta ja konstailemattomuudesta. Paasikkoa pidettiin siistinä, suoralinjaisena ja rauhallisena.
20139_36281.jpg
Kiinnityskoulu osa 1
Huokoisille materiaaleille kuten kevytbetoni- ja kevytsoraharkkoihin tehtävät kiinnitykset vaativat oikeanlaiset kiinnikkeet. Huolellinen asennustyö osaltaan varmistaa kiinityksen kestävyyden.
9_P_24180.jpg
Ulkoasu-uudistuksia
Vanha fraasi kuuluu: "pysyvää ei ole kuin muutos". Hyvä brändi on kuitenkin hyvä brändi ja hyvin toimivaa juttua, kuten Rakentaja.fi, ei kannata alkaa liian jyrkästi muuttamaan etenkään, kun ollaan vielä koulutusvaiheessa. Konsernin "isoveli", Helsingin Sanomat, on säännöllisin väliajoin uudistunut, mutta myös Hesarin askeleet ovat olleet maltilliset – Hesari on uudistustenkin jälkeen ollut aina Hesari – näin toimivat suunnannäyttäjät.Rakentaja.fin ulkomuotoa on uudistettu maltillisesti. Uudistukset ovat monilta osin olleet lähtöisin aikaansa seuraavilta kumppaneiltamme - kiitos siitä Teille.Vasen valikkoVasemman valikon (avattuna) selkeyttä parannettiin värityksellä. Itse tuotemappialueet (+) ja tuotemapit ovat vaaleansinisellä ja alueeseen kuuluvat palvelut valkoisella.Oikea valikkoOikean valikon laatikot yhtenäistettiin ja niihin tehtiin Suorakanavan sinisellä kaksiväriset otsikot. Muutamiin osa-alueisiin ohjelmoitiin rauhallisesti vaihtuvat kuvakkeet.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton