• Etusivu
  • Rakentaminen

Asta-Rakentaja 2008 -messut pidetään Tampereella 15.-17. helmikuuta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Luvassa on monipuolinen katsaus rakentamiseen ja asumiseen

Uusi Asta-Rakentaja 2008 -messutapahtuma järjestetään 15.-17. helmikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Asta-Rakentaja -messut järjestää Tampereen Messut Oy yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa. Messujen ohjelmatarjonnasta on muotoutumassa monipuolinen kattaus. Perjantaina ohjelma suunnataan erityisesti ammattilaisille ja viikonloppuna rakentamisesta, remontoinnista ja asumisesta kiinnostuneelle suurelle yleisölle. Lauantaina ja sunnuntaina messuilla nähdään myös Remontti-Reiska ja Apumies-Ari.

- Messutapahtuman myyntitilanne on erittäin hyvä, näyttelypinta-alasta on myyty jo noin 95 %. Yhteistyö Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa on toiminut erinomaisesti ja yhdistämällä kahden merkittävän rakentamista ja asumista esittelevän tapahtuman vahvuudet, voidaan tarjota yhdellä messuosallistumisella näytteilleasettajille entistä enemmän kontakteja pirkanmaalaisiin rakentajiin ja remontoijiin. Messuvieraille tarjolla on entistä antoisampi tapahtuma. Messujen ohjelmatarjonnasta on muodostumassa monimuotoinen kokonaisuus, kertoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

Asta-Rakentaja 2008 -messujen ensimmäinen päivä on suunnattu etenkin alan ammattilaisille. Perjantain runsas seminaariohjelma tarjoaa tietoa alan näkymistä ja antaa vastauksia rakentamisen sekä asumisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Seminaareissa puhuttavat energiatodistukset, rakennusalan suhdanteet ja hyvän suunnittelun merkitys rakentamisessa. Lisäksi rakennusalan rekrytoijat esittäytyvät ja keskustellaan siitä, mistä rakennusalan osaajia saadaan tulevaisuudessa. Työnäytöksistä ja tietoiskuista ammattilaiset saavat vinkkejä omaan työhönsä.

Myös viikonlopun kävijät voivat messuosastojen lisäksi hyötyä tietoiskuista ja työnäytöksistä. Messujen ohjelmalavalla esiintyvät lauantaina ja sunnuntaina Joka Kodin Asuntomarkkinat -ohjelman Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen ja Apumies-Arina tunnettu Ari Lahti. Remontti-Reiska ja Apumies-Ari vastaavat viikonlopun aikana kävijöiden remonttikysymyksiin ja avustavat työnäytöksissä.

Tuotetalosta ideoita materiaalivalintoihin

Puusuutarit ry toteuttaa messuille 50 neliön suuruisen Tuotetalon. Tuotetalossa voi tutustua saunan, kylpyhuoneen, olohuoneen ja keittiön rakennusmateriaaleihin sekä sisustusratkaisuihin. Materiaalipintoihin on myös tehty rakenneleikkauksia, jotta näkyvissä olisivat kaikki rakennekerrokset, joita esimerkiksi seinässä on käytetty. Tuotetaloon on koottu kuudenkymmenen eri yrityksen tarjoamia tuotteita. Tuotetalosta kävijät saavat ideoita ja vinkkejä omaan kotiin. Erilaisia materiaaliratkaisuja on helpompi vertailla, kun messuvieras voi nähdä materiaalit aidossa ympäristössä esitteiden sijaan.

Uusi Asta-Rakentaja 2008 tulee olemaan laaja rakentamisen ja asumisen messutapahtuma, joka tarjoaa pientalorakentajille, remontoijille, kodin kunnostajille ja sisustajille runsaasti tuotteita ja palveluita rakentamiseen, asumiseen ja remontointiin. Hyödyllistä tietoa saa näyttelyosastojen ohella myös tietoiskuista ja työnäytöksistä. Asta-Rakentaja -messujen kanssa samana viikonloppuna 16.-17. helmikuuta 2008 järjestetään Henki ja elämä -kirjafestivaalit.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200710_7047.jpg
Ilma paranee vaihtamalla
Nykykäsityksen mukaan huoneilman vaihtuminen ainakin kerran kahdessa tunnissa on välttämätöntä hyvän sisäilman laadun takaamiseksi. Vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa, etenkään kerrostaloissa, ei näitä vaatimuksia useinkaan täytetä. Ilmanvaihto ei riitä ja ilma tulee hallitsemattomasti ja suodattamatta sisään.
20183_52083.jpg
Mökkiunelmia alennuksessa
Vapaa-ajan koti on monen pitkäaikainen haave. Oma mökki tai huvila muuttaa sinun ja läheistesi toiveet vapaa-ajan vietosta todeksi. Huolella suunniteltu nykyaikainen hirsimökki toimii viihtyisänä, turvallisena ja terveellisenä tukikohtana elämäsi parhaille hetkille.Honka selvitti äänestyksen avulla, mitkä ovat hirsifanien mielestä parhaimmat mökkimallit. Nyt nuo neljä mallia on selvillä - ja tarjouksessa. Näissä malleissa hirren huippuominaisuudet, kuten ekologisuus, turvallisuus ja hyvä sisäilma yhdistyvät 60 vuoden kokemuksella selkeälinjaiseen ja luontoa kunnioittavaan arkkitehtuuriin. Samalla ne tarjoavat helpon ja kustannustehokkaan vaihtoehdon tehdä pitkäaikaisesta mökkihaaveesta tänä kesänä totta.Nämä suosikit löydät nyt Tarjousmökit-esitteestä erikoishintaan!
miehet nostavat kipsilevyä kattoon
Kiinnitä rakennuslevyt liimavaahdolla
Levyjen kiinnitys seinille ja kattoon saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Myös rakennusvaiheisten eristelevyjen esimerkiksi rossipohjalevyjen pitävä ja nopea kiinnittäminen askarruttaa. Uretaanivaahtoja työhön löytyy, mutta mikä niistä on luotettava ja pitää varmasti?
20081_8016.jpg
Koriste-esineiden asettelu
Onnistuneet pintamateriaali- ja värivalinnat, hyvä valaistus ja huolella valitut huonekalut tekevät huoneesta miellyttävän ja mukavan, mutta taideteokset ja koriste-esineet, huonekasvit ja erilaiset muistoesineet ovat elementtejä, joiden ansiosta huoneesta tulee persoonallinen ja mieleen painuva. Yksilöllisessä sisustuksessa esineet ovat tilassa esillä itsensä vuoksi. Sijoittelu on harkittua, ne eivät ole vain tilan täytettä.
20199_59975.jpg
Autotalleihin erinomaisesti soveltuva eriste
Miltä kuulostaisi autotalleihin sekä -halleihin suunniteltu eriste, joka on varustettu hyvällä lämmöneristyskyvyllä ja joka toimii myös tehokkaana äänenvaimentajana? Palamattomasta materiaalista valmistettu, epäorgaaninen eriste ei lisää tilan palokuormaa eikä osallistu paloon esimerkiksi autopalon sattuessa.
20179_50284.jpg
Vallox mukaan Leijonaperheeseen
Suomen Jääkiekkoliitto ja miesten A-maajoukkue on Valloxin uusi yhteistyökumppani. Leijonien ja Valloxin sopimus jatkuu kevääseen 2018 ja sisältää option kaudesta 2018–19.– Olemme todella innoissamme alkavasta yhteistyöstä leijonaperheen kanssa. Leijonat edustaa mitä parhaimmissa määrin korkeatasoista suomalaista osaamista, johon me Valloxilla uskomme vahvasti. Yhteistyön kautta saamme paljon näkyvyyttä sekä mahdollisuuksia syventää asiakassuhteitamme jotka ovat ensiarvoisessa asemassa edelleen kehittäessämme liiketoimintaamme. Nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa optioineen tulevat kaksi kautta mutta luonnollisesti tähtäimessämme on pitkäaikainen yhteistyö suomalaisen urheilun lippulaivan kanssa, Valloxin Suomen liiketoiminnasta vastaava Antti Salakka kertoo.– Leijonaperhe kasvaa taas yhdellä suomalaisella eturivin yrityksellä. Loistavaa toivottaa Suomen johtava ilmanvaihdon asiantuntija tervetulleeksi Leijonaperheeseen. Uskon, että tuleva yhteistyö vahvistaa molempia brändejä ja saamme nauttia alkavasta yhteistyöstä vielä pitkälle tulevaisuuteen, Suomen Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen iloitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton