• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Hämeenlinnassa käynnistyivät mallikkaasti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.07.2007
20077_5729.jpg

Kuva: Antero Tenhunen

Viiden ensimmäisen päivän jälkeen kävijöitä jo yli 26 000


Asuntomessut Hämeenlinnassa ovat päässeet hyvin käyntiin, ja kävijöitä on riittänyt säästä riippumatta. Yhteensä Harvoilanmäen messualueella on ensimmäisen viiden päivän aikana vieraillut jo 26 397 kävijää. Messujärjestäjät ovat tyytyväisiä tapahtumaan, ja esimerkiksi pysäköintijärjestelyt sujuvat avajaispäivän aamun ruuhkaa lukuun ottamatta sujuvasti. Messujen aukioloaikaa on tänä vuonna myöhennetty tunnilla: messuilla voi vierailla yhdentoista ja seitsemän välillä.

Hämeenlinnan asuntomessut ovat kiinnostaneet yleisöä. Ensimmäisen viiden päivän aikana messuvieraita on ollut jo 26 397. Avajaispäivänä perjantaina kävijöitä oli 4 323. Vilkkain päivä on tähän mennessä ollut maanantai, jolloin kävijöitä oli 6 363. Maanantaina messuvieraiden joukossa nähtiin myös Matti Vanhanen, joka saapui asuntomessuille yksityishenkilönä.

Messujärjestäjät ovat tyytyväisiä tähänastisiin lukuihin.
– Kävijämäärä on vastannut erittäin hyvin ennakkoarvioitamme ja pitkän ajan keskiarvoja. Ennen messuja esitetty arvio 150 000 kävijästä näyttäisi toteutuvan, ja jopa Espoon lukuun, 174 000 kävijää, on mahdollisuuksia, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Kävijämäärät ovat miellyttäneet myös Hämeenlinnan kaupunkia. Toisaalta messuvierailta saatu positiivinen palaute on vieläkin tärkeämpää.
– Seuraamme kävijämäärää, ja se on toki tärkeä mittari. Kaikkein tyytyväisimpiä olemme kuitenkin sen vuoksi, että ihmisiltä saatu palaute on ollut positiivista. Tavoitteenamme oli tehdä hyvät messut, ja jo nyt tuntuu siltä, että onnistuimme, sanoo Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén.

Eniten epätietoutta messukävijöiden joukossa on ollut pääsylipuista ja aukioloajoista. – Messulippuja saa siis perinteiseen tapaan myös portilta. Portilla käyvät kaikki kortit, joten käteistä ei sisäänpääsyä varten tarvitse varata. Myös pysäköintilipun saa ostettua portin lipunmyyntipisteistä, kertoo Pasi Heiskanen.
– Jotkut messuvieraat ovat saapuneet paikalle vanhasta tottumuksesta jo kymmeneksi. Tänä vuonna messujen aukioloaikaa on myöhennetty tunnilla. Messuilla voi vierailla klo 11–19, lisäksi neljänä päivänä elokuussa messut ovat auki kahdeksaan.

Kuva: Antero Tenhunen
Kuva: Antero Tenhunen

Ei ruuhkia


Suurista kävijämääristä huolimatta messualueella ei ole syntynyt kuin ajoittaisia pieniä jonoja. – Päivän kävijävirta on melko tasaista. Sen enempää lippukassoille kuin taloihinkaan ei ole päässyt syntymään pahoja ruuhkia, kertoo Pasi Heiskanen.

Myös liikennejärjestelyt ovat toimineet hyvin.
– Avajaispäivän ensimmäisen tunnin ruuhka johtui kutsuvieraiden suuresta määrästä. Liian suuri joukko ihmisiä pyrki pysäköimään messuportin läheisyyteen. Sen sijaan Hattelmalan pysäköintialueella, johon kaikki messuvieraat ohjataan, kaikki on toiminut koko ajan hyvin. Erityisen iloinen olen non-stop-bussien toimivuudesta. Kiireisimpänäkin aikana bussikyytiä joutuu odottamaan maksimissaan viisi minuuttia, kertoo liikenneinsinööri Hannu Sainio Hämeenlinnan kaupungilta.

Messuvieraiden kiinnostuksen kohteita ovat olleet muun muassa Jukka Rintalan ja Ristomatti Ratian sisustukset, matalaenergiatalo ja japanilaiset wc-pytyt sekä talo, jossa on kotihissi. Myös portilla jaettava avainkaulanauha on kiinnostanut kävijöitä, ja pisimmät jonot ovatkin muodostuneet pisteille, joissa voi osallistua tonttiarvontaan.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200710_7060.jpg
Kun vara-avainta olisi tarvittu..
Alla pari tositapahtumiin perustuvaa tarinaa, joissa vara-avaimesta olisi ollut enemmän kuin hyötyä. Kuinka monelta riidalta, säikähdykseltä ja epätoivon hetkeltä säästyisimmekään, jos vara-avaimet olisivat saatavilla avainboxissa. Ei suinkaan siellä kukkaruukun alla.. Jälkikäteen muisteltuna nämä ovat hyvinkin hauskoja tilanteita, mutta tapahtumahetkellä asianosaisia harvemmin naurattaa.Varaudu ajoissa ja osta avainboxi tästä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Palokuolema ja kaatuminen uhkaavat ikääntyneitä ja vammaisia
- Osaako ikääntynyt pelastaa itse itsensä?Ikääntyneet ja vammaiset kuuluvat siihen riskiryhmään, jolle kaatuminen, putoaminen ja palokuolema ovat tavallista suurempi uhka. Erityisryhmään kuuluviksi lasketaan myös mielenterveyskuntoutujat ja päihdeongelmaiset. Yhteistä erityisryhmän jäsenille on alentunut fyysinen, psyykkinen tai sosiaalinen toimintakyky, joka estää heitä toimimasta vaaratilanteissa kuten normaalikuntoinen ihminen toimisi.
201410_41426.jpg
Puukoulussa lautalattia
Aito puu on materiaalina lämmin ja luonnollinen. Puu näyttää itseltään. Puu on hyvä materiaali erityisesti siellä, missä siihen kohdistuu ihokosketusta, esimerkiksi lattiassa. Aito puupinta tuntuu miellyttävän lämpimältä talvella ja viileältä kesällä. Aidolla puulattialla voit kävellä paljain jaloin tuntematta epämiellyttävää kylmyyttä riippumatta siitä, onko asunnossa lattialämmitys.
20236_82468.jpg
Hanki hyvät perus­työkalut ja vuokraa harvemmin tarvittavat ammatti­tasoisena
Kotiin tai työmaalle kannattaa hankkia hyvät perustyökalut, joita tarvitaan usein. Niissä kannattaa satsata laatuun, mikä toki tarkoittaa usein vähän suurempaa hintaa. Hyvä lähtökohta hankinnoissa on miettiä, kuinka usein tätä tarvitsen vai voisiko sen vuokrata tarvittaessa.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20221_74317.jpg
Älä pelkää pääsulakkeen puolesta - näin lämpöpumppu toimii sähkökuorman tasaajana
Lämpöpumppuja, sähköautoja ja aurinkopaneeleita hankitaan yhä useampaan kotiin, mikä vaikuttaa myös talon sähkönkulutuksen tarpeisiin. Pientaloasujan on hyvä tuntea kotinsa tekniset valmiudet, jotta sähkönkulutuksen ollessa korkeimmillaan vältytään sulakkeiden laukeamisen aiheuttamalta harmilta. Tavallisin pääsulakekoko 3x25 A taipuu useimmiten älykodin vaatimuksiin, kun vaihemitoitus ja kuormanhallinta toteutetaan järkevästi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton