• Etusivu
  • Rakentaminen

Etätyöpistekilpailu on ratkennut

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.05.2020
20205_64521.jpg

Laura Lappalaisen virallinen työpistevalvoja.

Kiitos kaikille osallistujille. Kuvia tuli mitä erilaisimmista ja innovatiivisista kokoonpanoista. Kaikkea kotoa löytyvää oli käytetty onnistuneesti hyväksi. Myös työpisteiden valvojat olivat päässeet mukavasti esille ja ovat suoriutuneet vaativasta tehtävästään varmasti kunnialla.

Sanna Kivioja-Fathin työtä tarkkailevat nappisilmät.
Sanna Kivioja-Fathin työtä tarkkailevat nappisilmät.

Etätyöpistekilpailuun osallistuneet kiittelivät kauniita maisemia, erittäin läheltä toimistoa löytyvää kahvilaa ja palvelultaan puutteellista ravintolaa (oma keittiö). Happihyppelylle tarjoutui tilaisuuksia niin parvekkeella kuin pururadallakin. Kodin käyttämättömät tasanteet ja huoneet on mukavasti valjastettu toimistokäyttöön monissa kodeissa.

Tässä muutamia ideoita

Klassisimpaa tyyliä edustaa Kaija Huuhtasen työpiste Salossa. "Työpäivän aikana on hyvä seistä välillä. Etätöissä ei ole sähköpöytää, mutta flyygelin kansi on juuri sopivalla korkeudella. Herra Bluthner (kirjoitetaan saksalaisella y:llä) patentoi omia keksintöjään jo 1800-luvulla, mutta arvasikohan hän, että hänen rakentamansa soittimen kannella tehdään patentti-insinöörin työtä 130 vuotta myöhemmin. Mahtavatko sähköpöydät kestää aikaa yhtä hyvin?"

Flyygelin ergonimia on kokeiltu nyt myös työpisteenä.
Flyygelin ergonimia on kokeiltu nyt myös työpisteenä.

Hiilineutraaleimman version työpisteestään esitti Harri Pehkonen Hämeenlinnasta. " Voin ajaa päästöttömällä simulaattorilla etätyöpisteeseen ja kotiin poljen kuntopyörällä. Vielä kun saan ladattua läppärini tuolla kuntopyörällä, alkaa etätyöpisteeni olla rajusti hiilinegatiivinen." Harri on työpisteellään täysin ajan hermolla.

Hiilineutraali työpiste on päivän sana. Ekologisesti työmaalle!
Hiilineutraali työpiste on päivän sana. Ekologisesti työmaalle!

Rakentaja.fi hengessä upeat työpisteet itselleen tuunasivat Kari Alakulppi Rovaniemeltä ja Nikolas Uskanen Helsingistä. Tuomaristo kiittelee erityisesti upeaa uusiokäyttöä ja kunnioitusta vanhaa tavaraa kohtaan sekä innovatiivisuutta. Molemmat kilpailuun osallistuneet ovat toteuttaneet kestävän kehityksen ajatusta mielenkiintoisella tavalla. Historia havisee mukavasti molemmissa kuvissa.

Ompelukonepöydästä saa kauniin työpisteen.
Ompelukonepöydästä saa kauniin työpisteen.
Mielikuvituksellinen urkujen uudelleen tuunaus pöydäksi!
Mielikuvituksellinen urkujen uudelleen tuunaus pöydäksi!

Rauhallista ei kaikilla työpisteillä suinkaan ole ollut. Monet lapsiperheet ovat varmasti kokeneet saman kohtalon kuin Jatta Aho Helsingistä: " Rauhallinen sijainti kodin hälyisimmässä paikassa, jossa saa hyvin keskityttyä töihin kolmen lapsen ollessa kotona". Koko Rakentaja.fi toimitus tuntee suurta myötätuntoa teitä kohtaan. Voi kunpa pääsisimme pian taas takaisin toimistolle.

Keittiössä kiireisen äidin ja isän työt sujuvat leppoisasti. Toinen käsi hämmentää puuroa, toinen kirjoitaa raporttia. Multitasking.
Keittiössä kiireisen äidin ja isän työt sujuvat leppoisasti. Toinen käsi hämmentää puuroa, toinen kirjoitaa raporttia. Multitasking.

Ja arvonnan voittaja on...

Voittajaksi arvonnassa tuli Ari Järvinen, Jyväskylä. Ari eritteli oman työpisteensä sisältävän sähköpöydän säätöineen, nopea VPN yhteyden, pianon taukoja varten, keittiön ruokatunnille, portaat liikkumiseen ja venyttelyyn sekä pururadan lähistöllä. Kaikki siis käden ulottuvilla, kuten varmasti suurimmalla osalla meistä kotona ahertavista etätyöläisistä.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kuvia lähettäneille osallistumisesta.

Ari Järvisen työpiste, josta pääsee pikaisesti pakenemaan myös pururadalle.
Ari Järvisen työpiste, josta pääsee pikaisesti pakenemaan myös pururadalle.
Uutiskirjeen ingressikuvassa Sami Isopahkalan työpiste Pattijoella.
Uutiskirjeen ingressikuvassa Sami Isopahkalan työpiste Pattijoella.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3454.jpg
Icopal Canopy ovikate
Fastlock Canopy – näyttävä ovikatos helpostiIcopalin suositusta Fastlock Uni –valokatteesta on nyt saatavana myös asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Yleisiä ohjeita
KaltevuussuositusOrmax-betonitiilikatto sopii kaikkiin katto-muotoihin aina 1:5 minimikaltevuuteen asti. 1:4 kaltevuutta loivemmille katoille suositellaan aluskatteeksi umpilaudoitusta ja aluskatehuopaa.
20146_40110.jpg
Mitä kaikkea voitkaan löytää Asuntomessuilta?
Sen lisäksi, että pääset Asuntomessuilla Jyväskylässä tutustumaan jopa 44 näyttelykohteeseen, kannattaa laittaa mieleen myös seuraavia tutustumisen arvoisia tapahtumapaikkoja ja käyttää hyödyksi alueella olevat palvelut ja näyttelyt.Messualueelta löydät useita monipuolisia neuvontapalveluita. Yhdessä kumppaniensa kanssa Suomen Asuntomessut järjestää sisustus- , rakennus-, energia- ja sisäilmaneuvontapisteen messualueella. Neuvontapisteet ovat messuvieraille maksuttomia.Lisäksi löydät messualueelta paljon uutta puutarhanäyttelyn muodossa. Puutarhanäyttely omalta osaltaan kantaa yhtä Asuntomessujen neljästä teemasta: puutarhaa. Puutarhoja on omalla näyttelyalueellaan kaikkiaan 9 erilaista, omalla teemallaan toteutettua.Huomioi siis muun muassa nämä suunnitellessasi messukierrosta!
20117_27125.jpg
Kokkolassa viihtyy pidempäänkin
Kokkolassa viihtyy useampiakin päiviä, sillä meri sekä monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta houkuttelevat asuntomessukävijää näkemään ja tekemään samalla muutakin. Erityisesti asuntomessujen aikaan Kokkolassa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa.
202210_66979.jpg
Asiakastarina: näin sujui matka inspiraatiokuvista valmiiksi unelmien kodiksi
Asiakastarina: Lue, kuinka Antin ja Päivin perheen visiot yksilöllisestä omakotitalosta toteutuivat inspiraatiokuvista valmiiksi unelmien kodiksi Espoossa. Laadukkaalla pääsuunnittelijan johtamalla kokonaissuunnittelutyöllä ja asiantuntevalla projektinjohdolla oli suuri merkitys arkkitehtonisesti ja rakennusteknisesti korkeatasoisen sekä budjetin mukaisen lopputuloksen saavuttamisessa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
A- tai B-energialuokka
Suomessa viime vuosina rakennetut pientalot ovat energiatehokkuudeltaan normirakentamista parempia. Yli puolet pientaloista saa energialuokakseen joko A tai B. Rakentamismääräysten tason mukainen talo olisi energialuokaltaan C tai D. Rakentamismääräykset tulevat vuonna 2012 kiristymään, joten panostukset uudisrakennusten energiatehokkuuteen tulevat kasvamaan.Muut uudisrakennukset eivät ole niin energiatehokkaita kuin pientalot vaan pääosin rakentamismääräysten tasolla: selvästi suurin osa on energiatehokkuudeltaan C- tai D-luokkaa.Uudisrakennusten sekä olemassa olevien rakennusten energiatehokkuutta voidaan ensimmäistä kertaa seurata keskitetysti. Ympäristöministeriö kerää energiatodistustiedot sekä kunnilta että erillisten energiatodistusten laatijoilta uuteen seurantajärjestelmään Tavoitteena on, että järjestelmän kautta saadaan paitsi tietoa uudesta ja olemassa olevasta rakennuskannasta myös seurataan energiatodistuksia koskevan lain toimivuutta."Energiatodistusten kautta saatava tieto on arvokasta: aiemmin tämän tyyppiset tiedot ovat olleet hajallaan. Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollista saada selkeää, koottua tietoa suomalaisten uudisrakennusten energiatehokkuudesta", ympäristöministeriön yli-insinööri Maarit Haakana toteaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton