Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

välikaton ääneneristys

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 20.1.2011 klo:20:07
Hei!Olisiko hyviä neuvoja äänen eristykseen,kyseessä kesällä rakennettu laajennusosa(sauna,pesuhuone,kodinhoito huone+makuuhuone).Välikatto eristetty koko alueelta 160 mm spu-levyllä,alapuolella paneeli,yläpuolelle tarkoitus lisätä reunoille puhallusvillaa/kautta keskelle 100mm mineraalivillaa,enempää ei sovi kun tarkoitus tehdä sinne parveke ja tulevaisuudessa ehkä huone.Mutta nyt olen jo huomannut että äänet kuuluu alhaalta ylös tosi selvästi,tuo rakenne on kuin kitaran pohja,se ylöstuleva lisävilla ei varmaan kuin vaimenna vähän sitä äänen kulkua,miten sitä olisi viisasta tuonne alas saada sitä ääneneristystä,siinä kun on vielä noita kostean tilan kattojakin kyseessä,joku akustiikka levy ei taida suihkun katossakaan kestää?

Kake
Kysymyksiä: 6 kplVirallinen vastaus
Tarkasta uretaanilevyn asennus. Saumojen vaahdotus pitää olla tehty kunnolla. Pienikin ilmareikä tuo äänet ylös. Jos saumausta ei ole tehty, tee se. villa parantaa äänieristystä. Alapuolelle ei kunnolla eristettä saa. Vaimennus paranee, kun tilaan tulee lattialevy.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / välikaton ääneneristys":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa