• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessujen saunoissa mielenkiintoista nähtävää jokaiselle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.07.2014
20147_40341.jpg

Kohteen 13 pihasaunassa on perinteisen savusaunan tunnelmaa.

Suunnitteletko saunaremonttia vai oletko rakentamassa kokonaan uutta? Asuntomessukohteiden saunoista löytyy varmasti jokaiseen makuun jotain mielenkiintoista nähtävää sekä ideaa omaan saunaan.

Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka, siellä puhdistaudutaan sekä rentoudutaan arjen kiireistä ja huolista. Hyvä sauna ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan hyvä toteutus edellyttää myös hyvää ja huolellista suunnittelua. Oikeanlainen mitoitus sekä materiaalit, oikean kokoisen kiukaan valinta, sekä ilmanvaihto ja valaistus ovat asioita joihin tulee kiinnittää huomiota.

Kun olet rakentamassa tai kunnostamassa saunaa, ota huomioon tilan kosteustekninen toiminta, millaiset lämmöneristeet saunaan vaaditaan, miten saunatila mitoitetaan ja mitä kaikkea mitoituksessa tarvitsee huomioida lopullisia pintamateriaaleja sekä kiuasta unohtamatta.

Takapihalle oma Valmissauna

Kun kurkistaa kohteen 13 takapihalle, voi nähdä tunnelmallisen pihasaunan, jossa varmasti talon isäntäväki tulee nauttimaan vapaa-ajastaan.

Jere ja Anu Hårdin pihasauna on värimaailmaltaan tumman harmaa, käsittelynä sisäseinissä on Tikkurilan Supi-saunasuoja. Myös katossa oleva tuppeen sahattu haapa on seinien kanssa samaa sävyä, joka tekee tilaan ehkä hieman perinteistä savusaunaa muistuttavan tunnelman.

Saunan lauteet ovat järeät. Haapaiset pelkkalauteet sopivat valmissaunaan loistavasti. Lattia on pontattua lattialankkua, joka on käsitelty Tikkurilan Unica Superilla. Saunarakennuksessa itsessään on sauna sekä oma erillinen pukuhuone, jossa voi käydä vilvoittelemassa löylyjen välillä.

Pihasaunaan kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa etenkin jos on miettimässä pihasaunaa omalle pihalleen.

Haavasta valmistetut pelkkalauteet tulevat kestämään saunomista pitkään.
Haavasta valmistetut pelkkalauteet tulevat kestämään saunomista pitkään.

Tutustu myös muiden asuntomessukohteiden saunoihin:

Asuntomessujen saunoissa siirrytään tunnelmasta toiseen. Kannattaa kiinnittää huomiota laudemalleihin sekä kiukaiden sijoitteluun.

2433_889337895_201472992253.jpg
Kohde 8, Villa Elissa. Villa Elissan saunassa kiuas on upotettu lauteisiin. Valoa tilaan tuovat ikkunat.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13459.jpg
Kastelli Plazia tarjoaa modernin pohjaratkaisun
Viime vuosina muuttunut keittiökulttuurimme on antanut vaikutteita Kastellin uuden Plazia-malliston suunnitteluun. Tuloksena syntyi uudenlainen pohjaratkaisu, joka mahdollistaa nykyaikaisen elämäntavan – ruoanlaitto on nyt sosiaalinen tapahtuma ja erillinen saunaosasto voi toimia kesämökkinä. Arkkitehdin mukaan mallisto ilmentää muutosta, joka ajattelutavassamme asumisesta on tapahtunut.
20115_25991.jpg
Miksi lattia ei lämpene?
Meillä on talossa sähkölattialämmitys. Pesuhuoneessa termostaatin asteikko on 1-5. Lattia on silti aivan kylmä, vaikka vääntää termostaattia isommalle. Lämmitys lähtee päälle (punainen valo syttyy) vasta, kun termostaatti on täysillä.Mikä mahtaa olla vikana? Vai onko laite jotenkin viallinen?
20109_23152.jpg
Alusmattoa tarvitaan
Hyvän lattianalustuotteen tehtävä on estää mahdollisen kosteuden pääsyn lattianpinnotteisiin sekä mahdollistaa kosteuden poistumisen rakenteesta. Samalla se toimii hyvänä askeläänieristeenä sekä tasaa alustan epätasaisuuksia.Betonisten välipohjien tai kosteiden tilojen (esim. saunan ja pesutilojen) yläpuolelle asennettaessa parketti vaatii aina kosteuseristeen.
201810_55104.jpg
Pakkasessa ilman esilämmitystä käytettävä pistoolivaahto
Tytan ICE 65 toimii kylmissä lämpötiloissa, joissa tavallinen pistoolivaahtopullo on tuotava lämpenemään sisätiloihin ennen käyttöä.Katso videolta muun muassa, miten talvivaahdon käyttäytyminen eroaa kesävaahdosta, kun pakkasta on -20 °C.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kunnallisteknisten ja muiden liittymien saannin varmistus
Toimenpiteet:Kunnallisteknisten liittymien saanti varmistetaan työn käynnistyessä.Vastuuhenkilöt:ValvojaDokumentit:TilauksetHyväksyntä:Projektipäällikkö
20218_71950.jpg
Linjalattiakaivo tuo lisää vapautta unelmien kylpyhuoneen toteuttamiseen
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisten kylpyhuoneratkaisujen toteuttamiseen. Upean designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä luotettava lattiakaivojärjestelmä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton