• Etusivu
  • Sisustus

AlkaDry® – hyvä huominen lähtee lattian tasolta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 11.01.2024
20203_63615.jpg

Terve ja turvallinen koti, sitä varmasti jokainen haluaa. Mutta mikä tekee kodista terveellisen ja turvallisen? Monikin asia. Tärkeä ja oleellinen tekijä, joka ei välttämättä ensimmäisenä tule mieleen, on jalkojemme alla. Lattia. Harmittavan usein sisäilmaongelmat aiheutuvat siitä, että lattian läpi pääsee kulkeutumaan haitallisia yhdisteitä sisäilmaan. Se on kuitenkin estettävissä, ja Weberillä on siihen ratkaisu. Ratkaisun nimi on AlkaDry® ja sen ytimessä on terve ja turvallinen lattia.

AlkaDry® nimenä viittaa lattiatasoitteen matala-alkalisuuteen (Alka) sekä kuivumiseen (Dry). Siihen tämä teknologia hyvin pitkälti pohjautuu: matala-alkalisiin lattiatasoitteisiin ja niiden kuivumisteknologiaan, joka mahdollistaa nopean päällystettävyyden. AlkaDry®-teknologian avulla tilaaja ja urakoitsija voivat varmistaa, että lattia on rakennuksen käyttäjille toimiva ja turvallinen myös kymmenien vuosien päästä. Tästä hyötyy siis niin tilaaja, urakoitsija kuin asukas.

Kun haluat terveen lattian, muista AlkaDry®.

Hengitä puhdasta sisäilmaa

Vietämme keskimäärin yli 90 % ajastamme sisätiloissa. Siksi sisäilman laatu on terveytemme kannalta erittäin tärkeä asia.

Sisäilmaongelmat aiheutuvat usein lattian läpi kulkeutuvista päästöistä, joita voi muodostua, kun lattiarakenteen pohjalla oleva betoni reagoi lattiapäällysteiden ja -liimojen kanssa. Tämä haitallinen kemiallinen reaktio ja sen aiheuttamat sisäilmaongelmat voidaan estää kerroksella Weberin matala-alkalista lattiatasoitetta.

Terveydelle haitallisten orgaanisten yhdisteiden syntyminen voidaan estää käyttämällä betonin päällä vähintään viiden millimetrin matala-alkalista tasoitekerrosta. Yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa matala-alkalinen tasoite varmistaa hyvän sisäilman.

Sama on todettu useissa, eri tahojen tekemissä tutkimuksissa. Hyvä sisäilman laatu voi siis olla kiinni vain viiden millimetrin paksuisesta kerroksesta matala-alkalista lattiatasoitetta.

Kaikki Weberin valmistamat lattiatasoitteet ovat jo pitkään olleet matala-alkalisia, lisäksi kaikilla Weberin AlkaDry-lattiatasoitteilla on Avainlippu.

<p data-block-key="k7q3x">Kun haluat terveen lattian, muista AlkaDry®.</p>
Kun haluat terveen lattian, muista AlkaDry®.

Kuiva lattia jalkojesi alla

AlkaDry-nimen loppuosa viittaa kuivumiseen. Terve ja turvallinen lattia sekä tiukka rakennusaikataulu on joskus haastava yhdistelmä ja saattaa johtaa siihen, että lattiarakenteeseen jää kiireen vuoksi kosteutta. Olemme jakaneet lattiatasoitteemme kolmeen eri luokkaan niiden päällystettävyysnopeuden mukaan. Näin hankkeen aikatauluun sopiva tasoite on helppo valita ja vaiheiden aikatauluttaminen helpottuu. Esimerkiksi nopeimmassa päällystettävyysluokassa tasoite kuivuu jopa 10 millimetriä tunnissa.

Weberin nopeasti kuivuvien tasoitteiden päällystettävyysajat perustuvat tasoitteiden kemialliseen kuivumiseen, joka alkaa jo ennen lattian päällystämistä ja jatkuu muutaman viikon ajan päällystämisen jälkeen.

Pelkkä kuivumisajan tiedostaminen yksinään ei riitä; kuivuminen on pystyttävä todentamaan, minkä lisäksi kosteudenhallinnan on oltava hallussa hankkeen alusta loppuun asti. Tasoitteen kuivumisen todentamisessa auttaa esimerkiksi weberfloor Kosteudenhallintapalvelu.

Weber AlkaDry

Katse huomiseen

Ei riitä, että lattia on toimiva ja turvallinen tänään, sen on oltava sitä myös huomenna – ja kymmenien vuosien päästä. Onkin tärkeää, että lattia on rakennettu yhteensopivista materiaaleista. Tämä pätee myös muuhun rakentamiseen. Tällöin huolehditaan siitä, etteivät esimerkiksi yksinään turvalliset materiaalit muutu turvattomiksi reagoidessaan muiden materiaalien kanssa.

Jo vuosien ajan lattiatasoitteemme ovat olleet matala-alkalisia. Ne ovat siis olleet AlkaDry-teknologian piirissä jo ennen kuin teknologialla oli edes nimeä. Tuotevalikoimastamme löytyy nykyisin myös lattialiimat. Tämä mahdollistaa entistä turvallisemman rakentamisen, kun tuotteiden yhteensopivuus on varmistettu sillä, että sekä tasoite että liima kuuluvat samaan tuoteperheeseen.

Terve asuminen, puhdas sisäilma ja turvallinen lattia – siinä kiteytyy AlkaDry®:n ydin.Kun ajattelet lattiaa, muista AlkaDry®.
20203_63617.jpg

Lue lisää osoitteessa www.fi.weber/alkadry
tai soita tuoteneuvontaamme: 010 44 22 312 (ma–pe klo 8–16).

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
sisäilma
sisätilat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.
20221_40437.jpg
Remontoitavien sisäpintojen käsittely
Sisärappauksia ja -tasoituksia on aikojen kuluessa tehty monentyyppisillä materiaaleilla ja menetelmillä. Vanhimpien kohteiden saneerauksessa pinnoitteiden alta paljastuu usein paksu vaalea kalkkirappaus. Rappauksien täyteaineina on voitu käyttää olkia, savea tai erilaisia karvoja. 50-luvulla tehdyt rappaukset saattavat sisältää kalkin lisäksi sementtiä.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton