• Etusivu
  • Talo

Kodin pinnoitetytöt jatkuvat

Rakentajan toimitus
Päivitetty 08.05.2015
20154_42933.jpg

Kylpyhuoneen lattia on lähes kokonaan laatoitettu ja katoissa on paneelit. Olohuoneeseen vievä ovikin tuotiin myös jo paikalle.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Kodinhoitohuoneen seinät ovat valmiit ja lattia odottaa laatoitusta. Kylpyhuoneen lattia on lähes kokonaan laatoitettu ja katoissa on paneelit. Kyllä se vaan valmiimmalta alkaa näyttää koko ajan enemmän ja enemmän. Olohuoneeseen vievä ovikin tuotiin paikalle, jotta nähdään, että se varmasti sopii karmiinsa. Ensimmäisissä kuvissa kodinhoitohuoneen seinissä on pelkkä hiertopinnoite, mutta viimeisessä kuvassa näkyy valmis vaaleanharmaa maalipinta. Olen niin tyytyväinen tuohon seinäpintaan ja maalisävyyn, ihan nappi valinta!

20154_42934.jpg

Keittiössä seinät ovat lähes valmiit ja jäävät odottamaan tapettia. Vanhan puuhellan pohjavalua jouduttiin hieman kaventamaan, jotta se ei näy alakaappien alta ja tilalle laitettiin laudanpätkät.

Olohuoneen ja ruokahuoneen puolella alkaa tilanne olla tapetteja ja lattian maalausta vaille valmista.

Keittiössä seinät ovat lähes valmiit. Vanhan puuhellan pohjavalua jouduttiin hieman kaventamaan.
Keittiössä seinät ovat lähes valmiit. Vanhan puuhellan pohjavalua jouduttiin hieman kaventamaan.

Yläkerran lattiasta lähtivät viimeisetkin laudat ja purkuhommat yläkerran osalta saatiin vihdoin päätökseen. Mitään aarteita ei valitettavasti tuo lautalattia kätkenyt alleen.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kattoremontti Kingi-kateruuvi
Kattoremontti suunnitteilla? Kiinnitä huomiota kateruuveihin
Onnistunut kattoremontti perustuu tarkasti tehtyyn urakkasopimukseen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Tekijäksi kannattaa valita luotettava toimija, joka tuntee rakennusmääräykset sekä käyttää kattopeltejä ja kateruuveja, joilla on valmistajan antama 20 vuoden takuu.
20194_57196.jpg
Kivi on monipuolinen materiaali pihan rakentamisessa
PortaatRakenna juuri omaan pihaasi sopivat portaat valmiilla Porraskivillä tai latoen pienempiä kiviä.Katso ideakuvat täältä >>
20209_66527.jpg
Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi
Uusi keittiö on pitkäikäinen investointi, sillä suomalaiskotien keittiöt uusitaan keskimäärin yli 15 vuoden välein. Koska harvalle meistä kodin keittiöremontti on arkipäivää, keittiön hankinnassa kannattaa kääntyä hyvissä ajoin asiantuntevan ammattilaisen puoleen. Lue Powerin keittiösuunnittelija Katja Grönros-Seppäsen vinkit, kuinka voit tehdä uuden unelmakeittiösi hankinnasta helppoa ja budjettisi mukaista.
20082_9119.jpg
Muunto - tehokas säilytysjärjestelmä
Muunto on kodin edustava säilytyskalusteratkaisu olohuoneesta eteiseen. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen valikoimaan varusteluosia. Näistä osista rakentuu kokonaisuus, joka on sekä säilytysjärjestelmä että sisustuselementti. Kokoonpano on helposti muunneltavissa, kun koti ja tarpeet muuttuvat.
20077_5733.jpg
Maailmanmestarin Kastelli-koti
Yhdistetyn hiihdon maailmanmestari Hanni Mannisen ja Heli-vaimon tyylikäs koti on nyt valmis ja täyttää sille asetetut toiveet täydellisesti.
201712_51066.jpg
Luvanvaraista
Omakotitalon kokonaisvaltainen remontin toteuttaminen vaatii huolellista alkuselvittelyä. Jo suunnittelun alkuvaiheessa on tärkeää selvittää peruskorjaukselta vaadittava lupamenettely. Remontoinnissakin täytyy välillä hakea rakennuslupa, vaikka suurimman osan remonteista saa tehdä ilman minkäänlaista rakennusvalvontaviraston myöntämää rakennuslupaa tai toimenpidelupaa. Lupa vaaditaan mm. julkisivumuutoksiin ja huonetilajärjestelyihin.Rakennusvalvonnan viranomaisilla on oikeus jälkikäteen puuttua luvattomasti, luvan vastaisesti ja muuten asiattomasti toteutettuihin korjauksiin. He voivat myös vaatia tehtyjen muutosten saattamista hyväksyttävään tilaan.Lue lisää lupa-asioista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton