• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut - vuoden 2011 suurtapahtuma Kokkolassa!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.05.2011
20115_25797.jpg

Suomen suurin yleisötapahtuma, asuntomessut, pidetään Keski-Pohjanmaan pääkaupungissa Kokkolassa 15.7. – 14.8.2011. Edellisen kerran messut on järjestetty Kokkolassa vuonna 1975.

Messualue ja kohteet

Kokkolan asuntomessualue sijaitsee Vanhansatamanlahdella noin 2 km kaupungin ydinkeskustasta. Alueen sijainti meren rannalla antaa ainutlaatuiset puitteet monipuoliseen rakentamiseen ja koko asemakaava-alue liittyy Kokkolan kaupungin keskustan yhdyskuntarakenteeseen.

Alueen poikkeuksellinen pyöreä muoto antaa alueelle kaavallisesti kauniin ilmeen ja on herättänyt runsaasti mielenkiintoa jopa kansainvälisesti. Alue on 9 hehtaarin kokoinen, josta 5 hehtaaria rakentuu messuille. Yhteensä alueelle valmistuu ensi kesään mennessä 131 asuntoa, joista 40 tulee näyttelykohteiksi. Esiteltävinä messuilla on 30 omakotitaloa, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitaloasuntoa ja yksi paritaloasunto.

Pienimmät asunnot ovat noin 35 neliön yksiöitä ja suurimmat runsaan 300 neliön omarantaisia omakotitaloja. Eri vaihtoehdot esittäytyvät messuilla monipuolisesti. Talojen toiminnallisuus yhdistettynä nykytekniikalla toteutettuihin energiaratkaisuihin auttaa arjen pyörittämisessä. Senioriasumisen toiminnallisuutta esitellään monessa kohteessa.

Oheiskohteena esitellään Kokkolan vanhassa kaupungissa, Neristanissa, 1800-luvulla rakennettua Knapen taloa.

Keskelle aluetta tuleva toriaukio tulee olemaan alueen kohtaamispaikka. Talojen sijoittelu toteutetaan siten, että jokaiselle pihalle syntyy suojaisa, aurinkoinen alue ja että useimmilla on lähes esteetön merinäköala. Toriaukion laitamille sijoittuvat yhtiömuotoiset rakennukset; kerrostalot, rivitalot ja kytketyt omakotitalot. Muu omakotirakentaminen sijoittuu alueen ulkokehälle.

Syksyllä valmistuneessa alueen pienvenesatamassa järjestetään messujen aikana pienvenenäyttely. Satama-altaaseen mahtuu noin 40 pienvenettä.

Messualueen puistoalueet ja ympäristö

Alueen ympäristö- ja vesiaiheet on maisemoitu, kuten myös alueelle johtavan tien varret. Kaikki kolme puistovyöhykettä on viimeistelty ja istutettu hyvissä ajoin ennen talven tuloa.

Alueelle tullaan sijoittamaan kokkolalaislähtöisen kuvataiteilija Jukka Pernun ympäristötaidetta. Meripuistoon sijoitetaan Lokinmuna –niminen teos ja alustavien suunnitelmien mukaan Lamppu-niminen teos sijoitetaan Keskusaukiolle. Teoksien materiaalina on kantattu paju.

20115_25798.jpg

Teemat

Kokkola 2011 asuntomessujen pääteemana on kaikenkokoisia koteja - kaikenikäisille.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20139_36186.jpg
Edistyksellisin ja kestävin suomalainen betonikattotiili
Betoni on varsinkin katoille luonnollinen, kestävä ja helppokäyttöinen materiaali. Betonikattotiilet ovat erittäin mittatarkkoija ja niiden asentaminen on helppoa. Monierilta löytyy jokaiseen taloon sopiva värivaihtoehto laajasta valikoimasta.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työkohteen esittely
Toimenpiteet:Tarjouspyyntöasiakirjoissa ilmoitetaan henkilö, joka esittelee urakoitsijalle tarvittaessa työkohdetta.Vastuuhenkilöt:Projektipäällikkö ja rakennuskohteen tuleva valvojaDokumentit:Luettelo urakoitsijoista, joille työmaata on esitelty.Hyväksyntä:Projektipäällikkö
20113_24690.jpg
Terassipatioita jokaiselle
Jamar-terassipatio on turvallinen, kestävä ja pitkäikäinen valmispatio, joka on kehitetty avoterassitarpeisiin omakoti-, rivitalo- ja kesämökkiasuntoihin. Sen vankka runko ja ruostumattomat säätöjalkaperustukset takaavat pation jämäkkyyden ja tukevan perustuksen.Pation pintalaudoituksena on ruskeansävyinen kotimainen puu, mikä takaa miellyttävän ja lämpimän tunteen patiolla oleskeluun. Halutessaan pation voi sävyttää itselleen mieluisen väriseksi sävytetyllä puuöljyllä. Materiaalin ansiosta patio ei ole liukas ja se on turvallinen käyttää.Patiokokovaihtoehtoja on useita. Patio on mahdollista saada myös mittatilauksena. Terassipatioita yhdistämällä voidaan toteuttaa erimallisia ja -kokoisia patioita käyttötarkoitukseesi sopivaksi kokonaisuudeksi nopeasti ja vaivattomasti. Terassipatio sisältää aina säätöjalkaperustukset, joten se on helppo asentaa vaikka soran, nurmen tai kallion päälle.Lisätietoa Jamar-terassipatioista...
20214_70319.jpg
Julkisivupinnoite, joka pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana
Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.
200712_7711.jpg
Onko joulu totta?
Joulua on vietetty meidän kaikkien lapsuudessa, samoin kuin vanhempiemme ja heidän vanhempiensa lapsuudessa. Itse asiassa joulu on tosi vanha juttu. Ensimmäiset tarinat joulusta syntyivät jo reilut pari tuhatta vuotta sitten. Joulu on tietysti muuttanut muotoaan ja tämän päivän, tämän joulun tunnelma ja sisältö ovat kovinkin kaukana vain muutamien kymmenien vuosien takaisesta erittäin perhekeskeisistä ja huomattavasti hartaammista joulun vietoista.
20083_9162.jpg
Näyttävä ovikatos helposti
Ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sään rasituksilta. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei keräänny katoksen päälle.Icopalin Fastlock Uni –valokatteesta on saatavana asennusvalmis ovikatospakkaus tarvikkeineen. Kokonaisuuteen kuuluu katokseen tarvittava määrä valokatetta, katoksen rakenteet sekä kiinnikkeet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton