Kysy, vastaamme -palvelussa Rakentaja.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!

Betonin verhoilu / eristys

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kysytty: 22.2.2004 klo:21:56
Ostin talon jonka huoneiden sisäkaton yläpuolelta löytyi yhtenäinen betonilaatta, jonka päällä on ulkokate-pelti, miten tämä betoni pinta tulisi eristää jotta voisin purkaa nykyisen sisäkaton ja käyttää betonipintaa verhottuna/eristettynä suoraan huoneiden sisäkattona ? (saisin huonekorkeutta runsaasti lisää)
Virallinen vastaus
Tuo rakenne ei kerro vastaajalla riittävästi. Jos tuo on ontelolaatta, ja vesikaton sekä laatan väliin jää riittävä eristemahdollisuus sekä tuuletus, voit muutoksen tehdä. Jos kyse on asuntoyhtiöstä, keskustele isännöitsijän kanssa muutoksesta. Selvitä rakenteen suunnittelija ja piirustukset. Muutos ei välttämättä ole yksinkertainen. Kannattaa asia selvittää tarkkaan. Joku syy tuohon nykyiseen ratkaisuun on ollut, ja muuttaminen voi olla hankalaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Betonin verhoilu / eristys":

Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa