• Etusivu
  • Talo

Patioita jokaiselle

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.03.2011
20113_24690.jpg

Jamar-terassipatio on turvallinen, kestävä ja pitkäikäinen valmispatio, joka on kehitetty avoterassitarpeisiin omakoti-, rivitalo- ja kesämökkiasuntoihin. Sen vankka runko ja ruostumattomat säätöjalkaperustukset takaavat pation jämäkkyyden ja tukevan perustuksen.

Pation pintalaudoituksena on ruskeansävyinen kotimainen puu, mikä takaa miellyttävän ja lämpimän tunteen patiolla oleskeluun. Halutessaan pation voi sävyttää itselleen mieluisen väriseksi sävytetyllä puuöljyllä. Materiaalin ansiosta patio ei ole liukas ja se on turvallinen käyttää.

Patiokokovaihtoehtoja on useita. Patio on mahdollista saada myös mittatilauksena. Terassipatioita yhdistämällä voidaan toteuttaa erimallisia ja -kokoisia patioita käyttötarkoitukseesi sopivaksi kokonaisuudeksi nopeasti ja vaivattomasti. Terassipatio sisältää aina säätöjalkaperustukset, joten se on helppo asentaa vaikka soran, nurmen tai kallion päälle.

Lisätietoa Jamar-terassipatioista...

Porrasaskelmat, kävelytaso, nousutaso sekä terassimatto ovat saatavana terassipatioihin lisävarusteena. Porrasaskelmat helpottavat patiolle tai patiolta pois kulkemista. Lisäksi ne ovat oivallinen ja toimiva ratkaisu patiolta talon sisälle kulkemiseen, jos patio ja talon oma lattia eivät ole samassa tasossa.
Kävelytaso on kehitetty helpottamaan kulkua esimerkiksi pihalla kauempana olevalle pergolalle. Kävelytaso on helppo yhdistää Jamarin muihin patioihin.
Nousutaso on luotu helpottamaan patiolle kulkemista silloin, kun korkeusero ei ole enempää kuin kaksi porrasaskelma. Se on ulkoisen ilmeensä puolesta yhteneväinen, yhdistettävissä patioon ja on näin ollen siisti kokonaisuus pation kanssa. Nousutasoa on suositellaan, mikäli patiolle on päästävä rattailla tai pyörätuolilla.
Terassimatto on miellyttävä, tyylikäs ja lyhytnukkainen. Matto sopii hyvin sekä terassille että parvekkeelle. Muovikuituinen terassimatto on kehitetty vastaamaan suomen vaihtelevat olosuhteet, jolloin se kestää hyvin UV- säteilyn sekä pakkasen ja se on veden läpäisevä.

Terassipatio on helppo asentaa itse, jos haluaa. Myös talviasennus onnistuu; ensin putsataan lumi pois pation alueelta, seuraavaksi perustuskone laittaa perustukset kuntoon. Perustukset tehdään halutessa roroutimattomiksi. Työ jatkui rungon ja pintalautojen asennuksella. Kun otsalaudat ovat apaikoillaan, työ on pakkasessakin päivässä valmis.

20113_24685.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

32_P_20930.jpg
Asuntomessujen 100 000. Kävijä kukitettiin sunnuntaina
Ylivieskalaiset Henna ja Päiviö Jutila yllättyivät iloisesti saapuessaan Vaasaan asuntomessujen messuportille heidän 1-vuotiaan tyttärensä Aleksa Jutilan kanssa. 100 000. kävijän raja rikkoutui heidän kohdallaan. Perhe tuli asuntomessuille hakemaan ideoita ja innovaatiota omaan juuri valmistuneeseen taloonsa.– Rakennusprojekti kesti neljä vuotta ja nyt on valmista. Olemme kuitenkin ikuisia rakentajia ja haluamme nähdä missä mennään, Päiviö Jutila kertoo.Perhe odottaa näkevänsä messuilla modernia rakentamista ja sisustamista. – Toivottavasti löytyy moderneja kohteita. Minä katselen sisustamista ja mieheni katselee muita rakentamisasioita, Henna Jutila sanoo.Aikaisemmin he ovat vierailleet Lappeenrannan asuntomessuilla vuonna 1999. – Lappeenrannan messut olivat ajankohtaiset, aloittelimme silloin rakentamista. Oulun messuilla emme päässeet käymään, kun silloin olivat rakennuspuuhat pahasti kesken, Päiviö Jutila muistelee.Kolmen tunnin ajomatkan jälkeen perhe lähti tyytyväisinä messukierrokselle, kun Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen ja Ylisiisti Vaasan projektipäällikkö Eva Hudd olivat ojentaneet perheelle vapaaliput messuille sekä vapaaliput Wasalandiaan, juoma- ja ruokaliput messuille, messuluettelot sekä kukkakimpun.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
20219_72318.jpg
Murtovarkaan vinkit kodin suojaamiseen
Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.
201210_32656.jpg
ASTA RAKENTAJA 2013
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.-10.2.2013Asta Rakentaja 2013 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Tulosta pääsylippu tästä
20084_10461.jpg
Askossa on sisustamisen iloa
Askossa on kodinsisustajalle laadukas, ajanhenkinen ja kilpailukykyinen mallisto. Kodin eri tiloihin löytyvät kaikki kalusteet sohva- ja ruokailuryhmistä moottorivuoteisiin ja komeroihin. Kokonaisuuksia voi lähteä rakentamaan myös tuoteperheistä. Sisustuksen loppusilauksen voi tehdä Askon valaisimilla, peitteillä, tauluilla ja muilla sisustustuotteilla.
20207_65862.jpg
Pistorasiat ja kytkimet kosteisiin tiloihin
Pesuhuoneeseen ja kosteisiin tiloihin suunnitellut pistorasiat eroavat tavallisista pistorasioista niiden suunnittelussa, jotta ne täyttävät kosteuden ja turvallisuuden vaatimukset. Yleisimpiä piirteitä näissä pistorasioissa ovat roiskeveden ja kosteuden kestävyys, erityiset tiivisteet sekä asianmukainen suojaus sähköiskuilta.Pistorasioiden suojaaminen vikavirtasuojakytkimellä on ollut pakollista kylpyhuoneissa vuoden 1997 jälkeen. Kytkin kykenee katkaisemaan virran vikatilanteissa, tarjoten suojan huomattavasti sulaketta pienemmällä virralla ja estäen välittömän hengenvaaran syntymisen. Vuoden 2007 lopulla käyttöönotetut vaatimukset laajensivat tätä suojamekanismia koskemaan paitsi pistorasioita myös kaikkia muita sähköasennuksia uusissa kylpyhuonetiloissa.Tukesin ohjeiden mukaan sähkölaitteiden sijoittamista suihkun tai ammeen välittömään läheisyyteen on rajoitettu aluemäärittelyjen 0, 1 ja 2 avulla. Alueet on otettava huomioon, kun asennetaan uusia sähkölaitteita tai siirretään suihkun tai ammeen paikkaa. Alueiden yleispiirteet ja aluemäärittelyiden yleisimmät vaatimukset löydät Tukesin sivulta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton