• Etusivu
  • Rakentaminen

Betonin kierrätys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.08.2009
20098_18123.jpg

Ote päiväkirjasta: Kevät 2009

Kun talo oli purettu maan päältä, pääsimme kiinni kivijalkaan. Kaivuri irrotti kellarikerroksen seinä-, lattia- ja porrasbetonit sekä keräsi kellarin keskelle kasatut piipun tiilet. Niiden määränpää oli Rudus Kierrätyksen vastaanottopiste Vantaan Länsisalmessa.

Näin matkasivat lopulta meidänkin talon purkubetonit ja tiilet määränpäähänsä, missä niistä valmistetaan Betoroc-murskeita monenlaisiin maarakentamisen tarpeisiin. Vastaavasti meille syntyi hyötyä siitä, että jätteen kuljetusmatka lyheni huomattavasti, vältyimme korkeilta kaatopaikkamaksuilta ja kenties hiilijalanjälkemme pieneni piirun verran tai jonkin tasoinen ekoteko tuli tehtyä.

Helppoa kierrätystä

Katsoin Kierrätyksen yhteystiedot Ruduksen nettisivuilta. Lähetin kyselyn sähköpostilla Rudukseen betonin kierrätyksestä vastaavalle. Häneltä sain vastauksena ohjeet ja vastaanottohinnat. Sitten avasin tilin Rudukselle ja minulle toimitettiin asiakasnumero. Samalla asiakasnumerolla voisin myöhemmin tilata mahdollisesti myös muut rakentamiseen tarvittavat materiaalit Ruduksesta.

Maarakentajaurakoitsijamme kuljetti betoni- ja tiilijätekuormat Kierrätyksen vastaanottopisteeseen ja asioi sujuvasti asiakasnumerollani.

20098_18126.jpg
20098_18127.jpg

Myös kallion räjäytyslohkareet kiertoon

Myöhemmin tontillamme maarakennustöiden aikana räjäytetyn kalliosiivun kivilohkareet toimitettiin myös Ruduksen Länsisalmen toimipisteeseen, missä ne murskattiin valmiiksi kiviainestuotteeksi. Ehkäpä sama tavara tuli "takaisin kotiin" rakennuspaikan pohjan murskeena, kun myöhemmin tilasimme Rudukselta sorat tähän tarkoitukseen.

20098_18124.jpg
20098_18125.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Työskentele turvallisesti korkealla - katso video
Putoamissuojaimia käytetään monilla aloilla mm. erilaisissa rakennus-, korjaus-, asennus- ja huoltotöissä. Ne ovatkin välttämätön varuste korkealla tapahtuvaan työskentelyyn turvallisen työskentelyn takaamiseksi ja työtapaturmien ehkäisemiseksi. Vaarallisiksi kohteiksi katsotaan yli kaksi metriä korkeat kaiteettomat työskentelypaikat.Putoamissuojaimet valitaan aina riskiarvioinnin perusteella. Niitä käytettäessä on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja harjoitella etukäteen niiden käyttöä. On myös hyvä muistaa, että katolle ei tule koskaan mennä yksin. Korkealla työskentelyyn tulee tehdä aina suunnitelma onnettomuuden varalle.
20093_15365.jpg
Oma talo pitkän kaavan mukaan
Uuden seurantakohteemme ensimmäisissä osissa kerromme rakentajaperheen äidin tunnelmia ja kokemuksia aivan rakentamisen alkumetreiltä asti. Tekstit perustuvat äidin kirjoittamiin päiväkirjoihin, joihin hän on koonnut tuntojaan ja kokemuksiaan siitä lähtien kun ajatus oman talon rakentamisesta on syntynyt. Päiväkirjojen kirjoittaminen on aloitettu syksyllä 2006. Myös itse rakennusprojektia tulemme seuraamaan, rakentaminen käynnistyy keväällä 2009.
20224_77949.jpg
Osaatko tiivistää ikkunat ja ovet oikein?
Kun ikkunoiden ja ovien tiivistäminen on hoidettu kunnolla ja oikein, se parantaa asumisviihtyvyyttä vähentämällä vedon tunnetta asunnossa sekä estämällä kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisälle. Vedon hävitessä asunnosta, myös sen lämmitystarve ja näin ollen energiankulutus pienenevät.Ikkunaongelmia?-Lasin sisäpinta kostuu huoneiston puolella: Huoneiston ilmanvaihto on riittämätön ja tila liian tiivis, joten korvausilman saanti on estynyt ja poistoilma ei toimi. Poista tiivistettä pätkä sisäpuitteen yläosasta ja ulkopuitteen alaosasta.- Sisä- ja välipuitteiden väli kostuu: Tiiviste vuotaa tai sitä ei ole asennettu ollenkaan tai ikkunalasi ei ole enää tiivis. Syynä ikkunalasin tiiveyteen on yleensä lasituskitin vanheneminen ja tämä voi ilmetä ns. ikkunalasin elämisenä (lasi irti). Tämä ongelma vaatii lasin uuden kittauksen / tiivistämisen esim. silikonilla.- Ulkolasi jäätyy tai kostuu: Liian tiivis ulkopuite. Poista ulkopuitteen tiivistettä kokeilemalla ensin 3 cm pätkä ylhäältä ja alhaalta, jotta ilma pääsee kiertämään ja kosteus poistuu. Liian suuri tiivisterako aiheuttaa sisälasin jäätymisen, joten tämä selviää kokeilemalla.
20081_8239.jpg
Olohuone tilana
Olohuoneen olemusMillaisen kokonaisuuden haluamme luoda? Mikä on huoneen ensivaikutelma? Onko lähtökohtana viihtyisyys, persoonallisuus, tyylikkyys, esiteltävyys? Vaikka olohuoneessasi olisi valkoiset seinät, kalusteissa designina mustaa nahkaa ja kromia tai wanhat lautalattiat ja madonreikäiset puukalusteet, huoneen sisustuksen onnistumisesta kertoo se, vietätkö tässä tilassa aikaa paljon vai hakeudutko useammin keittiöön tai vaikkapa makuuhuoneeseen.
201110_27994.jpg
Asuntomessut.Fi uudistui
Suomen Asuntomessujen nettisivut ovat kokeneet muodonmuutoksen kesän aikana. Nettisivujen yleisilmettä on raikastettu ja sivustoa on kehitetty entistä monipuolisemmaksi. Verkkosivuston uudistaminen on ollut yksi osa Asuntomessujen Messututka-nimistä kehitysprojektia.Uudistuksessa valikkojen ja hakutoimintojen selventämisen lisäksi sivuille on myös koottu kokonaan uusia palveluita. Tavoitteena onkin ollut kerätä yhden sivuston alle kaikki hyödyllinen informaatio Asuntomessuista ja Loma-asuntomessuista, niin menneiden kuin tulevien messujen osalta.Aiemmin eri messujen tietoja on saanut etsiä monien sivustojen takaa, uudistuksen myötä kaikki messutapahtumat löytyvät samalta sivustolta. Sivustoilta löytyy vanhoja tuttuja palveluita selkeästä ja helposta valikosta ja lisäksi Asuntomessujen sivuilla voi osallistua kilpailuihin ja tutustua ajankohtaisiin tiedotteisiin, blogeihin, uutisiin ja artikkeleihin. Nettisivuilla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin messurakentajan tai näytteilleasettajan rooliin, jos tällaiset vaihtoehdot houkuttelevat.
20083_9428.jpg
Tervetuloa messuille!
Porin Rakennusmessut 2008 järjestetään jo 35. kerran Porin Karhuhallissa 15.-16.3.2008. Jo perinteeksi muodostuneiden messujen järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton