Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Siporex yläpohjan/katon rakenne

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 10.10.2009 klo:15:21

Haluaisin tehdä kustannusvertailua siporex lankuilla toteutettavan vinon yläpohjan ja puisten kattoristikoiden välillä. Olen kuitenkin kuullut, että siporex lankkujen päälle täytyy joka tapauksessa asentaa ammattilaisten valmistamat puiset kattotuolit, jolloin siitä seuraava lisäkustannus tekee vaihtoehdosta verrattaen kalliin. Eikö siporex lankkujen päälle asennettavan yksinkertainen koolaus riitä katemateriaalin kiinnitystä varten? Paljonko lisäeristettä täytyy siporex lankkujen päälle laittaa, jota saavutetaan 500mm puhallusvillaa vastaava U-arvo?
Virallinen vastaus
Siporexin ohjeissa on käytetty nimitystä kattotuoli, mutta todellisuudessa se tarkoittaa vesikattoniskaa, jotka asennetaan Siporexista tehtyjen korokkeiden päälle. Jos laskin eristävyyden oikein, villaa tarvitaan noin 30 cm. Kustannusvertailua voit tehdä KotiOptimilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Siporex yläpohjan/katon rakenne ":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa