• Etusivu
  • Talo

Ehkäise alapohjan aiheuttamat sisäilmaongelmat oikealla ratkaisulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Päivitetty 22.03.2024
20164_46081.jpg

Maanvaraiseen alapohjaan asennetut eristeet odottavat betonivalua.

Kosteus ja erityisesti rakenteisiin päässyt kosteus, on useimmille rakennuksille tai rakennuksen osille kohtalokas. Alapohjan lämmöneristyksen tarkoituksena on eristää lämpöä ja estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin.

Miksi Finnfoam?

Lujilla ja vettymättömillä Finnfoam-lämmöneristeillä on suuri vesihöyrynvastus, mikä estää maassa olevan kosteuden pääsyn maanvaraisen alapohjan betonilaattaan, ja ehkäisee näin sisäilmaongelmien synnyn. Samat ominaisuudet, jotka tekevät Finnfoamista parhaan mahdollisen routaeristeen, pitävät myös alapohjarakenteet kuivana ja kunnossa.

Maassa lattiarakenteen alla suhteellinen kosteusprosentti on aina lähelle sataa prosenttia. Lisäksi maanvaraisessa lattiarakenteessa vesihöyrynvirtaussuunnat vaihtelevat vuoden aikojen mukaan ja siksi mitään kalvomaisia höyrynsulkuja niihin ei saa asentaa. Rakenteessa liikkuva kosteus saattaa aiheuttaa vakavia sisäilmaongelmia sekä kosteusvaurioita, jos sitä ei ole huomioitu rakenneratkaisua valittaessa. Lämmöneristeeltä vaaditaankin kahteen suuntaan täydellinen toimivuus.

Suulakepuristetusta polystyreenistä valmistetut Finnfoam-eristeet säilyttävät eristyskykynsä sekä lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa. Yhtenä erityispiirteenä onkin täysin yhtenäinen ja suljettu solurakenne, jonka ansiosta se on vettymätön ja homehtumaton materiaali. Homehtumaton Finnfoam onkin erittäin monikäyttöinen lämmöneriste, sillä eristyslevyt soveltuvat lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.

Helposti asennettava rossipohjaeriste

Myös tuulettuvaan alapohjaratkaisuun on Finnfoam kehittänyt oman levynsä: Finnfoam rossipohjaeriste FI-K600/210 mm on helposti asennettava ja tukeva levy, joka sallii päällä kulkemisen välittömästi.

Koska eriste on itsessään tiivis ratkaisu, et tarvitse alapohjaan erillistä tuulensuojaa tai höyrynsulkua. Koko tuulettuvaan alapohjaan tarvittava lämmöneristys, tuulensuoja, höyrynsulku sekä valumuotti on näin asennettavissa yhdellä työvaiheella ja vain muutamassa minuutissa.

<p data-block-key="6qwhj">Rossipohjaeriste on helposti asennettava ja tukeva levy.</p>
Rossipohjaeriste on helposti asennettava ja tukeva levy.

Työturvallisuuden kannalta Rossipohjaeriste on erinomainen ratkaisu, sillä koolauksilla hyppely voidaan unohtaa. Levyjen työstö oikeaan kokoon onnistuu helposti käsi-, tai moottorisahalla. Levyjen päissä on valmiiksi päätypontit, jotka sitovat levyt tiiviisti toisiinsa. On kuitenkin muistettava aloittaa uusi koolausväli edellisestä yli jääneellä, näin saumakohdat saadaan limitettyä eikä hukkaa synny. Asennuksen voisikin tässä mielessä sanoa muistuttavan parketin asentamista.

Asennustyö viimeistellään saumojen eristämisellä. Saumoihin käytetään elastista eli joustavaa PU-saumavaahtoa. Lopullinen kiinnitys tapahtuu lattiavalulla tai vapaa-ajan rakentamisessa yleisen puulattian kanssa käyttäen puulistoja, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni.

Finnfoamilta saat tarvitsemasi avun oikeiden rakenneratkaisuiden valintaan

Finnfoamin tuoteperhe kasvoi toissa vuonna uudella FF-PIR polyuretaanieristeellä, jonka ansiosta Finnfoamin tuotanto kattaa nyt kaikki yleisesti käytetyt muovipohjaiset lämmöneristeet. Finnfoam eli XPS, FF-EPS sekä FF-PIR eristeet huolehtivat kotisi eristyksestä aina routaeristyksestä kattoon. Valikoimasta löytyy kuhunkin käyttötarkoitukseen oikeat ja kosteusteknisesti turvalliset rakenneratkaisun.

20164_46083.jpg

‒ Autamme asiakasta löytämään kuhunkin käyttökohteeseen toimivimman eli pitkäikäisimmän ja kustannustehokkaan rakenneratkaisun. Esimerkiksi alapohjassa, routaeristyksessä ja käännetyissä katoissa ainut oikea tuote on luja ja vettymätön Finnfoam, kun taas seinä ja yläpohjarakenteissa valinta tehdään monesti FF-EPS:n ja FF-PIR:n välillä kohteen mukaan, kertoo Finnfoamin varatoimitusjohtaja Asso Erävuoma.

Finnfoam Oy
Talo
eristys
alapohja
lämpöeristys
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52060.jpg
Näistä kolmesta lämmöneristeestä löytyy sopiva
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.
20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi ja nousuaa on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan ennätyskallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.
20129_32367.jpg
Mitä E-luku kertoo rakennuksen energiatehokkuudesta?
Uudet rakennusten energiatehokkuusmääräykset tulivat voimaan heinäkuussa 2012. Niissä uutena vaatimuksena otettiin käyttöön rakennuksen kokonaisenergiankulutus. Rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle on asetettu rakennustyypeittäin vaatimusarvo eli E-luku, jota ei suunnittelussa saa ylittää. Tämän E-lukuvaatimuksen täyttyminen osoitetaan laskennallisesti.Lämmitysmuoto vaikuttaa suoraan E-lukuunSuurin E-lukuun vaikuttava tekijä on rakennuksen tilojen ja käyttöveden lämmitykseen käytettävä energiamuoto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton