Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Välipohjakannattajien vinojäykistys

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 26.3.2003 klo:13:11
Tarkoitus on hoitaa välipohjakannattajien (tässä tapauksessa 45X260, k450) poikittaissuuntainen jäykistys niiden väliin tulevilla ristikkojäykisteillä (vrt. esim. rt-kortti 84-10617:puulattiat, kohta 2.3). Rakennesuunnittelija on merkinnyt ko. jäykisteet tehtäväksi 22x100 laudasta, jota työmaalta tietysti löytyisi yllin kyllin. Itseäni hiukan arveluttaa, miten tuollaiset saa naulattua halkaisematta. Em. RT-kortissa vinojäykisteiden kaliiperiksi ehdotetaan 50x50, joka tuntuisi luontevammalta, mutta sitä täytyisi sitten hankkia varta vasten ja heittää hyvät laudanpätkät kamiinaan.. Vastaava arveli, että nuo 22x100:tkin sinne jotenkin voisi saada, mutta mielelläni kuulisin vielä neljännen mielipiteen asiasta. Onkohan tuollaisia tehty laudalla?Virallinen vastaus
Suunnittelija on määrännyt laudan syrjälleen pystyyn, jolloin naula lyödään sivusta vinosti. Jos lauta tulee lappeelleen vaakaan, naula lyödään edelleenkin leveältä puolelta. Jos naulaa yrittää lyödä kantin puolelta, siinä käy tottumattomalta juuri kuten ennustit. Miten naula ei halkaise lautaa niin helposti? Siten, että naulan terä lyödään vasaralla tylpäksi. Yksi napautus riittää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Välipohjakannattajien vinojäykistys":

HUOM! Voit kysyä jatkokysymyksen liittyen aikaisempaan kysymykseesi

Kysy Jatkokysymys

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: