Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Puuvälipohjan päällysrakenteet

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 24.7.2004 klo:22:43
Minulla on 1,5 kerroksinen talo. Teen yläkertaa ja haluan tietää miten tehdä lattia. Olen laittanut 200 mm:n palkkien päälle jo aiemmin ponttivanerin 25 mm. Ongelmat: 1. Palkkien hiipuminen on noin 10-15 mm:n luokkaa, haluan saada lattiapinnoitteen suoraan, mutta miten? Onko jotain ns. fillerihiekkaa millä sitä tasoittaa, vai voiko laittaa puun päälle jotain tasoitetta? Pinta-alaa noin 100 m2 eli ei kovin kalliita ratkaisuja. 2. Ääneneristys alakertaan päin. Jos laitan vain parketinalusen ja parketin, niin kuuluu kopina läpi. Onko olemassa jotain 10-20 mm:n paksuista materiaalia, joka eristää lattiapinnoitteen ja vanerin?
Virallinen vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Puuvälipohjan päällysrakenteet":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Vesieristykset sisäkatossa

Meillä on puurakenteinen talo, jossa kosteissa tiloissa rossi- ja puuvälipohjan päälle valetut betonilattiat. Nyt meille ollaan suunnittelemassa vesieristykset khh, kylpy...