• Etusivu
  • Talo

Artikelit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.02.2013
1976_495066416_201241095546.jpg

Näkymä eteisessä: oikealla wc, vasemmalla huone. Ulko-oven vierestä mennään kodinhoitohuoneeseen.

Artikkelit ovat iso osa palvelun sisältöä

Jäsenpalvelut

Artikkeleihin upotetut TV-esitykset ja videot

1976_495066416_201241010242.jpg
Sähkökaapin edustalla johtoviidakko odottelee sijoittumistaan keskukselle.

Ja Video

Osa sisällöstä vain jäsenien näkyvillä

Tämä osa artikkelista vaatii kirjautumisen palveluun.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57122.jpg
Onko mullan laadulla merkitystä? Miksei peltomulta kelpaa?
Hyvällä mullalla voit antaa puhtia esimerkiksi vanhoille istutuksille tai luoda laadukkaan kasvualustan uudelle nurmikolle.
20184_52783.jpg
Unohda avaimet kotiin
Teknologia on mukana arjessamme monella eri tavalla. Mietipä, mitä laitteita itse käytät päivittäin ja miten ne ovat vaikuttaneet elämäntapaasi.Älypuhelimet ja tietokoneet ovat arkipäiväistyneet ja ilman niitä toimiminen tuntuisi lähes mahdottomalta. Nopeasti kasvava kotien automatisointi ja varustaminen erilaisilla älylaitteilla tavoittelee yksinkertaisesti elämisen helppoutta ja huolettomuutta. Kotien automaatiosta onkin tullut uusi trendi, jossa viihtyisyys, turvallisuus sekä helppokäyttöisyys ovat oleellisessa roolissa asukkaan arkipäivässä. Lukitus on tärkeä osa älykotia.
20101_19848.jpg
Kastelli avasi uuden palvelun: <BR>Talokaupat voi nyt tehdä vaikka verkossa
Kastelli-talot Oy tarjoaa ensimmäisenä talotoimittajana mahdollisuutta tehdä talokaupat internetissä. Verkkopalvelusta on saatavana suositun muuttovalmiin Economy-malliston uusin tulokas, Economy 89. Nettikaupassa asiakas näkee tekemiensä valintojen vaikutukset talopaketin kokonaishintaan saman tien.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vapo ja Liperin Osuusmeijeri kaukolämpöyhteistyöhön
Liperin Osuusmeijeri ulkoistaa lämmöntuotannon Vapo Oy:lle. Vapo korvaa meijerin nykyisen, taloudellisen käyttöikänsä saavuttaneen kotimaista polttoainetta käyttävän kattilan uudella kattilalla. 2,5 MW:n tehoisen puuta ja palaturvetta käyttävän kattilan rakentaminen nykyiseen kattilahuonerakennukseen alkaa toukokuussa. Varavoimaksi jää uudet 3,5 ja 2,5 MW:n öljykattilat. Vapo myy laitoksen tuottaman lämmön Liperin Osuusmeijerille. joka käyttää osan lämmöstä itse ja myy osan edelleen Liperin Aluelämpö Oy:lle. Lämpöä tuotetaan 14 000-15 000 MWh vuodessa. Sopimus tulee voimaan 1.10.2008.Liperin Osuusmeijerin pääliiketoiminta-alue on maidon hankinta ja myynti Valiolle. Lisäksi osuuskunnalla on myymälä ja mylly, joka valmistaa kotimaisesta viljasta leipäviljatuotteita ja nautakarjan rehuja.Osuuskunnan liiketoimintaan kuuluu myös lämpöenergian tuotanto. Lämpöenergiaa myydään kaukolämmöksi Liperin Aluelämpö Oy:lle, joka hoitaa lämmön jakelun Liperin kirkonkylän taajamaan.Liperin Osuusmeijerin maidonjalostustoiminnan loputtua tuli ajankohtaiseksi selvittää lämpöenergian tuotantovaihtoehdot tulevaisuudessa ja selvitystyön tuloksena päädyttiin lämmöntuotannon ulkoistamiseen. Vapo valittiin yhteistyökumppaniksi tarjouskilpailun perusteella.Vapo tuottaa lämpöä ja sähköä yli 50 paikkakunnalla Suomessa pääosin kotimaisilla polttoaineilla – puupolttoaineilla, turpeella ja pelleteillä. Vuonna 2006 Vapon ja sen tytäryhtiöiden lämmöntuotanto ja -toimitukset olivat n. 1 600 GWh. Sähkön kokonaismyynti oli n. 350 GWh. Kahdeksalla paikkakunnalla Vapo vastaa lämmön tuotannon lisäksi sen jakelusta. Sähköä Vapo tuottaa Forssassa, Lieksassa, Porkkalassa, Salossa, Sotkamossa, Ilomantsissa ja Haapavedellä sekä seitsemällä tuulivoimalalla Kuivaniemessä.
20117_27017.jpg
Mäntyharjun keittiöt
Viime viikon sunnuntaina päättyneillä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla keittiötarjonta oli laaja. Messuilla oli esillä 22 uniikkia keittiötä. Keittiöiden suunnittelussa oli kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen.Lue lisää Mäntyharjun loma-asuntomessuista
20155_43381.jpg
Perustus on vaurioitunut – mitä tehdä?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton