Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Purueriste yläpohjassa

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 9.10.2012 klo:14:53
Asun 50-luvun talossa, jossa on yläpohjassa perinteinen purueriste. 20 vuotta sitten lisäsin purua ja se nyt ottaa laipioissa kattoon kiinni. Samalla tein kumpaankin päätyyn 20x20cm tuuletusaukot. Pitäisikö olla huolissaan,että kattolaudotus mätänee???. (suurimmalta osin laipiothan on puolikylmää tilaa) Katossa täyslaudoitus ja vanha huopakatto, jonka päällä tiilikuviopeltikatto. Huoneiden katoissa vanha rakenne puukuitulevy ja tervapahvi?, jonka päälle on myöhemmin laitettu lisäeristeeksi 50mm villaa tervapahvi ja paneelit.Virallinen vastaus
Kun korjaus on tehty kauan sitten eikä kattolaudoituksessa nyt näy lahoamista, mielestäni ei tarvitse olla huolissaan. Puru kannattaa kuitenkin poistaa niin, että laudoituksen ja eristeen väliin jää vähintään 10 cm tuuletusrako. Vesikaton alapuolta kannattaa seurata talvella, jotta näkee, syntyykö kondenssia, jolloin osaa myös parantaa tuuletusta.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Purueriste yläpohjassa":
Jäsenen antama (11.9.2013 klo:22:32) kommentti

Vesikattohan on tehty 2x4:sta eli sittenhän sinne ei jää yhtään eristettä???


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa