• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse - Saunajakkara

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.11.2020
200611_691.jpg

Saunan alin askelma tai pesuhuoneen istuin valmistuu kätevästi saunan lauteiden ylijäämäpalasista. Aikaakaan moisen tekemiseen ei kauaa mene, kunhan lähistöllä on mitta, käsisaha, vasara, nauloja tai ruuveja sekä hiekkapaperia.

Lisäksi tarvitaan tietenkin ne laudankappaleet (höylätyt), 6 kpl 45x45 pituus (l) 300 mm, 2 kpl 45x95 l = 500 mm, 2 kpl 45x95 l = 400 mm sekä 4x33x95 l = 500 mm (kehikon rakentamiseen voi käyttää laudepuuta eli 28 x 95 mm). Jakkaran voi tehdä myös sahatavarasta, jolloin käsivoimat vahvistuvat hiekkapaperin käytössä.

200611_692.jpg

Aloitetaan:


Ensin tehdään nelikulmainen laatikko kahdesta 45x95 l = 500 mm ja kahdesta 45x95 l = 400 mm. Naulataan tai mieluimmin ruuvataan napakasti kiinni toisiinsa.

Seuraavaksi joka nurkkaan vasaroidaan 45x45 l = 400 mm. Jalat voi laittaa joko pystyyn tai sahata kiinnityspäästä tolpat vähän vinoon, jolloin jakkaran jalat ovat istuinosan reunan ulkopuolella (tukipisteet reunan ulkopuolella) ja jakkarasta tulee tukevampi. Jalkojen pituus voi vaihdella käyttötarpeen ja mieltymyksen mukaan, 300...400 mm. Nelikulmioon kiinnitetään lisäksi tasaisin välein istuinosan vaakatuet 45x45 l = 400 mm.

Jatketaan:


Kehikon päälle naputellaan 4x33x95 l = 500 mm niin, että lautojen väliin jää pienet raot, josta vesi pääsee valumaan pois. Laudat asetellaan niin, että lautojen reunat tulevat pitkällä sivulla hieman kehikon yli. Samoin laudoista voi tehdä hieman pidemmät, jos haluaa reunojen ylettyvän kehikon yli lyhemmässä reunassa.

Jos haluaa, ettei jakkara seiso suoraan lattian päällä, jalkoihin voi asentaa säätöjalat, jotka saat lähimmästä rautakaupasta.

Lopuksi:


Katsotaan, että naulojen tai ruuvien kannat eivät ole koholla ja polta ahteria. Lisäksi kaikki terävät särmät hiotaan pois, samoin katsotaan, ettei työssä ole tikkuja sojottamassa sinne sun tänne. Jakkaran voi käsitellä esim. Tikkurilan Supi Laudesuojalla tai sävyttää saunavahalla, samalla kun lauteetkin käsitellään. Jalkoihin voi asentaa 10 mm:n kumityynyt, jotta puu ei ole jatkuvassa kosketuksessa märkään lattiaan.

200611_693.jpg
200611_694.jpg

Ja vihoviimeiseksi:

Eikun pesulle!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20077_5731.jpg
Kastelli Kotimessut 26.-29.7
Jo perinteiseksi muodostuneet Kastellin Kotimessut kutsuvat rakentajia jälleen heinäkuun lopulla 26.-29.7.2007. Tänä vuonna messujen teemana on "Energiatiivis koti". Suomen ostetuin talomerkki esittelee Kotimessuillaan reilut 20 messukohdetta ympäri Suomen.
200810_13698.jpg
Millaiset sisustustekstiilit uuteen kotiin?
TekstiilisuunnitelmaTekstiilisuunnitelmassa määritellään tilan ns. pehmeät elementit, joilla luodaan osa tilan tunnelmasta. Tekstiilisuunnitelma sisältää verhojen, koristetyynyjen, mahdollisten verhoilukankaiden, mattojen, pöytäliinojen ja pyyhkeiden valinnan. Ehdotukset voidaan tehdä valmistekstiilivalikoimasta, tai valita kankaat ja laatia ohjeet tekstiilien teettämiseen.
Talot kadun varrella
Miten kellaritilat on rakennettu?
Kellaritilojen yleistyminenRakennuksen alle sijoitettava kellarikerros yleistyi sotien jälkeisellä jälleenrakennuskaudella, jolloin tarvittiin nopeasti suuri määrä kustannuksiltaan alhaisia ja neliöiltään tehokkaita pientaloja. Koko talon laajuinen tai osittainen kellarikerros yleistyi varsinkin asutuskeskusten tonteilla, joissa tilaa piharakennuksille ei välttämättä ollut.Näitä kellarillisia, puolitoistakerroksisia rintamamiestaloja rakennettiin 1940- ja 1950-luvuilla paljon, samoin vielä 1960-luvun alussakin. Vuosikymmenen loppupuolella ja 1970-luvulla pientalot kuitenkin olivat tavallisimmin yksikerroksisia ja kellarittomia. 1970-luvun lopulla ja 1980-luvulla rakennukset monimuotoistuvat; rakennettiin sekä yksi että useampikerroksisia, kellarillisia ja kellarittomia. Eräs ajalle tyypillinen ratkaisu on rinnetalo, jossa kellarikerros on osittain maan päällä.
20118_27419.jpg
Uudet kalusteet
ABB:n uutuudetJussi-asennuskalusteiden uutuudet antavat kulma-sennuksiin uusia mahdollisuuksia, laadukkaat termostaatit energiatehokkaaseen lämpötilansäätöön, keskeisimmät Impressivotuotteet saa nyt keskiölevyllisinä, uusi iDock-telakka täydentää Jussi- ja Impressivo- sarjoja sekä BasicLINE-läsnäolotunnistimet säästävät energiaa.ABB Asennustuotteet
20227_79111.jpg
Varaava takka lisää kotisi huoltovarmuutta ja säästää sähköä - ideat ja vinkit asuntomessuilta
Kesän lämmössä syksyn koleus ja talvipakkaset tuntuvat kaukaisilta. Kesä on kuitenkin hyvää aikaa parantaa kotisi huoltovarmuutta vaihtamalla vanha takka puhtaasti polttavaan nykyaikaiseen takkaan tai hankkia takka, jos sellaista ei vielä ole. Varaava takka on paras sähkötön lämmityslaite, joka tukee muita lämmitysmuotoja sekoittamatta niiden toimintaa. Se turvaa kotisi lämmön ja ruoanvalmistuksen, ja merkitys korostuu erityisesti poikkeustilanteissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkasopimusasiakirjojen valmistelu
Toimenpiteet:Urakkapäätösten ja sopimusneuvottelujen jälkeen tarjouspyyntöasiakirjat, urakkaneuvottelupöytäkirja, sopimusneuvottelupöytäkirja, urakkatarjous ja sen mahdolliset täsmennykset kootaan urakkasopimusasiakirjoiksi.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:UrakkasopimuksetHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton