• Etusivu
  • Sisustus

Vanhan puulattian tasoitus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 08.07.2015
20157_43937.jpg

Käytetyillä tasoitteilla ja laasteilla on hyvä halkeamien sietokyky.

Vanha puulattia voidaan haluta vaihtaa toiseksi. Puulattiaa ei tarvitse lähteä purkamaan alta pois - se voidaan tasoittaa suoraksi alustaksi tulevalle pinnoitteelle.

Työohjeet vanhan puulattian tasoitukseen

  • Kuivan, lujan ja puhtaan vanhan puulattian alustastaan irti olevat laudat kiinnitetään hyvin tai tarpeen mukaan vaihdetaan uusiin.
  • Rasva, lakka, liima, vanha tasoite ja muut tartuntaa heikentävät aineet hiotaan pois ja imuroidaan alusta.
  • Yli 2 mm:n raot esitiivistetään PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla.
  • Asennetaan mahdolliset topparit ja tiivistetään mahdolliset vuodot.
  • Imukykyiset seinät on hyvä suojata kosteudelta ja lialta käyttämällä seinillä weber.floor 4960 Reunanauhoja.
  • Reunanauhojen liittymä lattianrajassa tiivistetään PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Läpivientien ollessa irti alustasta/välipohjasta, on ne erotettava myös uudesta tulevasta tasoitteesta.
  • Reunanauhoja on käytettävä ja tiivistettävä hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle.

Laastit ovat M1-tyyppihyvksyttyjä.

Lue lisää laasteista ja tasoitteista

Lattian pohjustus

Laimennettu weber.vetonit MD16 Dispersio levitetään pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1)

. Lätäköiden muodostumista on vältettävä. Kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon parantaa tartuntaa. Dispersion annetaan kuivua tahmeaksi ja lautojen kuivua yön yli (vähintään 12 tuntia, enintään 48 tuntia).

Sitten asennetaan weber.floor 4945 Lasikuituverkko

(limitys vähintään 50 mm).

Tasoitteen levitys

Puulattian tasoituksessa käytetään kuituvahvisteista lattiatasoitetta. Sopivia tasoitteita ovat weber.vetonit 120 RENO Saneerausplaano ja weber.vetonit 3300 Oikaisutasoite. 120 RENO sopii erityisesti laajoille, epätasaisille heikoille alustoille, kun tarvitaan hieman paksumpaa 5-30 mm tasoituskerrosta. Tasoitekerroksen pinta ylitasoitetaan tarvittaessa. 3300 Oikaisutasoite sopii 5-30 mm tasoituspaksuudelle ja tasoitekerroksen pintaa ei tarvitse ylitasoittaa.

Sekoitus- ja työolosuhteet weber.vetonit 120 RENO

Sekoitus- ja työolosuhteet weber.vetonit 3300 Remonttitasoite

Käytetyt tuotteet: 1. weber.vetonit MD16 2. weber.floor 4945 3. weber.vetonit 120 RENO / weber.vetonit 3300 Remonttitasoite
Käytetyt tuotteet: 1. weber.vetonit MD16 2. weber.floor 4945 3. weber.vetonit 120 RENO / weber.vetonit 3300 Remonttitasoite

Lattian päällystys

Kun alusta on kuiva, lattianpäällyste voidaan asentaa yleensä 1-3 viikon kuluessa lämpötilan ollessa +20°C ja ilman suhteellisen kosteuden ollessa (RH) 50 % (weber.vetonit 3300 1 vrk).

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
20203_63615.jpg
Näin estät lattian läpi kulkeutuvat haitalliset yhdisteet
Terve ja turvallinen koti, sitä varmasti jokainen haluaa. Mutta mikä tekee kodista terveellisen ja turvallisen? Monikin asia. Tärkeä ja oleellinen tekijä, joka ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, on jalkojemme alla. Lattia. Harmittavan usein sisäilmaongelmat aiheutuvat siitä, että lattian läpi pääsee kulkeutumaan haitallisia yhdisteitä sisäilmaan. Se on kuitenkin estettävissä, ja Weberillä on siihen ratkaisu. Ratkaisun nimi on AlkaDry® ja sen ytimessä on terve ja turvallinen lattia.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton