• Etusivu
  • Piha

Apua pihan rakentamisen ongelmiin?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.01.2014
3_P_75017.jpg

Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla käsitellään erilaisia puutarhaan, pääasiassa puutarhan kasveihin ja niiden hoitoon liittyviä ongelmia. Pihan rakentamisessa voi kuitenkin tulla eteen myös hieman teknisempiä tai jopa oikeudellisia ongelmia. Mistä silloin saa parhammat neuvot?

Vastaus kysymykseen:

Mikäli kaipaa vastausta pihaa koskevaan rakennustekniseen tai -oikeudelliseen kysymykseen, niin silloin kannattaa kääntyä Rakentaja.fi-palvelun Kysy, niin vastaamme -palstan asiantuntijoiden puoleen.

Rakentaja.fi:n palstalta löydät piha-aiheista asiaa esimerkiksi Piharakenteet, Maa- ja pohjarakenteet sekä Tontti ja kiinteistö -aihealueista. Katso onko joku paininut saman ongelman parissa jo aiemmin - tai käy esittämässä oma kysymyksesi.

Mikäli asut taloyhtiössä, niin Omataloyhtiö.fi:n Kysy, niin vastaamme -palstalta saattaisi löytyä Sinua kiinnostavimpia kysymyksiä vastauksineen. Myös sinne voit esittää rakennusteknisiä tai taloyhtiötä koskevia oikeudellisia kysymyksiä.

Kaikkia ilmaisia Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi -jäsenpalveluita pääset käyttämään Puutarha.net-tunnuksillasi!

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laitejärjestelmien tarkastukset
Laitteiden ja komponenttien tarkastusToimenpiteet:Rakennuttajan edustajat tarkistavat urakoitsijoiden esittämien laitteiden ja komponenttien vastaavuuden hyväksyttyihin laite- ja komponenttivalintoihin ja urakka-asiakirjoihin verrattuna.Vastuuhenkilöt:LVIS- valvojat LVIS- suunnittelijatDokumentit:Tarkastusmuistio, merkintä työmaakokouspöytäkirjassaHyväksyntä:Projektipäällikkö
200710_7039.jpg
Palveluhakemistoon pikahaku
Palveluhakemisto on rakennus-, puutarha- ja sisustusalan yritysten yhteystietoja sisältävä hakupalvelu, joka on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä rakentajia ja remontoijia että edellä mainituilla aloilla toimivia yrityksiä. Palveluhakemis-tosta Rakentaja.fi-palvelujen käyttäjät voivat etsiä erilaisiin hankkeisiinsa toteuttajia ja tuotteita. Palveluhakemistoon liittyneet yritykset puolestaan saavat palvelunsa ja tuotteensa helposti näkyville Rakentaja.fin yli 210 000 rakentajaperhettä sisältävän jäsenkannan keskuudessa.Palveluhakemistossa olevat yritykset on jaoteltu kolmeen toimialaryhmään; suunnittelijoihin, urakoitsijoihin ja jälleenmyyjiin. Näiden toimialaryh-mien alta löytyvät tarkemmat toimialajaottelut sekä maakuntajaottelu. Valitsemalla haluamansa toimialan ja maakunnan hakija saa auki yrityskortin, joka kertoo oleellisen informaation yrityksestä. Palveluhakemis- toon tehdään n. 20 000 hakua kuukaudessa!
20191_55854.jpg
Kun Sinulla on haave uudesta katosta tai katon korjauksesta
Katto on kotisi viidesjulkisivu ja siksi se on tärkeä osa kotisi ilmettä. Se on myös kriittinen suoja sinulle, perheellesi ja talosi rakenteille. Laadukas katto on pitkäikäinen investointi, joka parantaa kotisi toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä ja nostaa sen arvoa.Ormax Evo on kattotiilievoluution tulosUusi laattakattotiili ORMAX EVO on kehitetty Suomen vaativiin ilmasto-olosuhteisiin. EVO yhdistää modernin teknologian tämän päivän katemateriaalin esteettisiin, toiminnallisiin ja ekologisiin vaatimuksiin. EVO valmistetaan Suomessa, Orimattilassa - yhdessä Euroopan moderneimmista kattotiilitehtaista.
20089_13353.jpg
Finlaysonin Reilun Kaupan puuvillasta valmistettu mallisto laajeni
Finlayson laajensi Reilun kaupan puuvillasta valmistettujen tuotteidensa valikoimaa tuomalla syksyllä kauppoihin Anu Saaren suunnitteleman pussilakanamalliston. Malliston kolme pussilakanasettiä kertovat pienten tekojen aikaansaavan suuria muutoksia maailmassa. Valtakunnallisia Reilun kaupan viikkoja vietetään lokakuussa viikoilla 43 ja 44, teemana "Maailma muuttuu ostos kerrallaan".Lisätietoa Finlayson-tuotteista...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ylläpitovastuun siirtäminen ylläpito-organisaatiolle
Toimenpiteet:Rakennuksen ylläpitovastuu siirtyy tilaajan ylläpito-organisaatiolle vastaanottotarkastuksesta.Vastuuhenkilöt:Valvojat, projektipäällikkö, isännöitsijä tai huollon johtaja.Dokumentit:VastaanottotarkastuspöytäkirjaHyväksyntä:Projektipäällikkö
kuva otettu korkealla nostolava-auton korista katon yläpuolella
Ikkunoiden kunnostus rinteisellä tontilla: Testissä Janneniskan JN24 nostolava-auto
Vanhan talon ikkunoiden ja katon kunnostus voi olla haastavaa, kuten Emma Aholan kodissa, joka kaiken lisäksi sijaitsee jyrkässä rinteessä. Talon kunnostustoimenpiteet edellyttivät perinteisestä poikkeavia ratkaisuja kodin huoltotoimenpiteisiin. Ahola onnistui toteuttamaan ikkunaremontin turvallisesti ja tehokkaasti Jannenskan JN24 nostolava-autolla. Tässä artikkelissa hän jakaa ensikertalaisen kokemuksia nostolava-auton käytöstä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton