Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Teollisuusvalu

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 30.7.2012 klo:20:20
Kohteena pienteollisuushalli, jonne kohdistunee jonkin verran koneliikennettä sisälle: traktorilla, pakettiautolla, trukilla.

Ehdotukseni lattiavaluksi on:

10 mm paksu raudoitusverkko, 150 mm silmällä, nostetaan 5 cm tai 7 cm maasta irti korpuilla, ja betonilaatan paksuus n. 15 cm (150 mm).

Suunnitelmissa oli alunperin hyväksytty 5 mm paksu raudoitus, mutta tuplaisin kyllä raudoituksen paksuuden 10 millimetriin.

Entä, mikä olisi oikea lujuusluokka betonille?

Tietäen, että suunnittelija ratkaisee asiasta loppupeleissä.

Teräs Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 161 kplVirallinen vastaus
Mielestäni oma esityksesi on parempi kuin mainitsemasi hyväksytty raudoitus. Riippuen teollisuushallin käyttötarkoituksesta myös yläpinta laatasta saattaa vaatia raudoituksen. Raudoituksen määrään vaikuttaa myös liikuntasaumojen määrä ja maaperän kantavuus. Betonin lujuusluokka on todennäköisesti K35.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Teollisuusvalu":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: