Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Kondenssivettäkö?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 12.1.2005 klo:10:38
Huomasin pari viikkoa sitten keittiön höyrynsulkumuovin päällä pienen määrän vettä (alle 1 dl). Kävin katsomassa katsomassa vintillä tuleeko vesi katosta, mutta puhallisvillat näyttivät kuivilta. Aloin epäilemään että vesi tulisi liesituulettimen iv-putkesta, joka kulkee tuon havaitun vesikohdan päältä. Voiko tuonne iv -putkeen kondensoitua vettä kun putki on ollut tulpattuna sisältä koko ajan, eli mitään ilmaa sisältä ei tuonne putkeen ei ole toistaiseksi mennyt? putki on eristetty Glavaflex-solukumilla, ja kulkee suuriman osan matkasta puhallusvillan sisällä, loppupäässä on sitten vain tuo solukumieriste, kun noustaan läpiviennille.

Kysyjä
Kysymyksiä: 3 kplVirallinen vastaus
Jos putki on tulpattuna sisältä muovilla, siitä voi mennä kosteutta läpi. Putkessa pitää olla reikä, jos vesi pääsee muovin päälle. Olisiko höyrysulussa reikä, ja putki on kylmä villojen välissä. Vesihöyry tiivistyy putken pintaan, ja valuu muovin päälle. Tuo kannattaa seurata pidempään, jotta näet, missä lämpötilassa vettä muovin päälle tulee.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Kondenssivettäkö?":

Muuta aiheeseen liittyv�� luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: