Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

krossipohja

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 27.3.2012 klo:21:02
Tuulettuva alapohja jossa on muovi soranpäällä, miten jos tuon kelmun alapintaan kertyy vesipisaroita, mitä pitäisi tehdä ja onko tuo normaalia? Haihtuuko tuo pois?

jomppe
Kysymyksiä: 130 kplVirallinen vastaus
Muovi on asennettu perusmaan päälle siksi, että se estää maakosteuden nousun ryömintätilaan. Kun suhteellinen kosteus alapuolella nousee riittävän isoksi, vesi kondensoituu muovin alapintaan. Ilmiö on normaali. Jos perusmaan pinta on muotoiltu oikein, veden pitäisi valua muovia pitkin rakennuksen reunoille. Jos vettä kertyy paljon, se kulkeutuu salaojiin. Jos näin ei tapahdu, perusmaa kostuu pinnastaan, mutta kosteus tasaantuu kesän aikana takaisin perusmaahan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / krossipohja":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

krossipohja

Minkälainen on tarkalleen n.s. krossipohja?...

Saunan puulattia

Saunan puulattia pitäisi uusia. Krossipohja. Kannattaako ja voiko sen tehdä lämpökäsitellystä ponttilaudasta? Onko sellaista? Jos puulattian laatoittaa, kestääkö laatat p...

Kesä-asuttavan mökin oikea seinärakenne.

Haluaisin tarkan oikean ohjeen seinärakenteeseen. Kyseessä lautavuorattu mökki, vm. 1977. krossipohja+100mm villaeristeinen lattia, samoin katossa 100mm vi...