• Etusivu
  • Rakentaminen

Tee Se Itse -ponttoonilaituri - ohjeet laiturin tekoon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.07.2019
20076_5481.jpg

Tee se itse -laituri on valmis ja odottaa kiinnitystä rantaan.

Tee se itse -laiturin rakentaminen on nopeaa ja helppoa, kunhan vain vasara pysyy kädessä. Ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta tee se itse -mieheltä laiturin teko vie aikaa parin päivän verran. Alla olevilla ohjeilla valmistuu kelpo ponttoonilaituri, jolla on mukava viettää kesäpäiviä.

Meren- ja järvenrantatonteilla on olennaista, että käytössä on kunnon laituri. Laiturityypin valintaan vaikuttaa rannan jyrkkyys ja veden syvyys sekä tietysti myös käyttötarkoitus. Ponttoonilaituri on siitä kätevä, että se soveltuu useimpiin rantoihin ja käyttötarkoituksiin.


Laiturin rakentaminen vie vain parin päivän verran aikaa ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta Tee Se Itse -mieheltä. Seuraavassa ohjeet ja tarvikeluettelo.

Katso Rakentaja.fi TV:Tee se itse -laiturin rakentaminen

Katso Rakentaja.fi TV:Laiturin asennus rantaan

Laiturin mittapiirros...

20076_5421.jpg
http://www.rakentaja.fi/artikkelit/1625/laiturin+mittapiirros.htm

Tee se itse -laiturin tarvikeluettelo

Tarvikeluettelosta näet kaikki laituriin tarvittavat tarvikkeet ja määrät.

20076_5482.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20156_43718.jpg
Toisenlainen venttiilii paransi sisäilman
Ilmanvaihto on jännä asia. Se herättää intohimoja suuntaan ja toiseen. Vanhat jäärät eivät suostu luopumaan omista näkökannoistaan vaikka ne kuinka perusteltaisiin ja oikeaksi osoitettaisiin. Sama koskee osaa asuntojen omistajia: osa on niin tottunut huonoon sisäilmaan vuosien kuluessa, että ulkopuolisen tekemät havainnot sisäilmasta vierailulle tullessa kaikuvat kuuroille korville.Yleensä asunnossa on tuuletusikkuna auki ja todetaan sieltä tulevan ulkoilmaa. Kyllä ja ei. Tuuletusikkunan aukaisu on lyhytaikaista tuulettamista, joka antaa hetken helpotuksen tunkkaiseen ilmaan. Tuuletusikkunasta pääsee sisälle myös kaikki ilman epäpuhtaudet, jos tuuletusikkunassa on vain ötökkäverkko.Osta korvausilmaventtiilit ja suodatin Rakentaja.fi-verkkokaupasta
20194_57213.jpg
Kiveys istuu myös vapaa-ajan asunnon maisemaan
Pihakivet sopivat myös loma-asunnon maisemaan. Pihakivillä luot vapaa-ajan asunnon pihapiiriin helppohoitoisuutta ja näyttävyyttä. Pihakivillä tehtyjä alueita on turvallista liikkua ja ne kestävät hyvin kulutusta. Mökkimaisemaan luontevasti sulautuvat kävelypolut ja oleskelualueet rakennat luonnonkivimäisellä Louhikivellä tai liuskekivimäisellä Luotokivellä. Kivien profiloitu pinta on elävä ja mukautuu siten sulavasti ympäröivään luontoon.
20117_27017.jpg
Mäntyharjun keittiöt
Viime viikon sunnuntaina päättyneillä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla keittiötarjonta oli laaja. Messuilla oli esillä 22 uniikkia keittiötä. Keittiöiden suunnittelussa oli kiinnitetty erityistä huomiota toimivuuteen ja helppokäyttöisyyteen.Lue lisää Mäntyharjun loma-asuntomessuista
20099_18577.jpg
Kastelli - ViittäVailleValmis
Kastellilta saat aina sopivimman ja järkevimmän toimitusvaihtoehdon riippuen omasta ajankäytöstäsi ja kiinnostuksestasi itse rakentamiseen. Omatoimisten rakentajien "Peruspaketti" ja "Suurpaketti" pitävät edelleen pintansa, mutta yhä useampi rakentaja valitsee "Muuttovalmiin" ohella myös sisustajan "Viittä Vaille Valmis" –toimituksen. Siinä Kastelli rakentaa talon sisustustöitä vaille valmiiksi. Voit itse hankkia sisustusmateriaalit ja kiintokalusteet oman makusi mukaan ja pääset suoraan mukaviin sisustustöihin.Helppoa, vaivatonta ja turvallista!
20113_24697.jpg
Aluskate on katon
Icopal kestävät ja laadukkaat aluskatteet asennetaan kovien katteiden alle. Aluskate on katon olennaisin osa, sillä aluskate toimii kosteuden todellisena pysäyttäjänä. Sen pitää kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin ja suojata rakenteita kaikelta mahdolliselta kosteudelta. Jos aluskate vuotaa, ei pelkkä paikkailu useimmiten riitä, vaan koko vesikatto on silloin vaihdettava. Aluskate toimii myös rakennuksen väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Icopalin aluskatevalikoimasta löytyy laadukas ja sopiva aluskate kaikille katemateriaaleille.Icopal-aluskatteet...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkuutta monipuolisesti edistävä direktiivipaketti valmistui
EU:n liikenne-, televiestintä- ja energianeuvosto kokoontui Brysselissä 7.12.2009. Ministerit saivat valmiiksi kolme direktiiviä käsittävän energiatehokkuuspaketin. Direktiivien valmistelusta vastaavat Suomessa työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö. Suomea kokouksessa edusti elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.Energiatehokkuuspaketti sisältää kaksi direktiiviehdotusta - direktiivin rakennusten energiatehokkuudesta ja energiamerkinnöistä sekä asetuksen autorenkaiden polttoainetehokkuudesta. Paketista oli jo saavutettu sopu komission, Euroopan parlamentin ja ministerineuvoston välisissä trilogeissa.- Rakennusten osuus energiankulutuksesta EU:ssa ja Suomessa on 40 % eikä ilmastotavoitteita saavuteta ilman rakennusten energiatehokkuuden huomattavaa parantamista. EU:n tavoite on matalaenergiarakentaminen, johon suuntaan Suomi on jo siirtymässä vuonna 2010 tiukentuvilla rakentamismääräyksillä ja edelleen vuonna 2012 tehtävällä määräysten uudistuksella, totesi rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä vastaava asuntoministeri Jan Vapaavuori.Ministeri Vapaavuoren mukaan uusittu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi edellyttää energiatehokkuusvaatimuksia myös korjausrakentamiseen.- Se tulee olemaan haaste sekä kansalliselle lainsäädännölle että koko rakennusalalle, mutta samalla erinomaisen tärkeää, kun otetaan huomioon kuinka suuri energiasäästöpotentiaali olemassa olevaan rakennuskantaan sisältyy, jatkoi ministeri Vapaavuori.Direktiivi rakennusten energiatehokkuudesta edellyttää kansallisten energiatehokkuusvaatimusten asettamista uudis- ja korjausrakentamiseen. Uusittu direktiivi täsmentää myös energiatodistuksiin liittyviä menettelyjä ja lisää todistusten painoarvoa.Direktiivi energiamerkinnöistä on puitedirektiivi, jonka nojalla komissio voi antaa laitekohtaisia direktiivejä kotitalouslaitteiden energiamerkinnästä. Energiamerkintöjen tarkoituksena on ohjata kuluttajia valitsemaan energiatehokkaita kylmäsäilytyslaitteita, pesukoneita, kuivausrumpuja, lamppuja, uuneja ja ilmastointilaitteita.Neuvoston ja parlamentin asetuksen renkaiden polttoainetaloudellisuudesta mukaan auton renkaita myytäessä niistä tulee antaa renkaiden polttoainetaloudellisuutta ja vierintämeluominaisuutta kuvaavaa tietoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton