Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Pintalaatan raudoitus

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 31.12.2007 klo:7:45
Olemassaolevan vanhan maanvaraisen betonilaatan pintaan kiinnitän lattialämmitys putkiston ja valan päälle uuden n.50mm paksun pintalaatan. Uuden laatan mahdollinen käpristyminen, on näin tapahtuessaan erityisesti tulevalle klikkerilattiapinnoitteelle melkoinen myrkky. Onko raudoituksesta apua estämään käpristyminen? Jos niin minkälaista raudoitus verkkoa tulisi käyttää ja mille korkeudelle valua verkko tulisi sijoittaa (putkien ylä vai alapuolelle).

Skörde
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Raudoitus ei käyristymistä estä. Vanha betonipinta kannattaa puhdistaa. Ainakin nurkkiin kannattaa porata tai ampua vaarnatappeja. betonin pintaan kannattaa laittaa tartunta-aine. Lämmitysputkisto asennetaan vanhan betonin päälle. Sen päälle asennetaan 4 mm verkko estämään betonin kutistumahalkeamia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Pintalaatan raudoitus":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa