• Etusivu
  • LVI

Oletko hoitanut lämpöpumppuasi oikein?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 07.11.2013
201311_36988.jpg

Poistoilma- ja maalämpöpumpun laitteen näyttö on helposti luettavissa ja käytettävissä.

Lämpöpumpun hoito

Omistajana kannat päävastuun laitteestasi. Laitteen toimintaa on syytä seurata säännöllisesti, jotta se pysyisi toiminnassa pitkään ja mahdollisiin toimintahäiriöihin pääsee heti kiinni.

Varmistaaksesi laitteesi optimaalisen toiminnan sinun on hyvä tarkistaa seuraavat asiat säännöllisesti:

  • Tarkista, että lämmitysjärjestelmä on ilmattu huolellisesti
  • Tarkista, että pattereiden ja lattialämmityksen termostaatit ovat täysin auki
  • Tarkista, että kiertovesipumppu on käynnissä
  • Tarkista, että lämpöpumpun ulkolämpötila* täsmää todellisen lämpötilan kanssa
*Muutaman asteen ero on laitteen ja ulkomittarin näyttämän lämpötilan lukeman hyväksyttävää, mutta jos erot ovat suurempia, tulee ottaa yhteys huoltoon. Varmista ensin, ettei ero lämpötiloissa johdu ulkoisista vaikutuksista kuten auringosta tai ilmastoinnista. Ulkolämpötilan anturi on sijoitettava talon pohjois- tai luoteispuolelle, jottei esimerkiksi aamuaurinko vaikuta siihen.

Lue lisää NIBE ilmavesilämpöpumpuista

Lue lisää NIBE maalämpöpumpuista

Lue lisää NIBE poistoilmalämpöpumpuista

NIBE maalämpöpumppu

Laite on periaatteessa huoltovapaa, mutta laitteiston säännöllinen tarkistus on kuitenkin suositeltavaa.

- Maalämpöä sitovan lämmönkeruunesteen ei tulisi normaalisti vähentyä; pumppu vain kierrättää sitä järjestelmässä. Useimmissa asennuksissa on tasoastia, josta voidaan tarkistaa, onko järjestelmässä riittävästi nestettä. Joissakin asennuksissa on tasoastian tilalla paisuntasäiliö, josta voidaan tarkistaa järjestelmän paine. Paisuntasäiliöllisissä järjestelmissä paineen tulee olla vähintään 0,5 bar. Ota yhteyttä asentajaan, jos tarvitset apua lämmönkeruupiirin täyttämisessä.

- Jos lämmitysjärjestelmään sisältyy käyttövesivaraaja, sen varoventtiili päästää joskus vettä. Varmista sen takia, että varoventtiilin poistovesiputkesta tuleva vesi valuu viemäriin. Varoventtiilin toiminta pitää tarkistaa säännöllisesti.

NIBE ilmavesilämpöpumppu

Ulkoyksiköt vaativat jonkin verran hoitoa. Näin hoidat parhaiten ulkoyksikön:

  • Tarkista säännöllisesti ettei sen edessä/sisällä ole lehtiä, lunta tms.
  • Ole erityisen tarkkaavainen voimakkaan tuulen ja lumisateen yhteydessä, koska lumi saattaa tukkia säleiköt
  • Estä lumen kinostuminen niin, että se ei peitä säleikköä
  • Pidä ulkoyksikkö vapaana lumesta ja jäästä.
  • Puhdista tarvittaessa kondenssivesiallas ja poistoputki lehdistä ja muusta roskasta.

NIBE poistoilmalämpöpumppu

Käynnistämisen jälkeen lämpöpumppusi vaatii hieman hoitoa. Laitteiston toiminnan säännöllinen seuranta on suositeltavaa.

- Talon ilmanvaihtoventtiilit on puhdistettava säännöllisesti, jotta oikea ilmanvaihto säilyisi. Huom! Venttiilien asentoa ei saa muuttaa.

- Suodattimien puhdistus: Kun on aika puhdistaa suodattimet, laite ilmoittaa siitä muistutuksen/hälytyksen muodossa. Tehdasasennuksen mukaan hälytys ilmestyy joka kolmas kuukausi, huomaa että suodattimen tarve vaihtamiselle/puhdistamiselle voi olla myös lyhyempi. Huomioi, että suodattimien vaihdon aikaväli nollataan kun lämpöpumpun virtakytkin kytketään pois. Suodatin vaihdetaan tarpeen mukaan.

NIBE Uplink™

NIBE Uplink`in avulla voit hallita kiinteistösi lämpöpumppua nopeasti ja yksinkertaisesti ja riippumatta siitä, missä satut olemaan.

NIBE Uplik`in ja internetin avulla saat nopeasti yleiskuvan lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta.

Jos sinulla on useampia lämpöpumpulla varustettuja rakennuksia, NIBE Uplink tarjoaa vielä lisää etuja , koska se auttaa sinua ulkoisessa valvonnassa.

Rekisteröi maalämpöpumppusi täältä

Rekisteröi ilmavesilämpöpumppusi täältä

NIBE Uplink™ helpottaa laitteidesi seurantaa.
NIBE Uplink™ helpottaa laitteidesi seurantaa.

Yhteys huoltoon

Jos laite vaatii ammattimiehen huoltoa, niin muista nämä.

Ennen kuin otat yhteyttä huoltoliikkeeseen, kirjaa paperille ylös:

- Mistä tuotteesta on kysymys?

  • Malli
  • Valmistenumero
  • Asennuksen ajankohta

- Mitä lisävarusteita on asennettu?

- Mikä tuotteessa on vikana?

  • Kirjaa ylös vikakoodi näytöltä
NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
20081_7929.jpg
Helo Deco - viihtyisä saunamaailma
Maailman johtavana saunatuotteiden valmistajana Saunatec tunnetaan kaikkialla korkealaatuisesta tuotekehityksestään ja muotoilustaan. Kiuasmuotoilun uusi suunnannäyttäjä Ristomatti Ratia loi suositun Helo Tonttu -sarjan. HELO DECO -saunansisustus luotiin jatkamaan näin alkanutta uutta muotoiluilmettä.
20121_29061.jpg
Soklex-perustuskoulu, osa 4
Betonin ominaisuuksistaBetoni on keinotekoista kiveä, joka syntyy sementin, veden ja runkoaineen (kiviaines) ja mahdollisten lisäaineiden muodostaman seoksen kovettumisreaktiona. Lisäaineilla pyritään saamaan betoniin parempia ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi parempi työstettävyys, tiiviys, lujuus sekä ympäristöolosuhteet huomioon ottaen säilyvyys. Betonille on ominaista hyvä puristuslujuus ≥ 30 (Mpa) ja kestävyys ympäristötekijöitä vastaan. Betonin vetolujuus on pieni, vain noin kymmenesosa nimellispuristuslujuudesta. Yleensä betonirakenteiden suunnittelussa pyritään tilanteisiin, jossa betonille ei tule vetorasituksia ja syntyvät vetojännitykset pyritään siirtämään raudoituksena toimiville teräksille. Betoniraudoituksen ja betonin tulee tarttua toisiinsa lujasti, jotta teräs ja betoni toimivat yhtenä rakenteena. Yleisesti raudoituksena käytetään harjaterästä kuten myös Vaateri -perustusvalumuoteissa. Teräksen harjakset auttavat teräksen ja betonin välisessä tartunnassa. Teräkset ruostuvat, jos ne joutuvat alttiiksi kosteudelle ja hapelle. Vaateri -teräsbetoniperustusrakenteessa ne eivät ruostu, koska niiden ympärillä on riittävän paksu, suojaava betonikerros.
Talon julkisivupiirros
Ammattilaisten avulla vaativakin remonttihanke onnistuu
Esimerkissämme omakotitalon puolilämmin ullakko muutettiin lämpimäksi ja viihtyisäksi työhuonetilaksi. Remontissa uuden työhuoneen yhteyteen rakennettiin kylpyhuone ja oma parveke. Uusi kattoikkuna ja ovi parvekkeelle tekevät tilasta valoisan. Arkkitehti Tero Seppänen Doventus Oy:stä ratkaisi tilankäytön kasvaneen perheen tarpeisiin sopivaksi. Osaava suunnittelutiimi huolehti myös rakenteiden ja ilmanvaihdon sekä sähköistyksen suunnittelusta. Laadukkailla suunnitelmilla kilpailutettiin urakoitsijat. Vaativa remonttihanke suoritettiin tarkan valvonnan alla, jolloin asukkaat pystyivät luottamaan ammattilaisten avulla aikaansaatuun lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton