• Etusivu
  • Talo

Vanhan talon remontti etenee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.11.2014
201411_41717.jpg

Lattia levytettynä kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneen seinät levytettynä.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Levypintaa ja koolauksia

Lattia levytettiin kodinhoitohuoneessa lattialämmityksen asennuksen jälkeen. Seinille ei oikeastaan tarvinnut tehdä mitään, sillä edelliset asukkaat olivat lohkaisseet yhdestä makuuhuoneesta kylpyhuoneen ja kodinhoitohuonetilan, jossa heillä tosin oli vain lämminvesivaraaja ja irrallinen kaappi.

Nyt tämä homma etenee!

Nyt tämä homma etenee! Sähkövetoja ja seinien koolausta olohuoneessa ja ruokailutilassa.
Nyt tämä homma etenee! Sähkövetoja ja seinien koolausta olohuoneessa ja ruokailutilassa.

Sisällä häärivät ammattilaiset ja ulkona talon oma väki

Kun työmiehet häärivät sisällä, niin pitäähän sitä päästä itsekin hieman hommiin. Pihasta löytyi kaksi puuta, jotka pitäisi kaataa ja tässä vaiheessa saa lähteä pihan keskeltä suuri mänty. Homma saatiin hoidettua hienosti meidän perheen miesväen rautaisella ammattitaidolla. Me naiset jännitimme osuuko metsurin tarkka arvio puun korkeudesta oikeaan vai rysähtääkö puu suoraan terassille. Arvio toden totta osui oikeaan ja puu ei edes hipaissut terassia.

201411_41719.jpg
Sisällä seinät ovat saaneet kipsilevypinnan.
Sisällä seinät ovat saaneet kipsilevypinnan.

Ruokailutilaan pönttöuuni

Ruokailutila sai arvoisensa tulisijan, ihanan pönttöuunin. Minulle oli alusta alkaen selvää, että ainoa oikea vaihtoehto tähän taloon olisi juurikin tuo perinteinen pönttöuuni ja siitä en ollut valmis tinkimään. Eikä minun onneksi tarvinnutkaan ja olen siitä äärimmäisen onnellinen. Pönttöuunin slammattu taustaseinä maalattiin pönttöuunin kanssa samalla sävyllä.

Ruokailutilaan (keittiön viereinen huone) tuli talon ainoa tulipesä ja siksi muuri slammattiin tiilitasoitteella. Kuvassa oikealla: Olohuoneen lattiassa on muisto ajasta, jolloin huoneessa vielä oli tulipesä. Halusin ehdottomasti säilyttää tuon muiston, joten lattialle ei tehdä mitään korjauksia tuohon kohtaan.
Ruokailutilaan (keittiön viereinen huone) tuli talon ainoa tulipesä ja siksi muuri slammattiin tiilitasoitteella. Kuvassa oikealla: Olohuoneen lattiassa on muisto ajasta, jolloin huoneessa vielä oli tulipesä. Halusin ehdottomasti säilyttää tuon muiston, joten lattialle ei tehdä mitään korjauksia tuohon kohtaan.

Vanhaa hirsiseinää jätettiin näkyviin

Halusimme jättää johonkin huoneista hirsiseinää näkyviin ja ruokailutilan ja olohuoneen välinen seinä oli ainoa mahdollisuus. Alunperin kaavailimme päätyseiniä, mutta seiniä purettaessa molemmista päistä paljastui vanha laudoitettu ikkunan aukko. Muissa seinissä vanhat mustat sähköputket taas aiheuttivat päänvaivaa.

Tutustu seurannan muihin osiin!

201411_41726.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45101.jpg
Puitteeton tai sivuunliukuva terassilasitus
Lumon tuo parvekelaseista tutun tavan liu’uttaa ja avata lasit sivulle nyt myös terassilaseihin. Pystypuitteeton, elegantti lasitus on siro ja miltei huomaamaton. Voit nauttia näköaloista esteettömästi ja kauniilla säällä lasitus on mahdollista avata kokonaan.Lasitettu terassi avaa uusia sisustus- ja harrastusmahdollisuuksia. Neljä vuodenaikaa näyttävät parhaat puolensa avaralla puitteettomalla Lumon lasiterassilla.Tilaa maksuton esite!
20169_47364.jpg
Paras peltikaton kiinnitys
Nurmijärveläinen Kingi Oy on löytänyt markkinaraon peltikattojen kiinnityksestä. Kattopeltien kiinnitykseen tarkoitettuja kateruuveja ei oltu kehitetty samassa tahdissa kuin kattopeltejä. Peltien korroosiokestävyys on kolmikerrospinnoituksensa ansiosta parantunut huimasti ja pelleille annetaan pitkät takuut. Kateruuvit ovat edelleen yksikerrosmaalattuja, herkästi ruostuvia ja ilman takuita. Ne ovat tuoneet harmia kuluttajille ja asennusyrityksille ruostumisen ja kattovuotojen vuoksi. Kateruuveja on jouduttu vaihtamaan ennen aikojaan.
201411_41813.jpg
Viimeistele remonttisi koristelistoilla
Gyprocilta löytyy kolme erilaista kipsistä valmistettua Gyproc Cove –koristelistaa. Listat ovat helppoja työstää sekä kiinnittää paikoilleen. Paikalleen asennetut kipsilistat viimeistelevät huoneen ilmeen. Kaksi listoista on malliltaan kourumaista kolmannen ollessa hieman koristeellisempi aaltoilevan muotoilunsa ansiosta. Asennuksen valmistuttua koristelistat voidaan pinnoittaa maalaamalla, tapetoimalla tai koristetasoittamalla –aivan kuten Gyproc -rakennuslevytkin.
20083_9429.jpg
Lapetekin allasperheuutuus BlancoLexa
Kevään trendivärit kahvi ja silkinharmaaLapetekin BlancoLexa -allasperhe sisältää viisi helppohoitoisesta ja kestävästä Silgranit®-kivimassasta valmistettua allasta. Värivaihtoehtoja on kymmenen – kevään uutuusvärinä kahvi ja silkinharmaa. Altaiden muotoilu on hyvin suoralinjainen, jolloin suurien astioiden, kuten uunipellin pesu, käy altaassa vaivattomasti. Altaan toiminnallisuutta täydentää pyökkinen leikkuulauta.BlancoLexa on täydellinen allasperhe sisältäen allasmallit niin pienen keittiön 45 cm allaskaappiin, yleisimmin käytettyyn 60 cm allaskaappiin kuin ison keittiön 80 cm allaskaappiinkin. Lisäksi mallistossa on kulmakaappiin suunniteltu 9E-malliAltaan kanssa soveltuvia hanoja ovat esimerkiksi Silgranit®-väreissä saatavat BlancoElipso ja BlancoMerkur.
20236_82306.jpg
Rouheita ja eläväpintaisia tiiliä julkisivuun
Tiili on kasvattanut suosiotaan pientalojen julkisivuratkaisuna. Suosituimmat tiilet ovat pinnaltaan rouheita ja värisävyiltään kirjavia kuten kotimaiset Korian tiilitehtaan Vuolu-tiilet.
20129_32065.jpg
Juristi auttaa sinua lakikysymyksissä
JuriNet on Suomalaisten asianajotoimistojen nopeasti kasvava ja nykyaikainen yhteenliittymä, jonka tavoitteena on tarjota vaivattomasti ja edullisesti asianajopalveluja kaikille. JuriNetin toimistoissa on Suomessa noin 50 ammattilaista. Osaava juristi löytyy JuriNetistä helposti ja he ovat valmiita perehtymään juuri sinun asiaasi.Jätä yhteydenottopyyntö!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton