Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Välipohjaongelma

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 5.1.2014 klo:21:10
Uudisrakennus 1½ kerroksinen talo. Alakertaan valettu lattia 4 kk ennen yläkerran lattia valu. Välipohjaan harvalaudoitus, muovi, ja ekovilla puhallettu jonka päälle laudat, kipsilevyt (+primer) ja vesikiertoinen lattialämmitys ja lattiavalu. 3 viikkoa lattiavalun jälken huomattiin portaikkoaukossa kipsilevyjen alla olevissa laudoissa paikoittain harmaata pölynnäköistä massaa. Mitä se on ja mitä pitäisi tehdä?
Virallinen vastaus

On vaikea tietää, mitä tuo pöly on. Yksi vaihtoehto on, että lattiavalun yhteydessä on sementtiä sisältävää vettä päässyt rakenteen sisään ja kuivuessaan muodostanut harmaata pölyä. Mielestäni asialle ei tarvitse tehdä mitään. Jos pölyn määrä lisääntyy, rakenne on otettava auki ja selvitettävä, mistä sitä tulee.Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Välipohjaongelma":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: