Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Leijonalevyä lattiaan?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 14.6.2004 klo:7:48
Hei! Rossipohjaisen lattian päälle on 80-luvun lopussa laitettu 22m lastulevy. Levyssä on joissain kohtaa painaumia yms. Haluaisin päällystää lattian Karkapan(Leijonalevy) 9 mm ja saada samalla lattian oikeaan korkoon muiden huoneiden kanssa. Miten tällainen levy kiinnitetään lattiaan ja miten se sopii laminaatin tai muovimaton alle? Laminaatin valmistaja sanoo alusta vain, että sen on oltava tasainen, luja ja liikkumaton

Teme-1 Käyttäjä on mies
Kysymyksiä: 33 kplVirallinen vastaus
Syy lastulevyn painumaan pitää selvittää. Normaalisti painumaa ei tule. Jos kaikki on kunnossa, lattian voi tasoittaa puulattian tasoitteella. Pinnan tasaisuusvaatimus on ± 3 mm. Sen päälle voit asentaa mainitsemasi levyn. Se sopii laminaatin pohjaksi. Vahva muovimatto soveltuu myös, mutta ohuemmassa muovimatossa voi saumat tulla vähän näkyviin. Levy kiinnitetään valmistajan ohjeen mukaan naulaamalla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Leijonalevyä lattiaan?":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa