• Etusivu
  • Rakentaminen

Asiantuntijan vinkit: Näin löydät luotettavan ammattilaisen remonttiprojektiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Remppatori
Päivitetty 03.11.2023
20231_80742.jpg

Oikean urakoitsijan valinta helpottuu, kun apuna käyttää digitaalisia palveluita. Asiantuntija kertoo, miten remontin tekijöitä kannattaa vertailla.

Etenkin isomman remontin onnistumisen kannalta on tärkeää löytää mahdollisimman sopiva ja luotettava ammattilainen työn tekijäksi. Jos varteenotettavia tekijöitä on tiedossa, asiantuntija kannustaa vertailemaan kandidaatteja. Tämä onnistuu esimerkiksi etsimällä ehdokkaiden aikaisempia remonttikohteita eli referenssejä. Tärkeässä roolissa on myös yrityksen taustatietojen selvittäminen.

– Siten voi arvioida osaltaan kyseisen yrityksen luotettavuutta eli sitä, millainen yritys on tulossa tekemään remonttia, Vastuu Groupin business owner Johanna Kupsu selvittää.

Taustatietoihin kuuluvat esimerkiksi se, milloin yritys on perustettu, onko sillä palkattua työvoimaa, onko yritys työnantajarekisterissä ja ovatko sen vakuutukset voimassa.

Jos remontin tilaaja on yritys, se voi selvittää taustatietoja Luotettava kumppani -raportin avulla. Luotettava kumppani on Vastuu Groupin ylläpitämä palvelu, joka etsii tilaajavastuulain vaatimat tiedot yrityksen puolesta ja koostaa niistä ajan tasalla olevan raportin. Tämä voi vähentää remontin tilaajan paperityön määrää.

Mikä ihmeen tilaajavastuulaki?

Tilaajavastuulaki edellyttää esimerkiksi taloyhtiöitä selvittämään urakoitsijan taustatiedot silloin, kun sopimuksen arvonlisäveroton arvo ylittää 7500 euroa.

Kuluttajia tilaajavastuulaki ei sen sijaan koske, mutta se ei estä kuluttajia toimimasta samoin. Vastuu Group tarjoaa yritysten taustatietoja myös kuluttajille, mutta hieman tiivistetymmässä muodossa. Tällöin apuna on Zeckit-palvelu, joka tarjoaa maksutonta tietoa ja asiakasarvioita kaikista Suomen yrityksistä.

Kupsun mukaan kuluttajankin kannattaa käyttää aikaa potentiaalisten urakoitsijoiden vertailemiseen.

– Esimerkiksi yrityksen talouslukujen perusteella voi arvioida, onko yrityksen toiminta kannattavalla pohjalla. Jos yritys on ollut toiminnassa pitkään, voi kenties päätellä, että sillä on kyky suoriutua sovitusta urakasta. Kannattaa olla tarkkana ja kysyä yrityksen edustajilta esimerkiksi siitä, millaista osaamista heillä on tarjota.
Johanna Kupsu, business owner, Vastuu Group

Muista nämä asiat, kun teet tarjouspyynnön

Oikean urakoitsijan löytämisen kannalta keskeisessä roolissa on tarjouspyyntö. Sellaisen voi tehdä maksutta Remppatori-palvelussa, jossa sekä yritykset että kuluttajat voivat jättää tarjouspyyntöjä kaikenlaisista remonttitöistä. Urakasta kiinnostuneet ammattilaiset voivat ottaa yhteyttä suoraan tilaajaan. Kun työ on valmis, tilaaja voi julkaista arvionsa työn sujuvuudesta ja lopputuloksen laadusta.

Tarjouspyynnön tulisi Kupsun mukaan sisältää tiedot siitä, mitä urakassa halutaan saada aikaan. Samalla on hyvä kertoa laadullisista vaatimuksista kuten mahdollisista asbestipurkutöistä, jotka vaativat urakoitsijalta erikoisosaamista ja asianmukaisia lupia.

Työstä on syytä tehdä aina kirjallinen sopimus, pelkkä suullinen sopimus tehtävistä töistä ei riitä.
Työstä on syytä tehdä aina kirjallinen sopimus, pelkkä suullinen sopimus tehtävistä töistä ei riitä.

– Työstä pitää tehdä aina kirjallinen sopimus. Sillä voi olla tärkeä merkitys jatkoa ajatellen. Pelkkä suullinen sopimus ei riitä, Kupsu sanoo.

Näin teet sopimuksen urakoitsijan kanssa

Urakkaa tilaava taloyhtiö on vastuussa siitä, että tilaajavastuulain edellyttämät taustatiedot on tarkistettu ennen urakkasopimuksen allekirjoittamista.

– On tärkeä varmistua muun muassa siitä, ettei remonttifirmalla ole vastuuhenkilöitä liiketoimintakiellossa. Tietojen pyytäminen ei ole missään nimessä turhaa, vaan se luo turvaa ja ymmärrystä siitä, millainen sopimuskumppani on, Kupsu muistuttaa.

Kuluttajan kannattaa pitää mielessä, ettei hinta ole välttämättä paras kriteeri urakoitsijan valinnassa. Kupsu kehottaa miettimään myös laadullisia kriteereitä.

– Hinnakkaampi vaihtoehto voi tarjota laadukkaamman lopputuloksen. Toisaalta on hyvin vaikea tietää etukäteen, millainen työn tulos tulee olemaan, vaikka taustaselvitystä olisikin tehty, Kupsu myöntää.

– Joskus paras keino on tilaajan harkintakyky.

Info

Info

Mikä Remppatori?

Remppatori on tarkoitettu kuluttajille, yrityksille ja taloyhtiöille, jotka etsivät remonttiapua ja urakoitsijoita.

Remppatorissa voi julkaista kaikenlaisia töitä, joille halutaan etsiä sopivin tekijä.

Kun urakoitsija kiinnostuu tarjotusta työstä, se voi ottaa suoraan yhteyttä työn tarjoajaan.

Työn ilmoittaja voi liittää mukaan työn tarkan kuvauksen, aikataulun ja kuvia kohteesta.

Projektin valmistuttua tilaaja voi arvioida työn laadun ja sujuvuuden Remppatorissa. Palvelu tekee yhteistyötä Vastuu Groupin kanssa.

Tarvitsetko tekijää autotallillesi, kylpyhuoneremonttiisi, putkitöihin tai puuseppää erilaisiin projekteihin?

Remppatori
Rakentaminen
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20231_78362.jpg
Kotitalousvähennys
Mikä on kotitalousvähennys? Lyhyesti todettuna: kotitalousvähennys on verotuksessa tehtävä vähennys ja vähennystä saa kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetetystä työstä. Kotitalousvähennykseen oikeuttaa tavanomainen kunnossapito- ja perusparannustyö. Yleensä mielletään, että kotitalousvähennystä voi hakea ainoastaan suurista remonteista, mutta myös pelkkä turvalukon asennus tai ulkovaraston maalaus kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.Mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon remontointia suunnitellessa?Mistä kaikesta voi kotitalousvähennystä saada?
20231_80603.jpg
Puuttuuko rakennusprojektistasi tekijät? Mietityttääkö hinta? Tutustu Remppatoriin
Remontti tai muita rakennustöitä edessä, mutta tekijät puuttuu – mitä tehdä? Entä mitä remontin hintahaarukka mahtaa olla? Onneksi avuksesi löytyy ilmainen ja luotettava Remppatori, jonne on mahdollista jättää tarjouspyyntö remonttitarpeistasi. Ammattilaiset vastaavat näin tarjouspyyntöösi ja saat valittua sopivan ehdokkaan ja tarjouksen remonttiisi – näin säästät valtavasti aikaa, vaivaa sekä rahaa. Mutta mikä on tarkemmin Remppatori ja miten se toimii?
20236_82382.jpg
Vältä sudenkuopat kylpyhuoneremontissa - Nämä työt on syytä jättää ammattilaiselle
Ilman ammattilaista tehty märkätilojen remontti voi poikia ison laskun jo muutaman vuoden päästä.
20225_78328.jpg
Uusi luottokortti tarjoaa nopeutta ja helppoutta
Moni yritysluottokortti on suunnattu ennen kaikkea isommille yrityksille. Pienille yrityksille tarjontaa on ollut vähemmän. Qred aikoo paikata tämän puutteen.
202112_74278.jpg
Miltä oman kodin rakentaminen tuntuu? Kuuntele podcast lapsi­perheen taloprojektista
Janina Hannukainen perheineen päätti toteuttaa haaveensa omakotitalosta. Projekti on pitänyt sisällään paljon vaiheita, oppeja ja yllätyksiä.Taloprojekti on kestänyt vähintäänkin melkein vuoden ajan nuorenparin ajatuksissa. Joulun lähestyessä ollaan jo hyvässä vauhdissa ja omakotitalon runko saatiin pystyyn ennen vuoden vaihtumista.Uusimmassa podcast-jaksossa kuulemme, miltä oman kodin rakentamisen prosessi näyttää tulevan asukkaan näkökulmasta.Kuuntele jakso alta tai yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastit ja StitcherPodcast on tallennettu 2021 vko 50.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton