• Etusivu
  • Talo

Kastellin Saimaa-huvilat antavat luonnolle etusijan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 29.01.2008
20081_8409.jpg

Kastellin uusin huvilamallisto Saimaa on suunniteltu suomalaisten vesistöjen ääreen, järvien ja merien rannoille. Innoittajana savonlinnalaisella arkkitehti Anne Mäkisellä on toiminut ympäröivä luonto, jonka hallitsevana elementtinä on Saimaan vesistö.

"Halusimme luoda malliston, joka on hengeltään pröystäilemätön ja aito. Saimaa-huvila on kuin ympäristöönsä sulautuva tarkkailupaikka, jossa luonnon tarjoama rauha ja kauneus ovat pääosassa", Mäkinen luonnehtii.

Arkkitehdilla on takanaan useiden vuosien kokemus huviloiden suunnittelusta ja asiakkaiden tarpeista. Saimaa-mallistoon hän on koonnut suomalaisten tärkeimmät toiveet vapaa-ajanasumiselle.

Suomen kesään kuuluvat myös sadepäivät, jotka mallistossa on huomioitu päärakennuksen ja erillisrakennuksen väliin jäävällä katetulla oleskelutilalla. Välitilan voi halutessaan lasittaa tai sinne voi sijoittaa vaikkapa ulkotakan.

Erillisrakennukseen voi rakentaa joko sauna- ja pesuhuoneyhdistelmän tai kaksi makuuhuonetta. Tällöin saunatilat voi sijoittaa joko päärakennukseen tai erilliseen rantasaunaan.

Kastellin huvilat on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön

Saimaa-mallistoon kuuluu viisi uutuusmallia sekä samaan tyyliin suunniteltu rantasauna. Huviloissa on huoneistoalaa 60 - 100 neliötä perheen tarpeiden mukaan. Kaikissa Saimaa-huviloissa on otettu huomioon hyvän huvilaelämän perusasiat; viihtyisät oleskelutilat maisemaikkunoineen, tilavat makuuhuoneet sekä laajat terassit.

Kastelli-huvilat soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. Niiden lämpimyys perustuu Kastellin omakotitaloista tuttuun rakentamistapaan. Paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat tiiviisti rakennettuja ja vedottomia. Kastellin huvilat eivät tuhlaa energiaa ja niiden lämpimyys täyttää jopa normaalin omakotitalon määräykset.

"Asiakkaat haluavat ympäristöystävällisyyttä nykyään myös vapaa-ajan asumiseen. Kastelli on tehnyt työtä energiatehokkuuden eteen jo vuosia, ja se näkyy myös huviloissamme", Kastelli-talojen markkinointipäällikkö Jukka Vaaramo kiteyttää.

Kastelli-Talot Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
Kuvakaappaus Rakentaja.fi-sivustosta
Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa?Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.
Eristevaihtoehdot esillä
Vältä rakentamisen ja remontoimisen ongelmia
Avainsanoja onnistuneeseen rakennusprojektiin ovat huolellinen suunnittelu, kohtuullinen aikataulu sekä taitavien ammattilaisten käyttö. Kun projektin kanssa lähdetään ajoissa liikkeelle, jää hyvin aikaa tutustua eri vaihtoehtoihin, tehdä päätöksiä ajoissa ja rauhassa sekä ehkä yksi tärkeimmistä - mahdollisuus nauttia projektista.Kiinteistön tulevan käyttäjän sekä rakennuttajan/remontoijan välillä saattaa joskus ilmetä pieniä ja miksei vähän suurempiakin ongelmia. Tavallisin ja ehkä myös yleisin ongelma projektin koosta riippumatta on, että työn lopputulokselle asetetut odotukset ja itse toteutunut lopputulos eivät välttämättä kohtaakaan odotetulla tavalla. Myös urakan lopullinen hinta sekä urakkaan kuuluva sisältö saattavat yllättää, mikäli sopimukset on tehty suullisesti eikä mitään varsinaista dokumenttia sovitusta löydy. Takuukorjaustöistä kannattaa aina selvittää, mitkä eivät takuun piiriin kuulu ja kauanko työlle oleva takuu on voimassa.
20233_81171.jpg
Kevätmessuilta kaikki rakentamiseen ja remontointiin! Hyödynnä lippuetusi: 2 lippua 1 hinnalla!
Suomen suurin rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja puutarhanhoidon tapahtumakokonaisuus Kevätmessut avaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3-2.4.2023. Upeasti uudistuneesta tapahtumasta löydät kaiken asumiseen, kotiin ja mökkeilyyn – tonteista taloihin ja kukista koneisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton