Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakennesuunnitelman velvoittavuus

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 2.12.2006 klo:0:17
Muutimme äskettäin 90-luvun alussa valmistuneeseen omakotitaloon. Talossa on maanvarainen matalaperustus. Lattian pinta alle 30 cm maan pinnasta. Rinneratkaisun vuoksi pintamaa viettää talosta poispäin paikoin vain 1 m matkalla. Salaojat on. Sokkelit betonisia lämpöharkkoja. Sokkelin maanalaista osaa ( perusmuuria) ei ole pinnoitettu tai eristetty mitenkään. Rakennesuunnitelmissa perusmuurissa on bitumieriste, jonka yläpinta jää maanpinnan alle. Onko tämä rakennusvirhe, joka oikeuttaa arvon alennukseen tai virheen korjaukseen?

NK
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Kaupan jälkeen löytyvien salaisten virheiden pitää olla oleellisia. Tämä tarkoittaa, että korjauskust...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.
Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.
Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Rakennesuunnitelman velvoittavuus":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lattiavalun kuivuminen ja eristeet

Valamme yksikerroksisen talomme maanvaraisen lattian (n. 200 m) parin viikon sisällä. Ulkoseinän 150 mm villat ovat paikoillaan ja höyrynsulkumuovi asentamatta.(Rakennesu...