Jäsenen Monta antama (3.12.2010 klo:23:32) kommentti Halloo Halpakorjaus! Sinnehän on kiivetty ja Halpakorjaus tehty: "Saumojen kittaaminen vaikuttaa asian hämärtämiseltä ja ajan peluulta." Eikös se halpakorjaus olekaan pätevä. Miten ihmeessä sitä vielä halvemmin korjataan, jotta Halpakorjaus on tyytyväinen? Niin sinnehän kannattaa viedä hesarin vuosikertakin vai olisiko sittenkin halvempaa, mutta vähintään yhtä paljon paperia sisältävää lehteä tai yhtä luotettavasti saadaan ne halvalla korjatut vuotokohdat selville sillä luotettavalla "seiskalla".
Jäsenen J386674917 antama (5.12.2010 klo:12:35) kommentti Kiitos neuvosta.Yläpohjassa ei ole ryömintätilaa.Rakentaja on käynyt katolla useaan otteeseen, eikä ole löytänyt vuotokohtia.Mikähän selvitystapa auttaisi?
Jäsenen Monta antama (5.12.2010 klo:14:24) kommentti Taitaapa asia olla sillä tavalla surullinen, kuten niin monissa miljonissa rakenteissa: 1) höyrynsulku vuotaa tai puuttuu kokonaan tai on helvetin repaleinen 2) villoitus on tehty päin päin päin...persahteria, jolloin kohdittain ei ole villaa/eristystä lähes ollenkaan 3) vähintään toinen 1)/2)aiheuttaa runsaan kondensoitumisen aluskatteen alapintaan, jolloin riittämättömän tuuletuksen puuttuessa se kondensoitunut vesi tulee pianovoiman vaikutuksesta sinne yläpohjan villoihin ja siitä sitten höyrynsululle (jos on) ja siitä sitten levytykselle ja sitten huoneistoon. On vielä huomattava, että se/ne vuotohdat eivät läheskään välttämättä ole juuri sillä kohdalla missä se vesi tippuu huoneistoon. Jotta tarkemmin pystyy ottamaan kantaa, niin kyllä se paikka on tarkemmin nähtävä, vaikkapa kuvina.
Jäsenen Betonitohtori antama (6.12.2010 klo:8:50) kommentti Ensinnäkin vesikatetta ei kannata korjata kittaamalla! Toiseksi kysyjälle, milloin vettä tulee? Sateella vai sateen jälkeen, poudalla tai jonain muuna aikana... Tämä on tärkeä tieto...
Jäsenen Pete antama (6.12.2010 klo:17:59) kommentti Kerrostalon ullakkoasunto? Rakennusvuosi 2001? Onko kuitenkin niin, että talo on vanhempi ja huoneisto on jälkeenpäin ullakolle rakennettu? Vaikea uskoa, että uudessa talossa tehtäisiin tuollaisia ratkaisuja ja katto vuotaisi alusta asti ilman, että yhtiötä kiinnostaa.
Jäsenen Monta antama (6.12.2010 klo:18:28) kommentti Kyllä varmaan näin on, sillä noita oletettavia juttuja on paljon. Ne ovat usein sellaisia, joissa on laajennettu "omin voimin" vintille, jolloin niisä on persitty niin helvetisti. Halpakorjaus on ollut elementissään. Kaiken lisäksi, kun ne persitsijät huomaavat virheet, niin niitä ei suostuta "säästäväisyyttä" mitenkään korjaamaan. Kaiken lisäksi siinä on pommin lisäksi vielä toinenkin pommi, sillä nuo jutut on pantava myös isännöitsijätodistukseen, niin silloin ollaan siinä tilanteessa, että mahdollisille ostajille on maksettava myytäessä ja silloinkin vain täysin hölmö ottaa vastakseen sellaisen huoneiston. Halpakorjaus kannattaa. Ja toisaalta nehän on tehty asoy:n luvalla, jolloin tappelu on myöskin valmis: Keille kuuluu vastuu ja maksuvelvollisuus/korjausvelvollisuus, jolloin taas viemärit vuolevat kultaa. Ei naurata! Ei! Halpakorjauksena nuo kyllä sujuvat aivan hyvin ja hyvin pyyhkii!
Jäsenen rakrak antama (7.12.2010 klo:21:29) kommentti Lämpökuvaus huoneistostasi voisi paljastaa jotain yläpohjan eristemääristä. Vuoto voi olla myös esim eristämättömien iv putkien kondensointia. Uusi tai uudehko ei ole tae laadusta Kannattaa muistaa että suomessa kolme suurinta rakentavaa yhtiötä ovat kaikki häikäilemättömiä pörssiyhtiöitä tavoitteena vain ja ainoastaan maksimaalinen tuotto ja mahdollisimman nopeasti.
Jäsenen Mestari antama (8.12.2010 klo:14:59) kommentti Kyllä mielestäni kaikki yritysmuotoinen rakentaminen perustuu voiton tavoitteluun.
Jäsenen Betonitohtori antama (8.12.2010 klo:15:24) kommentti Ei se ole voitontavoittelua vaan yritysten pitää tuottaa voittoa. Jos yritystoiminta ole kannattavaa tulee konkurssi.
Jäsenen vaihtoehtoja antama (9.12.2010 klo:0:26) kommentti Ja ammattimainen rakentaminen ei sisällä halpakorjauksia. Siinäkin tulee konkurssi.
Jäsenen N65 antama (9.12.2010 klo:7:24) kommentti Ota yhteys kunnan terveysvalvontaan. Tulevat mittaamaan mikrobit ja sitä ennen kysyvät taloyhtiön isännöitsijältä korjausaikataulua vahingolle. Terveystarkastajan yhteydenotto saa isännöitsijään kyllä liikettä... Kaikki bisnes perustuu voittoon. Eri asia sitten on, millä keinoin niitä voittoja tehdään.
Jäsenen k0k4 antama (9.12.2010 klo:10:10) kommentti Missäpäin terveystarkastaja noita vielä mittailee? Taitaa todellisuudessa käskeä tilata sisäilmalausunnon ulkoistetulta osapuolelta, jonka luettuaan voi sitten laittaa vipinää kinttuun.
Jäsenen N65 antama (9.12.2010 klo:10:48) kommentti Espoossa olisivat tulleet syyskuussa mittaamaan, mutta taloyhtiö teki remontin ilman mittaamista. Siis mittaus olisi ollut terveystarkastajan toimenpide, mutta taloyhtiölle riitti pelkkä heidän soittonsa, että "asia on heille tullut käsiteltäväksi ja asunnossa tehdään mittaukset". Sitä tosin en tiedä, olisiko mittaaja ollut joku kolmesta terveystarkastajasta, vai olisivatko tilanneet palvelun muualta. En tiedä tarkalleen kaupungin omia ohjeita.
Jäsenen Betonitohtori antama (9.12.2010 klo:14:09) kommentti Pääasiassa mittaukset suorittavat ulkopuoliset konsultit, koska terveystarkastajat ovat harvoin rakennusalan asiantuntijoita.
Lisää kommentti*