Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Liittolaatan valaminen ja eristys

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 6.2.2009 klo:16:04

Taloon tulossa tuulettuva alapohja+ kellari. Tarkoituksena laittaa ontelo- tai liittolaatta. Mietin, olisiko mahdollista/järkevää tehdä niin, että valaisi liittolaatan kerralla kuntoon: lattialämpö- ja vesiputket suoraan valuun, ja eristäisi koko homman alapuolelta. Tässä yhteydessä kiinnostaa erityisesti lattialämmityksen toiminta tässä tapauksessa, mahdolliset kastepisteasiat sekä eristeen toiminta. Reuna-alueillahan liittolaatta jäisi sokkelin päälle (kylmäsilta?), mutta alla olisi leca-harkkoja, jotka jo sinänsä jonkin verran toimivat eristeenä... olisiko rakenne varmatoiminen ja hyvä verrattuna valu+styrox+valu rakenteeseen?


Tommi99 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 1 kplVirallinen vastaus
Liittolaatasta tulee vähintään 16 cm vahva. Lattialämmityksen asennus noin vahvaan laattaan ei ole oikea ratkaisu. Laatta ei mitenkään ehdi reagoida sisätilan lämmönvaihteluihin. Rakennesuunnittelija tekee suunnitelman, mutta oheisessa linkissä on periaate.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Liittolaatan valaminen ja eristys":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa