• Etusivu
  • Talo

Klassikot palaavat kylpyhuonetrendeihin 2023 - ne kestävät myös aikaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Pukkila Oy Ab
Julkaistu 07.12.2022
202212_80396.jpg

Pukkilan Stone Age-laattasarja.

Kylpyhuoneen laatoitustrendejä tulee ja menee. Koska kylpyhuone laatoituksineen kestää vähintään vuosikymmeniä, kannattaa hyviin ja ajattoman kauniisiin laattoihin panostaa. Uusista trendeistä löytyy aina niin värejä, tekstuureja kuin eri materiaalejakin. Poimimme tulevista kylpyhuoneen sisustustrendeistä ne, jotka kestävät aikaa myös vuoden 2023 jälkeenkin. Näillä vinkeillä päivität kylpyhuoneesi ikuiseksi klassikoksi.

Ikuisesti klassiset: valkoinen ja marmori

Sisustukselta haetaan nyt rauhaa ja rauhoittavia tiloja. Valkoinen rauhoittaa sanotaan. Nyt valkoinen laatta saa olla hieman murretun valkoinen. Laatan tekstuuri pinta tekee valkoisestakin laatasta mielenkiintoisen. Valo ja varjot leikkivät laatan pinnassa luovat laatan pinnasta elävän.

Laatan kiiltoaseella ja yhdistämällä eri kokoisia laattoja keskenään saadaan valkoisella laatalla luotua huomattavasti mielenkiintoisempaa pintaa.

Valkoisista latoista puhuttaessa ei sovi unohtaa marmoria. Marmorikuvioinen laatta on aina varma ja klassinen vaihtoehto. Se kestää aikaa ja vuosikymmeniä. Marmorikuvio jatkaa sisustusmuodin huipulla vielä pitkään niin Suomessa kuin kansainvälisillä sisustusfoorumeilla.

Nykyaikaiset painatustekniikat mahdollistava erilaisten marmorikuvioiden painattamisen samaan sarjaa, eteenkin suurissa laatoissa. Enää ei tarvitse katsella samaa toistoa jokaisessa laatassa. Nyt laatoissa on eroja ja elävää pintaa.

Marmoriin verrattavaa luonnollista kuviointia löytyy myös Pukkilan Archisalt-mallistossa. Upeaa ja aitoa suolakiveä muistuttavat laatat nostavat minkä tahansa kylpyhuoneen tai tilan seuraavalle tasolle. Tässä on varma uusi klassikko.

Kodikkuutta lämpimillä ja maanläheisillä sävyillä

Mukavuutta ja rauhallista sisustusta haettaessa mukaansa tempaavat myös vaaleat ja lämpimät sävyt. Vuonna 2023 maailmalla nähdään niin terrakottaa kuin ruosteen sekä kamelin väristä laattaa. Maanläheiset sävyt palaavat.

Lämpimät laattasävyt näyttävät upeilta yhdistettynä esimerkiksi mustaan hanaan ja altaaseen. Musta tuo yhdistelmään jännitettä ja hieman myös draamaa. Lämpimien laattasävyjen rinnalla yhdistetään myös käsittelemätöntä puuta.

Puukuvio ja laatat on hyvä ja kestävä yhdistelmä lattialaatoille. Suurempiakin laattoja on sallittu käyttää, kun muistaa asentaa pesuhuoneeseen linjalattiakaivon. Lue lisää, miten suuria laattoja voi käyttää >>

Lisää ripaus vihreää sisustukseen, tavalla tai toisella

Vihreää löytyy 2023 myös laatoista. Vihreillä laatoilla sisusta persoonallisen kylpyhuoneen. Vihreitä laattoja kannattaa kokeilla myös yhdistää neutraalien laattavärien kanssa, kuten lämmin valkoinen tai jopa terrakotta.

Joe et halua investoida vihreisiin laattoihin, vihreää tuodaan sisustukseen nyt myös kaappien värinä ja vihersisustuksena. Kasvit voivat varsin yllättävän hyvin kosteassa pesuhuoneessa, kunhan valaistus on hoidettu kuntoon.

Minimalismia ja Japandia

Minimalismi trendinä vähentää sotkua ja tavaramäärää. Se on vastaus sekä vastavoima ylimääräiselle ja kuluttamiselle. Maksimalismi saa nyt väistyä.

Sisustuksellisesti kylpyhuone on hyvä pitää mahdollisimman avoimena, jo pelkästään sen helpon siivoamisen vuoksi. Minimalismia helpottamaan tulevat koukut sekä tangot pyyhkeille: Kaikella on oma paikkansa.

Myös laatoituksen kuviointi on minimalistisessa sisustuksessa vähäistä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki kylpyhuoneessa olisi vain yhtä väriä ja tasaista, sileää laattaa. Laattojen pintakuviointi elävöittää laatan pintaa ja valaisuksella loihdit esiin kaunista valon ja varjon leikkiä.

Japandi yhdistää selkeän skandinaavisuuden ja japanilaisen pelkistetyn tyylin. Luonnolliset sävyt ja tumma puu hehkuvat japandilaisessa sisustuksessa. Japandi korostaa yksinkertaisuutta ja yksityiskohtia.

Japandi näkyi myös Naantalin asuntomessuilla Pukkilan omassa kohteessa. Tutustu >>

Naantalin asuntomessuilla kohteessa Rauhanrinne on käytetty Pukkilan laattoja.
Naantalin asuntomessuilla kohteessa Rauhanrinne on käytetty Pukkilan laattoja.

Tutustu koko Pukkilan laattavalikoimaan

Oletko aikeissa rakentaa tai remontoida? Tutustu Pukkilan isojen laattojen valikoimaan, josta löytyy upeita vaihtoehtoja eri tiloihin. Pinnoista sekä kuoseista löytyvät niin himmeät, karheat ja kiiltävät vaihtoehdot unohtamatta marmori-, kivi-, betoni- sekä puukuviointeja. Mikä on sinun suosikkisi?

Info

Info

Ota suunnittelija avuksi

Suunnittelijamme kaikissa Pukkila myymälöissä auttavat sinua laattavalintojen tekemisessä ja auttavat parhaiden vaihtoehtojen löytämisessä. Varaa aika maksuttomaan suunnittelutapaamiseen ja ota askel kohti unelmiesi sisustusta.

Pukkila Oy Ab
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78806.jpg
Marmorikuviota seinille ja puukuviota lattiaan - laatat Talo Pukkilan sisustuksen kulmakivenä
Naantalin asuntomessujen kohde Talo Pukkila on puurakenteinen ja atriummallinen koti, jossa Pukkilan laatat ovat sisutuksen kulmakivi. Kompakti koti (133 m2) on rakennuttu nelihenkiselle perheelle. Yksitasoisen talon lähes kaikki lattiapinnat ovat keraamista laattaa. Talon tumma sisustus on tunnelmallinen ja tyylikäs. Spa-osaston mustat marmorikuvioiset laatat tuovat luksusta arkeen. Talon tunnelma on kodikas erilaisten materiaalien ja sävyjen ansiosta.
202211_79936.jpg
Pitääkö väite paikkansa - suurien laattojen paikka on ainoastaan suurissa tiloissa?
Suuret laatat mielletään helposti julkisten tilojen, kuten kauppakeskusten ratkaisuiksi. Laatat toimivat paitsi käytännöllisenä, helposti puhdistettavana ratkaisuna, mutta myös rauhoittavat suurta ja muuten värikylläistä tilaa. Tämän päivän sisustustrendit ovat vihdoin tuoneet suuret laatat myös tavallisten ihmisten koteihin. Kookkaiden laattojen avulla on nyt kotiin mahdollisuus luoda näyttäviä pintoja ja todellisia katseenvangitsijoita – arjen käytännöllisyyttä unohtamatta.Ajatuksen siitä, että suuret laatat pienentäisivät tilaa, voi heittää romukoppaan. – Kai tiesit, että suuria laattoja pystyy nyt käyttämään myös pesuhuoneen lattialla kaatovaatimuksista huolimatta?
202211_80072.jpg
Miten saat keraamiset laatat ja laattasaumat puhtaaksi?
Laatat ovat pintaominaisuuksiltaan erittäin helppoja puhdistaa. Ne kestävät hyvin erilaisia puhdistusaineita. Harhaluulo kuitenkin elää, että laattoja saatetaan pitää huolto ja puhdistuvapaina. Laatan pinta kerää likaa aivan yhtä lailla kuin mikä muukin lattia- ja seinäpinta. Näin puhdistat laatat ja laattasaumat oikein.
20075_5117.jpg
Tee Se Itse -Terassi
Terassin rakentaminen omalle pihalle tai mökille on varsin helppo ja nopea toimenpide vaikka kesäloman puhdetyönä tehtäväksi. Terassin tekeminen käy helposti painekyllästetystä puusta ja rautakaupoissa myytävistä valmiista aitaelementeistä. Terassi on mukava paikka viettää helteisiä kesäpäiviä auringonvarjon alla istuen ja virvokkeita nauttien. Esittelemme nyt yhden toteutetun ratkaisun ja miten terassi uudistettiin modernimmaksi pari vuotta myöhemmin. Tarvikkeet ja niiden määrät löydät myös tästä artikkelista sekä hinta-arvion terassille.
201611_47751.jpg
Koulutus Oulussa: Vinkkejä ja ohjeita energiatehokkaaseen ja terveeseen puurakentamiseen
To 1.12.2016 klo 15-19, Ympäristötalo, Solistinkatu 2, OuluTTS Työtehoseura:n koordinoima PUUNET-hanke ja Oulun rakennusvalvonta järjestävät koulutuksen energiatehokkaasta ja kosteusturvallisesta rakentamisesta sekä energiatehokkaan rakentamisen perusteista ja rakennustyömaan laadunvarmistuksesta. Koulutus on suunnattu omakotirakentajille. Tilaisuus on maksuton.
201411_41731.jpg
Oletko kiinnostunut rakennusalan töistä Etelä-Suomen alueella?
StaffPoint tarjoaa erilaisia työmahdollisuuksia esimerkiksi maan- ja talonrakennusaloilla sekä rakennustuoteteollisuudessa. Työtehtäviä on tarjolla avustavista apumiestöistä vaativiin ammattitehtäviin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton