• Etusivu
  • LVI

Energiaremonttikoulu alkaa!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.03.2013
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Lähiviikkoina Rakentaja.fissä aloitetaan energiaremonttikoulu. Koulussa käsitellään pientalon remontointia energiatehokkuuden näkökulmasta, huomioiden uudet, saaneerauskohteitakin koskevat rakennusmääräykset.

Remonttikoulu suunnitellaan siten, että pienelläkin bujetilla remontoivat saavat remontistaan mahdollisimman paljon hyötyä, mutta isommankin satsauksen tekevät pystyvät suuntaamaan käytettävissä olevat varat oikeaan paikaan.

Koulussa tullaan käsittelemään mm. lisäeristämistä, ilmanvaihtoa, lämmitysjärjestelmiä sekä erilaisia energianlähteitä.

Otamme kiitollisina vastaan ideoita ja ehdotuksia, joita toivoisit meidän käsittelevän.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

9_P_24176.jpg
Uusi videopalvelu käyttöön
Viime vuoden lopulla kerroimme videoiden lisäysmahdollisuudesta Rakentaja.fi-palveluun YouTuben kautta. Jälleen kerran kumppanimme olivat hereillä ja kyseenalaistivat toimintamallin – YouTubessa esitetään usein epämääräistä, joskus hyvinkin arveluttavaa aineistoa. Jälleen kerran kumppanipalautteen aktivoimana päätimme kehittää omaa nettivideoiden toimintamallia. Hyvä päätös - nyt meillä on tarjota yksi markkinoiden korkeatasoisimmista palveluista, high quality -videoiden ja HD-videoiden muodossa.HD-videoiden nettijakelu mahdollistaa asiakkaan teräväpiirtomateriaalin jakelun internetissä. Teräväpiirtokaistaa voidaan käyttää myös perinteisen, korkeatasoisen DVD-materiaalin toistamiseen korkelaatuisena (high quality) verkkojakeluna. Parhaimmillaan voimme jakaa 720P ja 1080P formaattien mukaista korkealuokkaista videomateriaalia.Asiakkaalta korkeatasoinen kuva vaatii tietysti korkeatasoista lähdemateriaalia. Edelleen voimme välittää myös ns. perinteiset nettivideotkin mahdollisimman laadukkaina, mutta parhaimman laadun saavuttamiseksi lähdemateriaalin olisi oltava HD-laatua tai vähintään perinteisellä DVD:llä. Myös korkeatasoinen kuvanlaatu ihan videotiedostona käy lähdemateriaaliksi.YouTube mahdollisti videon sisällyttämisen myös asiakkaan omille sivuille. Myös Rakentaja.fi-videot on mahdollista sisällyttää suoraan asiakkaan omille sivuille yksinkertaisesti kopioimalla linkityskoodin (vastaava kuin YouTuben "embed"-muoto).Kuka hoitaa?Videomateriaali kannattaa toimittaa meille mielellään DVD-levykkeellä.Suorakanava Oy Raimo Koivukorpi Luotsinmäenpuistokatu 1 28100 PORIVideoiden liittämisestä tuotemappiin ja videokirjastoon peritään ainoastaan formaatin muuttamiseen menneen työajan korvaus.Videoarkistoon...
20212_68792.jpg
Raikkaampi sisäilma kotiin - lue LVI-Tohtorin mietteet Wive-venttiilistä
VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.- Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua, Pirttikoski toteaa.Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.- Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa, Pirttikoski kertoo.
20083_9429.jpg
Lapetekin allasperheuutuus BlancoLexa
Kevään trendivärit kahvi ja silkinharmaaLapetekin BlancoLexa -allasperhe sisältää viisi helppohoitoisesta ja kestävästä Silgranit®-kivimassasta valmistettua allasta. Värivaihtoehtoja on kymmenen – kevään uutuusvärinä kahvi ja silkinharmaa. Altaiden muotoilu on hyvin suoralinjainen, jolloin suurien astioiden, kuten uunipellin pesu, käy altaassa vaivattomasti. Altaan toiminnallisuutta täydentää pyökkinen leikkuulauta.BlancoLexa on täydellinen allasperhe sisältäen allasmallit niin pienen keittiön 45 cm allaskaappiin, yleisimmin käytettyyn 60 cm allaskaappiin kuin ison keittiön 80 cm allaskaappiinkin. Lisäksi mallistossa on kulmakaappiin suunniteltu 9E-malliAltaan kanssa soveltuvia hanoja ovat esimerkiksi Silgranit®-väreissä saatavat BlancoElipso ja BlancoMerkur.
20157_44109.jpg
Hae uudet ideat kotiisi Asuntomessuilta
Asuntomessut ovat hyvä paikka hakea inspiraatiota oman kodin rakentamiseen tai remontointiin. Tänä vuonna messuilta onkin löydettävissä monenlaista mielenkiintoista yksityiskohtaa kodin sisustuksessa sekä materiaalivalinnoissa. Vai mitä sinä olet mieltä?
20114_25556.jpg
Vinkit makuuhuoneen sisustukseen
Makuuhuoneen tulisi henkiä rauhaa ja raikkautta. Etsi tilaan oma sielunmaisemasi; joku viihtyy tummassa ja tunnelmallisessa, kun toinen rauhoittuu vaaleassa ja valoisassa. Tunnelman kannalta väritys on tärkeä. Mutta on myös muita keinoja rakentaa tila levolliseksi.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton