Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Rakenne valun alle? Millä tulisi suojata puurakenteet lattiatasoitteelta?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 27.2.2009 klo:10:31

Terve!

Puurakenteisen välipohjan päälle rakentuvan kylpyhuoneen- ja saunan lattiaan pitäisi tehdä tasoitevalu, jolla saadaan kaadot tehtyä lattiakaivoa kohti. Kaksi asiaa on auki?

Millä suojata puiset alajuoksut tasoitteelta kun olen kuullut, että valu ei saisi koskea puisia alajuoksuja? Laitanko jonkun sivelyn tai materiaalin puiden pintaan suojaksi ennen tasoitetta? (Puiset 2x4" alajuoksut on seinien pohjana ja valu tulee näihin kiinni) Entä itse filmivanerinen pohja tarvitseeko se jonkun primerin tms?

Toinen kysymys liittyy pohjarakenteeseen..

Välipohjan kantavuus on ok, sillä siinä kohtaa menee paksut hirret tiheään ja jänneväliä on edelleen tihennetty tupla 2x4" rangalla. Onko pinta rakenne riittävän tukeva kaatojen valua varten, kun kantavan rangan päällä on vanha lautalattia (23mm ponttilauta ruuvattu) ja sen päälle on asennettu 23mm filmivaneri. Tilan koon takia filmivanerin kappaleita on 2kpk. Molemmat noin 3 neliömetriä. Riittääkö rakenteen jäykkyys päälle tulevalle lattialämmitysmatolle ja tasoiteelle? Lattia tuntuu tosi tukevalta mutta levyjen sauma kohta arveluttaa, ettei tasoite vaan murru siitä ajan saatossa. Mietin vaan että pitääkö ehdottomasti olla tällaisten levyn saumankohdan alla toinen levy? Vai riittääkö se vanha lautalattia. Jäykistääkö itse tasoite rakennetta lisää?
Virallinen vastaus
Rautakaupasta voi ostaa noin sanottua valukaistaa. Sillä voi erotuksen tehdä. Puu jää hyvin vähän tasoitteen alle, ja tuo...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Rakenne valun alle? Millä tulisi suojata puurakenteet lattiatasoitteelta?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa