Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Minkälainen lattiarakenne?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 3.6.2013 klo:8:45
Projektina on vanhan peruslaatan päälle tehdyn puurakenteisen lattian muuttaminen nykyaikaisemmaksi, johon tulee vesikiertoinen lattialämmitys. Olen poistanut puurakenteet ja purut(olivat muuten aivan kuivat) ja pohjalaatta on kauttaaltaan bitumoitu. Mikä olisi järkevin tapa toteuttaa lattiarakenne, jossa lattialämmitys olisi pintalaatassa. Lattiarakenteen korkeus saa olla korkeintaan 300mm pohjalaatasta pintalaatan pintaan. Pohjalaatta on kauttaaltaan maanpintaa ylempänä ja tarkoitus on rakentaa routasuojaus& salaojat.

sähköraksamies Käyttäjä on mies
espoo, suomi
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Mielestäni lattiarakenne kannattaa edelleenkin toteuttaa puusta. Pintale...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava >>sisäänkirjautunut<< palveluun.

Liity jäseneksi >>tästä<< Jäsenyys on maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Jäsenenä voit myös itse kysyä kysymyksen palstalla.


Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Minkälainen lattiarakenne?":
Jäsenen antama (4.6.2013 klo:8:36) kommentti

Lattiarakenteeseen ei jää mitään eloperäistä mikä voisi lahota. Tarkoitus on laittaa eristeet(SPU/EPS)vanhan pohjalaatan päälle ja betonivalu pintaan. Arveluttaa vain rakenteen toimivuus, jos kosteutta muodostuu, sillä bitumipinnaltahan kosteus ei pääse alas, eikä tällätavoin eristetyssä lattiassa myöskään ylöspäin. Vai voiskohan toimia?


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa