Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Ilmastointipuken kondenssivesi vuotaa sisäkattoon

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 18.2.2009 klo:8:01

Tuuletusputken eristys väli katolla.

Alapohjan tuuletus putki on välikatolla eristetty 10cm eristeellä puhallusvillaan saakka, mutta silti kondensio kosteus valuu alla olevaan kipsilevyyn. Mistä se voisi johtua ? Mitä pitäisi tehdä ?

VASTAUS :

Tuuletusputki ei talvella kondensoi ullakkotilassa. Jos putki on sisätiloissa eristämätön tai eristeen päällä ei ole höyrysulkua, kondenssivesi voi valua. En täysin ymmärtänyt, missä kipsilevy on.

Lisä kysymys:

Alapohjan ja viemärin tuuletusputki menee koteloituna alapohjasta katolle, sisäkaton kipsilevy on mennyt pilalle ylhäältä valuvan kosteuden johdosta putkien läpiviennin kohdalta.

Sisäkaton eristeen ja katon välinen matka on eristetty 10cm eristeellä ja kosteus selvästi tulee näitä putkia pitkin.

(Lisään kysymyksen tähän kun en saanyt tehtyy sitä tuohon vastaukseen)
Virallinen vastaus
Kondenssi syntyy alakaton ja höyrysulun välissä, ja se kastelee levyn. Toinen vaihtoehto on, että höyrysulkua ei ole tiivistetty putkeen kunnolla, ja tästä syystä kondenssi syntyy eristevälissä sisältä tulevan ilman johdosta. Sisäkato on otettava auki, ja tarkastettava tilanne. Ilmeisesti vikaan voi päästä käsiksi myös yläkautta poistamalla eristeet, ja tarkastamalla höyrysulun teippaus putkeen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Ilmastointipuken kondenssivesi vuotaa sisäkattoon":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa